HHIHI HJÄRTA MINA BRUDSAAAA

TJAAA FOLKET! GOTT NYTT ÅR ALLA :D


 HEH TJA GRABBSEN

2010- året fyllt av skratt, dumheter och roligheter.

Jahaja, året 2010 börjar lida mot sitt slut. Jag ska skriva en årsresumè hade jag tänkt och jag kommer blicka tillbaka med glädje kan jag säga. Samtidigt med en liten gnutta av obehag.
Det har varit, på sikt ett väldigt bra år, ett år som mycket har hänt under och ett år med mycket av det roliga. Jag har växt något otroligt under året, inte bara på bredden och längden utan som person. Jag är i den åldern då det händer, allt förändras och man vill liksom tänja på gränserna. Det har jag gjort, rejält. Och jag har haft kul under tiden.
Under våren började alla de där galna tjejkvällarna, kvällarna som bjöd på skrattanfall, galenskaper och en drös med fina minnen. Jag åkte till Oslo med tjejen, som får priset för "årets bästa person" Ni vet nog alla vem jag menar och hon vet det själv. Inga namn behöver nämnas. Jag tränade, längtade till sommaren, busade och njöt av mitt fina sällskap. Jag blev mer öppen och spontan och såg inte problem i så mycket. Skrattade mycket mera och hade roligare helt enkelt. Släppte på bromsen. Till både gott och ont, såklart. 

                                             

Tillslut kom den där sommaren, som jag tror alla väntade på. Jag hade inga förväntningar dock, tänkte bara att flyta med och följa dit strömmen gick. Och det känns som jag lyckades ganska bra.
Sommaren var den bästa tiden på hela året, tiden då jag lärde känna en massa nya människor. Och jag är så förjävla glad för de personer som jag gav tid att lära känna, dock har inte alla stannat kvar. Tråkigt men ack så sant. Dagarna gick liksom bara, med bara ben och sol så blev allt så himla bra.
Jag blev uppvaktad av en person som gjorde mig, just då väldigt glad och fick hela mig att sväva på moln. Det var någonting jag aldrig någonsin har känt innan dess. Kanske var hela grejen fel och hade jag haft facit kanske jag inte hade gjort som jag hade gjort. Men då, dom dagarna i juli och Augusti, var jag lycklig. Och jag ser tillbaka på det som något väldigt fint. Amanda Carle var glad då. 
   

Ja, hösten kom väl också. Jävla höst kanske jag borde säga. Utan tvekan har det varit den jobbigaste tiden i mitt lite mer än femton åriga liv. Allting som skulle kunna hända, har nog i princip hänt. Men efter allting och nu när jag sitter här med allting bakom mig, kan jag känna mig stark och stolt. Stolt över mig själv faktiskt.
Jag har sett mycket och hört mycket, känt mycket och varit med om mycket. Förändrats mycket. Jag har flyttat, bott på två ställen, har gråtit mycket, oroat mig mycket. Men som sagt, allting blir bättre med tiden. Och nu har det blivit bättre, jag trodde inte det, den dagen i september då det faktiskt kändes som hela världen rasade. Då jag grät i Fia's vardagsrum, fick tröstande ord av henne och blev matad med Ballerina Kladdkaka.
Och efter den turbulenta höst som har varit, så ser jag faktiskt saker på ett annat sätt. Jag ser vad som betyder någonting. Och jag är glad nu, för jag och min familj börjar bli starka och glada igen. Trots att vi inte firar jul och födelsedagar tillsammans anymore. Det var väl någonting som gjorde att det blev så och därför är jag glad att det blev så. För nu, är det bara att blicka framåt.
Det har givetvis inte bara varit en massa snyftsnyft och ajaj, jag har haft en massa roligt såklart. Som halloween, var skitkul. Alldeles för många människor hemma hos mig. Dans och skojskoj och sen vidare ut. Där jag träffade en massa skojfolk. J failade genom att vända mig upp och ner och sen tappa mig halvvägs, naaw sweet. Det minns. Yeeha.
Kom hem alldeles för sent den kvällen, utlåst av pappa. Jättegulligt och kom efter en halvtimmes ringande tillslut in, då han fick sig en rejäl utskällning. Fem över sex kom jag i säng, rekord under året hej. 

  

Och vintern, har varit fin på sitt sätt. Jag har haft många fina myskällar och galenkvällar också. Mycket mycket kul. Jag har blivit mindre rastlös och har faktiskt tagit tag i mig själv endel. Och det är ju positivt, ja det är det.
Julen var fin, men konstig. Nyår, ikväll hoppas jag kommer bli en perfekt avslutning för det föregående år men också en perfekt öppning på det nya år som jag hoppas kommer bli ännu finare än 2010. Mitt bästa år, någonsin faktiskt. Trots all skit så har jag nästan ständigt varit glad och jag har träffat världens finaste människor. Yes, jag är glad och nöjd.
Årets händelser: Göteborg med mina chicks Johannis&Fisa, fint minne ♥ Hoffmaestro. Midsommar hos Linettsan. Valborg hos Emms. Halloween och Lucia hos moi. Idol med sis.

Årets finaste händelse: När jag blev framröstad till lucia och stod där, med lockat hår, glittersmink, lång vit klänning och ljus i håret och tittade ut mot skolan's elever. Mina ben skakade, men herregud vad fint det var.

Årets "jag offrar allt för er personer": Mina finfinfinfinfina tjejer, som växer allt närmare varandra för varje minut som går.

Årets betydelsefulla: Mammi, pappi, sis och bror. No matters what.

Årets miss: Haha, kanske Kolsnäs. Fast det var kul faktiskt.

Årets yeeah: Mig själv. För att jag har tagit så bra hand om mig själv, för att jag har mycket roligare nu, för att jag bjuder mer på mig själv och för att jag vågar göra fel.

Årets taaaaack: Mina långa ben, mina ögon, min Fia, Min Ticko, mina andra tjejer och killar och J. Ni äh nö utta dä värrer ni.

Tack och bock, detta inlägg tog mig flera timmar att skapa. Fast med glädje, puss och hej. Hörs nästa år då.
Hör av er till mig ikväll, då har jag skrattanfall på golvet och sjunger kareoke och är allmänt galen. Herra 2010.

Det viktigaste ockå herregud, gott nytt år. Från er favoritbloggare, hell yeah.

saknar varenda ord som jag inte får av dig längre...det var dom, som fick mig att gå runt.

hej mitt vinterlandJag gör egentligen ingenting speciellt om dagarna, men jag älskar verkligen det. Jag sover, jag tränar, jag fotar, jag redigerar, skriver meterlånga texter i min dagbok, laddar hem filmer som jag tittar på under nätterna, äter gröt och skiter i allt som jag inte gillar. Det är perfekt.
Och jag fullkomligt älskar att jag har ont i hela kroppen. Eller träningsvärk kanske jag borde skriva. Jag mår mycket bättre när jag tränar, jag känner mig fräschare, mindre uppsvälld och ja, mår bättre helt enkelt. Pfft, nu är jag värd en powernap tror jag.

pusssssTjenixen, är skittrött. Värre än någonsin, har haft en perfekt "bara-ta-hand-om-mig-själv-och-göra-vad-jag-vill-dag" det ni. Sov länge, åt bamsefrukost med gröt, apelsin och kaffe, såklart.
Sen samlade jag krafter till ett gympass och jag var helt alone i gymmet. Vilket ledde till att jag sjöng högt, lovelyyyyyy.
Perfekt dag idag. Och imorgon ska jag ha kul.

urtrött
Jahaja, ikväll ska jag som sagt på bio. Ska se Änglagård, fast jag har inte sett dom två första men det spelar väl ingen roll. Jag är bara sugen på biokänslan.
Jag vill verkligenverkligenverkligen ha nyår nu, för jag vet att det kommer bli grymt med fin sällskapet jag har. Jag ska klä upp mig ordentligt, göra mig fin i håret och sminka mig glittrigt. Precis som det ska vara ungefär.
Och så ska jag ha mina älsklingsskor, kilklackarna från Nelly. Åh, bara det är ju något speciellt. Jaja, nog om det, powernap nu, min överkropp är trött.

jajjaa

Tycker det var dags för en sån där outfitbild, usch gillar inte det ordet.
Men iallafall, sådär ser jag ut idag.
Nya ringar också.
Nä, nu ska jag träna.
Ciao.

ja det är väl min dag eller nått
Ljuvlig sovmorgon.
Tjugofem liter av favoritdrycken ungefär.
Sugen på hummer, för det är gott.
Gym.
Ännu mera kaffe med Ems.
Powernap.
Bio med mammi.
Önskade att jag kunde skriva - biopopcorn <3 men det kan jag inte, för jag hatar dom. Usch och fyfan.
Skriva dagbok.

Min planerade och strukturerade dag.

Falling In Love With Your Favourite Songs

χ


kärleksstigen 2Jag bor faktiskt på världens finaste gata, nämligen Kärleksstigen. Det är en ära.
Jag har bara flyttat 50 meter, men det känns som jag har flyttat till en helt ny ort. Jag vet varken om jag vantrivs eller trivs i det lilla huset. Jag gillar en sak och det är att vakna tidigt, dricka kaffe i dom nya muggarna och sitta i vardagsrummet och titta ut, mot mitt gamla hus. Och så gillar jag lugnet som finns i huset.
Men jag gillar mamma's place, för där är allt så mammigt. Det luktar på ett speciellt sätt här och jag får alltid samma känsla när jag kliver in hit. Och så har jag världens skönaste säng här, och största.


snart nytt år juuJag har inget nyårslöfte för jag vet att jag inte kommer hålla det, så det känns bara onödigt och dumt. Men däremot har jag några mål för det kommande året. Såna som inte är totalt omöjliga att följa, som att ha godisförbud ett år. Nej fyfan.
Fia lär bli arg nu, men såhär är det. Jag ska ner, två tre kilo sägs att inte märkas men jo för mig känns det. Jag känner mig tamejfan som en uppsvälld jultomte. Och jag hatar det. Fast jultomtar är söta, men nej. Jag passar inte som jultomte.


men amanda, se lite glad ut nu förfan
Jag älskar att vara uppe sent och sova länge, det är så mina dygn ska se ut. Ja.
Jag har sett på Eva&Adam i flera dagar nu känns det som, hela nätterna kanske man ska säga. Ett program till och ett till.
Och nu sitter jag och beundrar mina nya ringar som jag har köpt idag, det var faktiskt ganska välbehövligt, men mina två halsband och skorna, med klackar kanske inte var så värst välbehövliga. Men jag kände att jag behövde unna mig lite finsaker, så voila! Nu är jag mycket gladare och kanske även, lite finare.


shopppppppppppa
Idag mina kära tog jag tåget till Karlstad med min kära vän Vickan. Jag hade planen att shoppa bort lite julklappspengar plus beställa tid för min sminkkurs. Jag lyckades med båda, jag hittade tillslut en nyårsklänning eller vad man ska kalla det, tror det kan bli ganska snyyyyyyyggt. Givetvis ett par skor, herregud ja. Smycken och endel snygga plagg, så jag är nöjd med andra ordisar.
Nu vill jag ha nyår. Kommer bli awesome!

luuuuuuuJag saknar verkligen att vara brun och solblekt i håret.
Jag sitter och lyssnar på Like a prayer med Jay Smith och tittar på bilder då jag fick uppleva den låten live. Det var något av det värre, som antagligen Vickan skulle ha sagt.
Samtidigt tittar jag på Eva&Adam, serien alltså. Skitbra ju, dock har jag sett den hundratals gånger men det gör då absolut ingenting. Nä, får inte missa något. Nu frågar Adam visst chans på Eva, spännande...

tandläkisenTandläkarrädda Amanda Carle har varit på besök hos herr tandläkaren idag, det var inte alls trevligt för jag är livrädd för honom. Men det gick bra. Dock blev jag besviken som fan, jag har förflyttad mig till ett tandläkarrum där dom inte har någon tavla i taket, som man kan titta på undertiden man blir undersökt. Den förstörde allt.
Det väl ungefär det som har hänt idag, kul yeah.

välkommen till Amanda's rum, tjohoh

Jag har börjat att få ordning i mitt rum hos pappi nu och nu är det bara väggarna jag vill måla om. Sen är allt toppen. Som ni ser, har jag ett riktigt tjejrum, oh yes. Sminkbord med hollywoodlampor ovanför, klädstång med skor under och en smyckehand som jag tycker är världens finaste. Tack Fisan ♥
Jao, där har ni då mitt rum alla kära.

like a prayerJag har ätit mat hos gosemormor, jag har gymmat med mammi och jag håller på att ladda hem Lotta på Bråkmakargatan och Eva&Adam. Så ikväll ska jag dricka te, äta mandariner och se på fjantfilmer, just bara för jag älskar det. Och ja, jag förstår att ni tvivlar på om jag är 15 och halvt år, men det är jag. Lovar.

hatarrubriker
Hej&hå. Sitter och glor på Filip&Fredrik och har en aning panik över nyår nu känner jag. Ibland får jag funderingar att åka bort och skita i nyår men ikke, jag älskar ju egentligen allt det där.
Men givetvis är det klädproblemen som trycker. Det är ju trots allt ganska viktigt, det där med kläderna.

hellu
Igår överträffade jag mig själv väldigt mycket, istället för att ha kul så stannade jag hemma och dels familjemyste lite och var även lite med Fia. Men sen gick jag och gymmade på kvällen. Kan knappt tro det själv..
Fick julklappisar av Fisan igår också, hon är ju för fin alltså ♥

juloutfit
Julens outfit, nya skor och finklänningen.


Jag är sjukt mätt, är uppsvälld som en ballong. Men mera julmat ska det bli snart, julmat hos pappi väntar.
Jag fick parfym, sminkkurs (♥!) en massa smink, kläder, pengar, en fotfil av Linus, som förövrigt var väldigt fin, i form av en apelsin. ah, det var några av de saker jag fick.

christmas lights
Christmas of Carle.

Jag måste säga att julen är överskattad, men jag gillar det ändå. Dock fick jag ingen speciell julkänsla iår och nu sitter jag och tänker över att det faktiskt var julafton igår.. Hm, ahaja.
Det verkar inte bättre än att jag blir hemma ikväll tyvärr.dag 24 - hur en bra jul ska vara.

Den börjar med att jag går upp tidigt, duschar och gör mig fin. Klassiker på julafton är att jag har lockigt hår of course. Det hör liksom till på något vis.
Sis kommer, vi äter frukost tillsammans och det är alltid tomtegröt och julskinkesmörgås, det sistnämnda är så jävla gött. Sen ska man öppna några få julklappar som man kan använda sig av under dagen. Också en klassisker.
Sen måste vi göra den vanliga turen till farfar och kyrkogården, det är bara ett måste.
När vi kommer hem är det Kalle Anka och egentligen gillar jag det inte, men man måste bara se det samtidigt som jag äter knäck, eller detta år blev det Polly. Hehe. Saker förändras annars.
Julmat är viktigt, fast jag inte tycker om julmat egentligen. Speciellt inte sill och såna saker. Nej usch, för att det ska bli perfekt ska det finnas omelette, potatissallad, köttbullar och lite Janson's. Min perfekta jultallrik.
Och självklart ett glas julmust annars går det verkligen inte.
Sen är det klappisar, det spelar itne så stor roll vad som finns i dom. Blir ganska glad för allt, faaaaaktiskt.
Sen ser man på tv och myser hela kvällen lång.
Det bästa med julen är självklart att man får vara med familjen, alla tillsammans. Dock var det första året som jag behövde fira på två olika ställen och stundvis var det lite jobbigt men framförallt var allt väldigt väldigt annorlunda. Men jajja, jag hade en fin jul.
God jul igen då.

julafton 2010God jul allesammans. Har faktiskt haft en fin jul, varit med min familj, fått fina julklappar och mått gött. Precis som det ska vara på jul.
Jag har fått en massa fint som sagt, visar er ganska some day. Ikväll ska jag beundra mina klappisar och se på traditionella skitfilmer. Yepp, julafton i all ära. Hej.

en dagens amanda


Dagens bloggerska. Hon skrev för ett tag att hon inte alls är intresserad av smink, shit vad det har förändrats. Jag kan sitta hur länge som helst vid mitt nya sminkbord (♥) och trixa med ögonen. Så där har ni en liten bild på en sminkning. Som jag säger till alla, det är det nya sminkbordet som gör det. Lockigt hår har den där Amanda också.
Jag sitter och funderar på varför jag skriver om mig själv i tredje person hela tiden. Strange.
Nä, nu ska jag gå till pappi, alltså ingen bloggning under kvällen. Vilket är en hejdundrans tur eftersom jag har skitmycket att göra.

God Jul på er, ha världens finaste och mysigaste dag imorgon nu. Puss.

dag 23 - jag är.....

...en ganska pysslig person som gillar allt det praktiska, därför kommer jag absolut jobba inom det praktiska området.
...ganska kärleksfull om jag känner för det.
...inte lättpåverkad.
...intresserad av det yttre.
...sometimes ganska beroende av folk runt omkring mig. Och ibland bara måste jag vara själv.
...väldigt konstig ibland.
...inte beroende av vad andra tycker.
...glad.
...lycklig.
...byter till har - några fjärillar i min mage.mysigaste dagen är häääääääääärRocky Road ♥

Jag har nu köpt alla julklappar men inte en enda är inslagen plus att jag har lite pyssel kvar att göra. Men just nu orkar jag inte, så jag myser istället. Ute är det totalt iskallt så jag stannar inne ikväll.
Så ikväll blir det som sagt bingolotto, julbak, pyssel och försöka hitta en outfit som duger åt AmandaCarle.

hey

 

När jag var i storstan igår letade jag även julklappar till mig själv som pappi skulle köpa. Så jag tänkte den smarta tanken att jag skulle leta efter en klänning som jag kan bära på julafton, men vet ni vad? Jag hittade inte en enda en som var fin, det var illla. Bara en, långklänning. Enkel men ändå så jävla fin. Men nej, när jag tog på mig den såg jag gravid ut och som även lite ut som en tant. Så nej.

Så nu har jag lite panik känner jag, för förra årets klänning är för liten över brösten. Aha, jättekul. Äsch det är väl positivt om man tänker efter...


amandac

 

Jag har sovit underbart skönt inatt, uppe i mitt lilla rum hos sis i sunnää. Nu sitter jag ensam och självklart dricker min morgondryck och ser på nyhetsmorgon, ganska intressant.

Idag är det dan före dopparedan. Jag har fortfarande några julklappar snart men jag känner ingen stress. Det får det bli som det blir helt enkelt. Men idag blir det mys, bara göra myssaker har jag tänkt. Klockan ett tar jag bussen hem, fixar förhoppningsvis dom sista klappisarna, äter julskinkesmörgås hos mammi, dricker nog även lite must. Sen ska jag baka lite julgodis hos pappi för där är det tomt på godsaker och sen ikväll ska jag ha det traditionella bingolottospelet. Dagen innan julafton är bannemej mysigare än själva julafton, därför ska jag njuta som fan.


dag 22 - fem bästa filmerna du vet.

Ska man imponera på mig någon gång ska man absolut visa en Astrid Lindgren film. Bra va? Nu vet alla det så nu får ni börja planera en filmkväll med mig.
Men ni alla vet ju vilka filmer Astrid Lindgren har gjort så jag skiter i alla dom filmerna nu och kör på alla andra.
Let's go.

Första plats, blir hör och häpnad Inception. Nu hoppas jag min bror läser detta så blir han stolt. Men snälla se den, för man blir faktiskt alldeles mållös efteråt. Jag hatar vanligtvis tänkfilmer och filmer som är overkliga, men denna film var något speciellt. Man satt verkligen som ett frågetecken genom nästan hela filmen, men när jag kom ut ur biosalongen så visste jag inte vad jag skulle säga för den var så fruktansvärt speciell och nått så jävla bra.

Andra plats, blir nog Dear john, därför att den berör. Jättemycket. Och jag gråter jättemycket till den filmen. Den handlar givetvis om en stark kärlek mellan två personer varav en åker på krigsgrejs. Skitfin.

Tredje. Hmm, svårt val. Men Allt för min syster. Den får priset för världens finaste film och det är också en film som jag gråter alldeles sjukligt mycket. Man ser en flicka som har leukemi men älskar ändå livet. Ser någon slags mening med allting. Det går inte att förklara den filmen, man måste nog se den faktiskt, för att förstå hur jävla sorlig den är.

Fjärde. Pippi långstrump och Madicken. Jag kunde inte hålla mig. De går verkligen inte att förklara med ord, hehehe.

Femte plats då ra. Jag kommer inte på någon, så jag tar väl någon gråtfilm igen då. Eftersom jag älskar dom så jävla mycket. The notebook. Åhåjajja säger jag, den är hur jävla fin som helst. Också en kärleksfilm som berör iallafall mig, otroligt mycket. Det kan man kalla kärlek.

Nu kom jag på en till, nämligen klassikern A walk to remember. Ytterligare en kärlek&gråtfilm. Starka band mellan varandra och så kommer sjukdomar emellan. Och då grinar man ihjäl sig.. Yepp.


fintfintfintMitt och sis fina pepparkakshus förra året. Vi gör snickers, knäck, fudge och något mer som jag inte kan namnet på.
Jag är skittrött efter en heldag i stan, men nu har jag bara en en en en en en en en julklapp kvar.
Jag är inte nöjd över mina köp, inte över någon faktiskt. Men det är ju trots allt inte jag som ska ha dom.

Nej, nu fortsätter julbakningen. Ciao.

julpanik? nejTvå dagar innan jul. Jag har fortfarande ingen större julpanik eller känner ingen speciell längtan. Det blir en konstig jul, alldeles för konstig. Och trots att det hela grejen med att bo först med mammi&pappi till mammi på ett ställe och pappi på ett annat, börjar läka och jag börjar vänja mig. Så rivs såren upp ibland och nu är det en familjehelg som väntar vilket gör hela julen, väldigt dum.

För nobody should be alone at Christmas Eve. Då är jag hellre ensam själv än att någon annan i min familj ska behäva vara det.

som sagtKlockan är bara åtta och jag är vaken. Hör och häpna men jag är pigg, trots att jag la mig för ungefär fem timmar sen. Aha, snart beger jag mig som sagt till Karlstad för försöka hitta några julklappar. Eller herregud, jag måste mer eller mindre hitta dom. Tja, funny!
Och ikväll blir det mitt och sis traditionella julbak som efter några antal timmar slutar med att vi har bakat dubbelsats med knäck, snickers, daim, fudge och ja fan vet allt. Som tur är, så är godiset inte mitt vilket är en hejdundrans jävla tur. För då skulle jag inte få på mig jeansen efteråt. Nejfan, slurpa upp kaffet som är kvar nu AmandaCarle och ta på dig lite smink, du ser ju förjävligt tröttt ut.

jag faller innan jag hinner säga stopp

Det var inte, det vi hade, som jag var glad för.
Utan det var det vi inte hade, som jag saknade.
Så please, don't come back.
För då faller jag, igen..

dag 21 - något romantiskt.

...när jag får fjärillar i magen av stirrande i den andras ögon, när jag får bekräftelsen att jag är den finaste, just då och när man skapar ögonblick som man kommer minnas tillsammans med någon värdefull, for a long long time.
Nothing else matter.


här varre färgfärg


True colors. Skitfint.

Lägenheten har förvandlants till en bakhydda och julpyssel. Rocky Road och tekakor ska det bli är det meningen.
Det minsta lilla av det fina, gör allting så jävla mycket lättare nuförtiden.
Imorgon blir det julklappspanik in the big city. Ah, men tja.

mysDricker fejkkaffe och ser på film under ett uuberskönt täcke medan jag inväntar kvällen då jag drar på innebandy med some girls.
Perfekt start på lovet.

puss hej jag jag jag är är snellDet är totalt iskallt ute, direkt man går utanför dörren förvandlas håret till grått ishår och man får knappt luft. Men vet ni vad jag tycker? Det gör ingenting, för det är fint. Väldigt fint och idag fick vi jullov. Tre veckor av slappande, kompishäng, göra-vad-fan-man-känner-för, julmysa och planera nyår. Jag klagar absolut inte på någonting nu, förutom att jag fortfarande har alldeles för många julklappar att fixa. Äsch, let's fix that tomorrow.

godnatt

Eftersom Amanda fortfarande inte har något internet sköter jag bloggandet nu. Hon sa åt mig att skriva om hur jag och hon är när vi är med varandra, och varför vi är just fia&carle.

Vi kan ses som fullkomligt normala bland folk, men skenet kan bedra. Om folk såg oss eller hörde oss när vi är ensamma skulle nog ingen, seriöst, ingen vara med oss igen. Vi är helt sjuka. Och innan jag kände Amanda trodde jag inte det om henne, men hon är totalt jävla galen i sin, eller nej, vår ensamhet. Vi kan knappt sova över hos varandra. Det slutar med att vi somnar runt tre-fyra efter att ha skrattat åt det mesta, pratat om oviktiga men för oss intressanta saker, och efter att jag har läst någon typ av barnsaga för Amanda. Sist blev det klassiska tomtesagor. Det är inge bra, speciellt inte på veckodagar då vi måste gå upp runt sju. Vi har även fått nån slags idé om att man absolut inte får säga godnatt, för då somnar man aldrig.

Hon skrev precis via sms att hon föddes till en soffpruttare, vilket får henne att framstå som lite weird. Det är hon, men det betyder inte att ni ska undvika att sitta i samma soffa som henne. Jag har nämligen suttit i samma soffa många gånger, ingen olycka skedd än så länge.

Sen har Amanda berättat för mig en av anledningarna till varför hon älskar mig. För att hon vet att även om hon skulle ställa till det på något sätt, eller gå tillbaka till en kille jag tycker är det största svinet i världshistorien så skulle jag vara lika ledsen för hennes skull, även om jag hade varnat henne för honom redan innan. Och att vi båda vet att det inte spelar någon roll vad klockan är, vart vi befinner oss eller hur många mil hemifrån vi är, så kan vi alltid höra av oss till varandra.
Sen att veta att hon skulle göra samma saker för mig som jag skulle göra för henne gör det hela ännu bättre!
Det är allt det här, och massa annat som gör att vi är dom vi är, i detta fallet, Fia&Carle.


bajs

HEEEEEEEEEEJ! Fick i uppgift från min vän Amanda att blogga lite medans hon färgar Emmas hår. Det behövde fräschas upp lite... 
Jag tror jag har förlorat min kunskap i bloggande, under helgen bad Amanda mig att blogga, annars skulle bloggen stå stilla,  nästan inga inlägg på en hel helg, vilket aldrig har hänt tror jag. Dessutom skulle hennes julkalender dö ut, (dvs hon skulle missa två dagar, då kommer den i otakt och då är det ingen julkalender.. förfärligt!) Jag bestämde mig för att ta detta ärende på största allvar. RÄDDA KALENDERN! Det gick inte... Blogg.se ville inte samarbeta med mig, och jag gav upp. Detta är inte likt mig. Jag är inte typen som ger upp, jag är den som kämpar in i det sista!! Och jag gjorde faktiskt allt jag kunde. Bytte dator flera gånger, först hade jag min, sen mammas, brors, sen den bärbara och åter till min stationära. Jag provade att uppdatera sidan kanske  100 gånger, när detta inte funkade gav jag upp och sket i att rädda Carle's julkalender. Och vad skulle jag göra åt en webbsida som verkligen inte ville kooperera med mig? Och att skriva detta inlägg har tagit mig typ en timme eller något. Bara det säger allt. Min bloggkunskap är som bortblåst. Hade detta varit en text om julklappsrim, kinamat eller något inom mitt intresseområde hade det tagit högst 10 minuter, texten är fan inte ens lång! Men jaja, nu babblar jag. Det är också någonting inom mitt område. Jag är nästan aldrig tyst. 

 
Vissa av er kanske inte ens vet vem det är som skriver än? Det är såklart jag, Fia, även känd som carles kompanjon och bästa vän. Hennes högra hand och framtida brudtärna. Såhär ser jag ut för er som inte vet:

skoja, jag ser inte alls ut så. Jag såg ut så för 2 och ett halv år sen typ.
hejdå


dag 20 - en vanlig dag för just mig.

Jag ställer klockan på 05.03 exakt, jag tänker "åh, vad förbannat skönt, två timmar kvar". Sen ställer jag mobilen på en timme senare och sen ytterligare en timme. Klockan tjugo över sju går jag upp, eller nej 07.18. Sen, sminkar jag mig, sotar lite och öser på med glitter, tar eyeliner och mascara. Sen fixar jag håret, oftast plattar det rejält. Sen går jag upp dom för dom få trappstegen jag har till köket, för att ta en kaffekopp.
Njuter av kaffekoppen samtidigt som jag tittar mig i spegeln. Då är klockan ungefär 07.35. Dom sista 25 minuterna lägger jag mig i sängen och sover.. Hur skönt som helst.
Okej nu missade jag en grej, jag tar givetvis på mig kläder innan jag går till skolan. Det blir oftast i mitt mörka rum vilket resulterar att jag har mina strumpor upp&ner och bak&fram alldeles för ofta.
Sen är det skola i alldeles för många timmar, spanska, äckelno, mattefnatte, lite so, smörgåslunch, kaffehåltimme och en och annan daim. När jag inte har daimförbud vill säga.
Efter en äckligt lång skoldag drar jag och Fia och först äter korv i baugette på OK. Den smakar givetvis ljuvligt, för att den ska göra det ska man säga "lite vitlökssås" med betoning på lite. Annars blir allting väldigt väldigt fel.
Sen går vi mot byn, tittar lite i affärer, luktar på parfymer och driver med allt som går att driva med. Yepp.
Vi blir helt plötsligt väldigt hungriga igen, så vi går och äter kinamat och varje gång blir det samma rätt och samma dryck. Nämligen Pasta med kycklig och tum yun och ett glas vatten, eller nej det slutar alltid med att jag får gå och be om ett glas vatten till. Det är ganska starkt.
Vi äter hundratals polkagrisar och tittar på lyckokaka-lappen. Sen går vi hem, skiljs alltid på samma ställe. Säger hejdå och så strosar vi hem.
När jag väl är hemma tar jag mig en kaffekopp och vanligtvis sätter mig och bloggar. Skitkul I know.
Sen tittar jag på Förkväll och åker till mamma för ännu lite mera kaffe och mammi&dotter prat. Då är klockan ungefär åtta och jag åker hem till pappi igen. Där duschar jag, sätter på mig mjukiskläder och är ful. Strosar sen runt och gör ingenting, skriver sms och taggar helgen. Det gör jag i princip hela hela tiden.
Avslutar dagen med en apelsin, duntäcke, ett avsnitt av Andra avenyn och sist men absolut inte minst, my lovely säng. Sen sover jag min skönhetssömn i alldeles för få timmar innan klockan ringer igen. Toppen, då vet ni det.Det var den dagen då jag kände mig så fruktansvärt jävla äcklig, så det går inte att beskriva med ord. Herra.


amanda norliiiing <3Två dagar kvar i skolan. Så otroligt skönt, nu är det bara en termin kvar sen ska man ta nästa steg. Alla är nog en aning förvirrad skulle jag tro, jag är också en av dom. Även om jag vet vad jag vill, så är det många stora steg man måste ta för att klara av det.
Nä, under jullovet ska jag inte tänka skola för fem jävla öre. Vi säger så, te och Filip och Fredrik blir det.

juliiiiiiigt
Ikväll ska jag göra ett pepparkakshus, men jag vägrar att göra det jobbiga. Nämligen att sätta ihop skiten, jag lyckas alltid bränna mig som en idiot. Så det överlåter jag till pappi. Yeeeeees det gör jag.
Men att pynta det fina huset är skitkul, men jag är inte duktig på det, men skitsamma. Snöar gör det också, juligt.
Näää, fan vad jag saknar bredband hos pappi. Come on! Ge mig ett bredband.

saknart!


Jag saknar sommaren och Göteborg. Jag saknar att strosa runt brun med bara ben på byn med kompisar. Jag saknar att bada och sola, vara uppe sent och vara ute och gå klockan två på natten och det var fortfarande ljust och ljummet i luften. Jag saknar att vara spontan och vara så glad som jag var då.
Jag saknar hela sommaren 2010.

dag 19 - någonting jag inte tål.

Det är ganska mycket det, för jag stör mig faktiskt ganska mycket på saker, ganska mycket om mig själv också. Men någonting jag inte tål är när folk bara klagar och klagar och är inte glada för någonting förutom det allra bästa och dyraste. När man klagar fast man har allting och om man kanske inte får den dyraste telefonen.
Jag kan säga att jag kanske är så till en viss grad, eller åtminstode var så. Jag ville ha nya mobiler, teknikprylar och de senaste kläderna jämt. Men efter denna höst har jag faktiskt insett vad det är som betyder någonting.
Det är inte alla dom där grejerna man får, de nya Iphone's, en ny laptop och ständigt nya grejer. De betyder, iallafall inte för mig, någonting längre. Så är det för mig och jag säger inte att jag inte tål de människor som har allt, för alla är olika. Men det är att dom inte är glada för det dom har. Utan fortätter bara att gnälla.
Sen tål jag inte när det ständigt bara snackas, men det blir aldrig av. Ord men inga visor.
Det är både jobbigt att höra på och det är jobbigt att förvänta sig saker hela tiden, men inget av sakerna blir av.
Nej, sen tål jag inte när jag själv gör saker. Som jag borde kunna bestämma själv om jag vill göra, men kan inte ta de rätta valen. Som att alltid falla ner i fel gropar. Jag vet hur det kommer sluta, men tar snestegen ändå. Det.tål.jag.inte.


randiiiiiig
Tjena allihopa. Jag är ju världens bästa bloggare nuförtiden, hell yeah! Ahaja, igår var jag ute på färd genom Sverige, bowlingresa som de flesta gånger jag är ute och far. Det gick sådär men jag hade väldigt kul i "En annan del av köping, köping".
Idag har jag försökt att hitta julklappar, men ikke. Jag ger upp och drar till Karlstad till veckan istället.. Jao.

nyckelbeenAmanda Carle älskaaaar tidsinställda inlägg nuuu. Jag är nämligen på väg till Köööping när ni läser detta.
Vad ska jag göra där då? Jo, jag ska spela SM today och jag tänkte ha ganska kul.
Så ja, håll tummarna för mig är ni snälla.
Pusssss ja.


Dag 18 - min favoritplats.

....är givetvis mitt älskade Göteborg! Den platsen jag alltid blir lika glad över att komma till, den staden är så himla himla fin. Speciellt vid ett hotell jag och mammi bodde på i våras, det var gym och relaxavdelning en trappa upp. Wow tänkte jag, men sen såg jag det bästa. En takterass med solstolar, en jacuzzi och en helt otrolig solnedgång.
Jacuzzin var jättevarm och utsikten var helt amazing. Efteråt satte jag mig i ångbastun och sen vidare ut till jacuzzin igen. Jag fotade, men fick inte in känslan i bilden. Det var liksom obeskrivligt.
Det är min favoritplats, den finaste platsen jag någonsin har varit på. Och så avslappnande. Amazing!

 
Lovelyyy


sommaramandisenIgår flyttade jag och pappa på riktigt till det nya huset, jag sov alltså för första gången i mitt nya rum. Det kändes konstigt, jättekonstigt. Att somna i ett helt nytt hus som är numera mitt hus. Men jag somnade jätteskönt, det var varmt och det kändes litelitelite mysigt. För givetvis gjorde jag det alldeles jättemysigt med tända ljus och Astrid Lindgren sagor, hehe hur gammal är jag?
Vi får väl se hur detta blir...

Dag 16 - mitt drömresemål

I mitt huvud just nu är det Thailand, jag vill verkligen dit! Jag vill ha de där ljusblåa haven med kritvit sandstrand och dom där gungorna vid stranden. Jag vill gå på dom där marknaderna och shoppa annorlunda och snygga kläder för en tjuga.
Ah, det vore jätteskönt. Jag tittar lite på resor faktiskt, det är nämligen inte bara jag som är väldigt sugen på en resa. Hehe.
Jag och mamma är ganska lika när vi åker utomlands, helst åker jag bara med henne. För som sagt vi har ganska likadana vanor. Vi går upp tidigt för att ta en lång frukost samtidigt som vi taggar för en hel dag med sol och bad.
Sen ligger vi och steker, samtidigt som vi lyssnar på musik och läser böcker. Tar ett dopp i poolen och sen drar vi till havet där vi snorklar och steker ytterligare lite till.
Jag längtar till solen och värmen och hoppas för allt i världen att det blir en resa snart. Jaaao.
Men innan mitt liv tar slut vill jag också besöka - Först och främs, Bali. Men också Australien, Maldiverna, Japan, Kina, Miami, L.A, New York och andra delar i USA.

Lovely Thailand


helluhullu
Hellu everybody! I'm back, eller nej det är jag inte. Mitt bredband kommer inte komma tillbaka på 3 veckor, men jippi. Tur att mammi har.
Så igår sprack min julkalender, det är kasst. Men jag ska rädda den! I promise.
Ikväll blir det en myskväll, ska-bli-så-jävla-skönt.


ciao
Bara för att få lite färg i tillvaron. Jag vill sova och krypa ner i sängen och inte göra någonting.
Förövrigt är jag världsbäst på att göra lussekatter har jag märkt. Mmmm.

hejochhåhåhå


It's wintertime.
Och nu kilar jag iväg och tränar.

amanda the julmysiga
Finaste jullåten, får ni här -   Ronan Keating – Fairy Tale Of New York

Imorgon flyttar jag visst ut. På riktigt.
Kommer aldrig acceptera.
Men däremot vänja mig.
Men tro inte att jag vill, för jag skulle göra allt för att slippa.
Därför ska jag försöka dra ut på det, ännu lite längre.

dag 15- något jag ser fram emotFör det första ser jag fram emot nyår. Jag vet inte riktigt vad som händer då, men något jag vet är att det kommer bli med ett finfint sällskap, det kommer bli glitter och glamour, fina klänningar, snygg makeup och en hejdundrans god mat. Eller? Det låter väl som ett perfekt nyår? Fira in det nya året med människor man ler tillsammans med. Ja, herregud vad tur jag har.
Sen längtar jag något otroligt mycket till värme, bad och att vara brun. Jag hatar verkligen kylan, man är blek och man känner sig aldrig riktigt riktigt fräsch. Tråkigt. Så jag hoppas att det antingen blir sommar väldigt snabbt eller att det blir en utomlandsresa snart. Vore ju awesome.

kärlekens tungaIdag har jag blivit snömöljd, druckit kaffe och ätit lussekatter med Linette. Jag har varit ute och gått, tränat och varit otroligt jävla snäll.
Jag älskar att det bara är slappisdagar i skolan kvar, för då blir jag snäll. Det är snart jul, guess what?! Då blir jag snäll. Så alla lovely personer, passa på för jag har "jag-är-ovanligt-glad-och-snäll-period".
Vi säger så.

men priset för dom två bästa är
Jag kan absolut inte ljuga, för dom två allra bästa människorna och dom som är på toppen av bra-människor-som-betyder-lite-mer är de två brudarna jag har runt omkring mig på bilden.
Mer er, kan jag känna mig som världens fulaste, göra de största misstagen, vara äcklig och ha världens fulaste byxor på mig, ni får mig att känna mig älskad ändå. Ni tror på mig och stöttar mig till att följa mina drömmar och tankar. Ni ger mig så mycket glädje. Och även om vi kommer skiljas åt, alla tre. Så kommer jag le varje gång jag tänker på er.
Ni är två helt fantastiska människor som har två helt olika personligheter och tillsammans är vi väldigt udda.
Jag berättar varje liten grej för er och ni säger precis som ni tycker. Eller, ni säger det som är bäst för mig.
Och varje dag, så söker jag efter era ansikten. Vet ni varför? För då ler jag.


Och vet ni vad? För er ska jag göra allt, tusen gånger om.

dag 14 - någon som betyder mycket för dig.

Jag har så många som betyder för mig. Jag kan liksom inte bara välja en, det går inte. Och jag vill inte skriva om någon jag har skrivit om miljardtals gånger, för jag hittar liksom inte på några nya ord.
Men dessa personer plus några till som inte är med på bilden, betyder något fruktansvärt mycket.

De behöver inte anstränga sig speciellt mycket för att jag ska tycka om dom, jag vill bara att de ska vara precis som de är. De behöver bara vara som dom är, göra det de gör och säga det dom säger.
Man tillbringar nått så otroligt många timmar med dom, skoltimmar. Man läser religion, skuttar omkring i idrottshallen och klagar över tekniken med dom. Hur skulle det vara om jag skulle gå till skolan vareviga dag och inte vara omkring människor jag trivs med och som jag har kul med? Inte alls lika bra.
Något som har växt nu på senare är, att vi umgås allihopa efter skolan. Vi dansar, skrattar och är busiga, alla tillsammans. Flickor, som pojkar, långa som korta, brunetter som blondiner. Alla är vi olika faktiskt.
Några är klassans som de som är lite mer galna, släpper loss lite mer än vissa andra. Några är klassade som städtanterna, hehe. Ja, vi alla är ju olika men vi är ett gäng som har förbannat roligt tillsammans.
Och jag är så glad att jag hamnade just med detta gäng för alla personligheter är så olika och vi har alla så mycket att säga till om. Vi har roligt som sagt.
De vet inte, men var och en hjälper mig på ett bra sätt. De får mig att le, en gång extra. Det tråkiga är, att alldeles för snart splittras vi allihopa. Endel till Allingsås, endel till Karlstad och endel stannar kvar och går olika linjer.
Men, vi ska se till att vara just vi, tills dess. Och länge länge länge till. För, ett gott skratt förlänger livet. Och just det, att skratta är vi väldigt bra på.

blondi
Jag vill ha vår.
Eller en resa utomlands.
Eller en varm dusch.
Och en lussekatt.


some pics

Gott nytt jul. Jag måste verkligen köpa julklappisar nu alltså, men nej. Jag väntar ytterligare några dagar vettja, är ju trots allt 10 dagar kvar till jul, åh herregud vad mycket tid jag har på mig.

ja tack

 

Drömmer mig bort till Karon Beach, Thailand.


från norling like alwaysBlir ungefär världens gladaste av att höra fina ord angående lucian imorse. Och ja, det var ganska mysigt.

Änglarna ger oss hopp och tro,
sjunger om fred på vår jord.
den som Gud aldrig övergav
en stjärna lyser så klart
Godnatt, sleep well.


dag 13- det mysigaste jag vet.

är nog mörka kvällar, med levande ljus och med någon jag gillar. Jag älskar det. Jag har skrivit om en av de finaste ögonblicken förut och det var nog bland det mysigaste jag har varit med om tror jag.
Det var precis så det var, en mörk kväll nere i min källare med levande ljus och någon jag just då, tyckte väldigt mycket om. Jag liksom kände den där känslan, som jag aldrig hade känt förut. Att just då för stunden, att jag var väldigt lycklig och att mysfaktorn var väldigt hög.
Men jag gillar att vara ensam ibland också och jag brukar faktiskt ha vardagsmys och lyx för mig själv. En perfekt myskväll för mig ser ut like this; först bakar jag under tiden jag har både musik och ansiktsmask på. Jag sjunger och dansar, så det kräver att jag är ensam hemma. Sen tar jag ett skummbad, med ljus och hårinpackning. Under tiden jag lyssnar på mina lugna favoriter och det är som bäst när jag är trött och näst intill somnar.
Sen går jag neråt till min älskade källare, tänder ytterligare lite mer ljus. Helst chokladljus och vanilj, så doften sprider sig i hela rummet. Sen tar jag på min älskade värmefilt ♥ och har en kopp vaniljte med honung i bredvid mig.
Jag tittar på någon kärleksfilm, som Dear John och skriver sms och blir glad. Får glädjerus genom kroppen och sen somnar jag. Under en sån här kväll, tänker jag inte på skolan eller någon annan än mig själv.
Sen somnar jag lycklig.
Och vaknar över att jag har somnat ifrån sms;en och glömt att stänga av värmefilten så jag är jättevarm.

och vet ni vad? En sån kväll har jag haft ikväll.


mysamanda


Vilken perfekt eftermiddag jag har haft med mig själv, lucian på tv:n och lussedegen. Hade tv:n högt under tiden jag bakade lussekatter och hjärtan.
Vara ensam hemma ♥

idag var det en fin dag..

.. jag var nämligen lucia.
Varmt, fint och ganska roligt.
och jaja, lite nervöst.

13 decemberTidigt morgon, lockat hår och glitter makeup tillsammans med Fia. Drog till skolan, lussade för skolan. Åt lussekatter och pepparkakor, hade prov. Fikat med syster och nu redigerar jag bilder och taggar lussebakning.
Jo, jag drack lussekaffe på lunchen också. Fan vad perfekt.

Du vet antagligen inte vad du är för mig, men jag ler ändå..
förlåt för att jag aldrig har sagt förlåt.


myselimysJag känner mig som en vilsen liten skitunge eller något liknande. Jag har inte koll på någonting just nu, en riktig slarver är jag också.
Jag tröstar mig själv med varm oboy och islamplugg. I just löööve it.
Inatt får jag fiabruden som nattbesök, upp tidigt imorgon för lussefika plus göra oss iordning för luciatååååg.
Fyfasen så mysigt.

ciaaaaoVi fortsätter bildbomben från i fredags. Hur rolig kväll som helst måste jag säga.
Min dag har varit ganska lugn, tripp till Sunne med mammi och mormor. Nu ska jag ta ett minispaaaa här hemma, jag tror bannemej jag behöver det. Gör detsamma vettja! Det är söndag, veckans slappdag och ta-hand-om-sig-själv-dag.

O

fin söndag
Nä, nu sitter jag och tittar på idol och dricker kaffe. Sen åker jag till Sunne, för att leta luciaklänning och kanske även några julklappar, Dock har jag inte ett enda öre. Men skitsamma det fixar sig, hehe.
Ha en finfin söndag my dear.

dag 12 - jag själv om 15 år

Okej, jag är 30 år då. Såhär ser det ut för mig då; Jag har blondt långt hår, som inte är ett dugg slitet tack vare mina underart grymma hårprodukter. Hehe. Jag är en aning längre och har en ännu längre man.
Jag bor nog inte i Torsby, för flyttar jag en gång härifrån tror jag tyvärr inte att jag kommer tillbaka hit. Just för att jag gillar storstan lite mer än det lugna. Jag har två barn, två flickor. Joline och Tindra vill jag att dom ska heta. Jag är förhoppningsvis en väldigt stolt moster och faster åt mina syskonbarn som jag och mina barn träffar väldigt ofta för mys.
Jag bor inte i lägenhet, jag vill kunna gå ut på egen tomt och sola precis hur mycket jag vill på sommaren och göra hur många snögubbar på vintern. Så, ett hus som är inrett i bara vitt och i en gammal stil.
Jag jobbar givetvis som en frisör, i en modern och stor salong med många kollegor. Jag älskar att gå till jobbet, för att klippa sidecuts, slinga och blondera svarthåriga till blondt.
Jag åker ofta och tittar på min bror som spelar bowling, precis som nu. För jag gillar det och jag vill gilla det lika mycker då som nu.
Jag träffar mina vänner och har tjejkvällar precis som nu. För det älskar jag. Jag älskar att skvallra och prata en massa roligt. Jag älskar att skratta och busa med dom, så jag hoppas innerligt att jag har dom kvar då också.
På helgerna har vi fredagsmys med idol (?) och sen gör vi familjegrejer.
Jag hoppas att jag inte är en dum blondin, men det ska jag väl försöka fixa. Jag vill leva det lätta och ha roligt.


Där har ni mig, om femton år. Och min man ska vara världens bästa. Olle i idol med andra ord.


amanda carle just nu.....
sjunger jättehögt till Queen.
väntar på Vickan.
sugen på kinan.
är gosig.
och har sotade ögon.
och iordning gjort hår, för ingenting.
men det gör inget,
känner mig myyyycket fräschare nu.
herra, som jag brukar säga.
Enligt vickan.
hehehhe goddag
Det bästa ni kan få

Jag tröttnade på att vara trött, så jag gick och blev pigg och sen städade jag mitt rum. Jag tänkte att jag ska vara ful som fan idag, men nej det klarade jag inte av. Så jag gjorde mig iordning som om jag vore ut idag igen. Och nu känns allt mycketmycket bättre. Sedärjaaaaa.

Men öööj, all I need is you.

vi är dom lite coolare....
.....och jag är en av dom lite tröttare, därför - dusch och sova. Och sen tagga myskväll.

dag 11 - en förebild för mig

Jag gillar människor som vågar göra sin egen grej, som står för sina åsikter och kör sitt eget race här i livet. Jag kan inte riktigt peka ut en förebild som jag vill skriva om, för det finns så många människor jag ser upp till. En stor förebild för mig, är en människa som skiter i vad andra tycker om saker och ting. Bara man själv gillar det. Det kan handla om kläder, foton eller sina egna åsikter. Man låter liksom inte titta konstigt på än när man går med en pälsmössa på huvudet och grytvantar till vantar. Det är bara att sträcka lite på sig och göra precis det som känns rätt för just en själv. Såna personer, som gör det - dom är mina förebilder.
Jag gillar människor som skiljer sig från mängden. Såna som sticker ut lite extra, dom lyser liksom upp för mig.
Jag har många förebilder och alla dom har fått mig att köra lite på mitt eget sätt.
En dag, hoppas jag att jag också kan få vara en förebild för någon liten tjej. Som också vill förverkliga sin dröm, eller ta på sig världens konstigaste outfit. Jag vill vara en förebild, för dom hjälper en själv så fruktansvärt mycket.


gårdagens amanda
Sex timmars sömn och jag är på topp. Har hällt i mig stora koppas kaffe för att åtminstonde känna mig levande, jag är så sjuuuukt trött. Men jävlans så kul jag hade igår.
Håller på att redigera bilder nu, så de kommer såsmåningom.

FEST

SÅHÄR TAGGADE ÄR VI! VI HAR SKITKUL!"!!!!   CARLE ÄR GLAD, FIA OCKSÅ. HEJDÅ. / NORLING

hej,fia här

TJAAAA, eran favoritgästbloggare är tillbaka!! Det var ett tag sen sist, men ja...
Carlebruden sitter och blir fixad av Sliskan, jag sitter och taggar inför kvällen sålänge. Det går bra.*Ja, nu kör vi.

hejsan fredan

Idag försvinner mitt bredband så min bloggning kommer suuuuga, får helt enkelt blogga när jag är hos mammi. Ah, ikväll ska jag ha en roooolig kväll med vännerna. Utflyttningskalas får vi kalla det och jag hoppas innerligt att det blir skojigt, jag behöver ha riktigt riktigt roligt nu. Så det hoppas vi på. En galen kväll hej!
Nä, jag måste skaffa fram en helt-okej-fin-outfit nu. För ikväll ska jag känna mig grym. Ciaoooo!Såhär grym ungefär, ja vi säger så.

vad gör vi? nu kör vi!

Slutade elva idag, alltså mmmm <3 Fikade med F&V toppen det. Nu städar jag lite grann och har lite panik över att Amanda Carle inte har någon luciaklänning, för ja på måndag är det lucia och jag är med i kören, just därför ska jag ha ett linne. Hmm.
Nä, jag skiter i det problemet och taggar till ikväll istället. För-jag-ska-ha-kul.

Dag 10 - något negativt om mig själv.

Jag har en massa dåliga sidor och egenskaper faktiskt, precis som alla andra. Ingen felfri, bara att acceptera dom sidorna också, de är ju en lika stor del av dig själv som de bra sidorna.
En sak som är väldigt negativt med mig, är att jag är alldeles för lättflirtad. Alldeles alldeles alldeles föööör lätt.
Jag charmas för ingenting och blir rörd för minsta lilla. Visserligen är det ganska bra, för jag blir ju glad för i princip ingenting. Men det brukar mesta dels sluta med tårar och besvikenhet. Tråkigt, men ack så jävla sant.
Jag har absolut ingen koll och gör allt i sista sekund. Äsch det fixar jag sen tänker jag, hela tiden. Det gäller, städning, pluggning, matätning, bowlingträning och i princip allting. Tillslut står jag där och har inte gjort någonting.
Ett minus.
Jag suger på att ljuga och hålla saker inom mig. Visst, ganska bra att jag är dålig på att ljuga, men ibland måste jag verkligen ha ett pokerface och det har jag verkligen inte. Så snälla tomten, ge mig ett pokerface i julklapp.
Det var ju skitlätt att komma på saker som är dåligt med mig själv. Så vi fortsätter. Jag är alldeles för känslosam, jag är verkligen det. Minsta lilla och jag gråter. Det kan vara att jag misslyckades med matteprovet, tappat bort min mobilladdare, gjort för hårda knäck, gjort sönder någonting eller ser på en sorlig film. Jag har alltså med andra ord, väldigt lätt till tårar.
Äsch, en sista grej. Jag babblar nått så fruktansvärt mycket ibland. Det tar aldrig slut utan jag bara fortsätter att prata om ingenting. Jobbigt för folket i min närhet, men jaja. Skitsamma, ni gillar mig ändå.
En sak till, har svårt att sätta gränser inom....allt?

Suprise!
Tryck f5 om ni inte ser någon förändring.

dag 9- det godaste du vet.

Jag gillar inte ris, pannkakor, ärtor, bönor, köttfärssås, spaghetti, våfflor, grytor, couscous, ketchup, makaroner, soppa, spenat, pastagratänger, pizza (förutom en på La strada som är god och givetvis hemlagad) korvstroganoff, ris al a malta, skinka, korv. Ja, lista fortsätter långt.
Men vadfan är det godaste jag vet då? Jo, såhär ser en perfekt trerätters middag ut i mina ögon, så vill ni imponera på mig, bjud mig på detta. Först, rostat bröd. Sen, Pasta med kycklig och tum Yun. Looooove it. Och sen ben and jerry. Så, dom tre är det godaste jag vet. Mummms!


do you hear me?Jag börjar ta slappa dagar i skolan som en vana nu. Slutade tre timmar tidigare idag, kör i en timme. Ja, jag är med i kören. Det är mysigt.
Jag har varit och sagt hej till my new house again. Fridfullt. Jag älskar att vara där, just nu. Fråga mig om en månad, då kommer jag vilja tillbaka hit. Promise.

juuuulmusik <3

Men tjena hallå. Varför fastnar jag alltid här, när jag ska göra något vettigt? Åååååh blir galen på mig själv. Jag tycker det är mycket mysigare att sitta och lyssna på julmusik och titta på festbilder. Lucia på måndag kom jag på också, gaaaaaah myyyysigt.

Nej, gerrej nu Amanda, gå ner i ditt rum och träna på so:n.

Tonight will be the night that I will fall for you
Ser fram emot helgen.
hej ♥Dag 8 - detta tycker jag är kul

Let's go. Vad tycker jag är kul egentligen? Jag vet inte, visst jag skrattar väldigt ofta men jag vet inte riktigt vad jag tycker är riktigt roligt att göra. Jo, jag tycker att det är riktigt roligt att umgås med folk, dansa till hög musik och vara galen. Det är kul. Att vara på Idol var också riktigt riktigt roligt och bra mycket mäktigare än vad jag trodde att det skulle vara. Det är en händelse jag kommer minnas for a long time. Och det bästa var ju helt klart när Jay sjöng Madonnalåten. Tjaaa rysningar igenom hela jävla kroppfasen. Ännu finare blev det när jag fick veta att han sjönt låten till sitt ex, som tog livet av sig. Det var nämligen hennes favoritlåt, åh, sorligt och så fint.
Tillbaka till ämnet, som alla vet så älskar jag att hålla på med hår. Så ja, att klippa, färga och kleta i hår är ju för roligt. Det är verkligen någonting jag njuter av att göra, strange men ack så sant.
Sminka och vara kreativ är grymt också och givetvis att fota. Det är nog det jag brinner för skulle jag tro.

Jag är en riktigt tjejig tjej, så allt sånt tycker jag är riktigt roligt. Roligt inlägg jag fick till, yeeah.

breakaway

Tjena hallå, full rulle idag ni. Jag har agerat frisör till Erika, tjejen blev mörkhårig och fick snelugg. Jag måste erkänna att jag blev väldigt nöjd över mitt mästerverk faktiskt.
Jag har även trotsat kylan och gått ut (!) hoho. Jag har även låst in mig i mitt rum och pluggat, hej&hå vad jag vill ha helg nuuuuu.

en jävligt liten mandiiiis
Jag ska ta mig en smörgås, jag har glömt bort att äta i två dagar nu. Eller glömt bort, jag har inte haft någon matlust. Nej allihopa (speciellt fia) jag bantar inte.
Jag måste bara tillägga att jag hatar vintern.

- man är jätteful och jätteblek.
- man orkar ingenting.
- jag gömmer mig i pappas stora tröja, för jag känner mig usch annars.
- man slösar el på värmefilten, hehehe. Älskar den.
- man kan knappt andas.

Det finns ingenting som är bra helt enkelt, pusshej. Ska gå och skaffa mig en matlust.

dag 7 - mina syskon

Är fortfarande lite rörd och känslosam efter gårdagens ämne som Vickan skrev. Det var så fint, så fint.
Men iallafall, idag är det en ny dag och ett nytt ämne - mina syskon.

Jag är ett sladdisbarn, min syster är 8år äldre än mig och min bror 6år. När vi var små, bråkade jag mest med Linus. Han jävlades mest och då, tyckte jag att det alltid var jag som fick ta skiten. Men nu idag har jag insett att det alltid var Linus som fick ta skiten. Mellersta ungen och pojke, det kan inte har varit lätt.

Ida flyttade hemifrån ganska tidigt, så hon blev för mig väldigt vuxen, fort. Hon är väldigt förståndig den där tjejen och har ganska bra åsikter och bra svar till allting. Vi har väldigt kul när vi gör saker och hon är väldigt lätt att umgås med. Men enligt mig, är vi ganska olika. Men det kanske är för att hon har vuxit upp medan jag är kvar i tonårslivet liksom. Hon tränar, pluggar, lagar mat och är vuxen medan jag lever det lilla slappa livet. Jag är ute på helgerna och roar mig med mina kompisar. Men som sagt, åldersskillnaden är nog svaret på det.
Linus flyttade hemifrån för bara några månader sen, det är lite tomt faktiskt. Jag har ingen att fråga om hjälp om datorn krånglar och jag har ingen att vara dryg mot på samma sätt. Istället får jag ta igen allt när jag väl ser honom. I mina ögon och säkert i många andras, så är Linus väldigt smart. Han har absolut bra svar till allt annat och han lär mig väldigt väldigt mycket. Hans åsikter är inte som alla andras, utan ser saker på ett helt annat sätt.
Vilket jag verkligen uppskattar. Han är enligt mig grym på att skriva och jag älskar när jag går in på hans blogg och ser att han har uppdaterat. Ett skratt, för varje inlägg i princip.
Jag ser upp till båda mina syskon och såklart, så är dom, för mig världens bästa syskon.

snyft och pussDruckit biblioteksoboy med Fia, tvingat oss själva att hålla käften. Det var inte lätt. Letat efter en stjärngosse-strut i hela torsby, tror ni vi hittade en eller?! NEJ! Åh vad jag hatar att bo i Torsby just för tillfället, extra mycket just idag. Sen har jag slängt en hejdundrans mycket saker, schmokk.

Erika gästbloggade förut såg jag, myyyycket roligt. Blir så glad av eeer ♥

Hej hallå :)

Hej carle!. imöra ska du klippa och färga mitt hår, och dä kommer och bli as snyggt vill ja lova.
så i möra ska ja dricka varm mjölk för första gången hemma hos min underbara amanda carle och hennes söta pappa lars-göran.

CARLE!
du är så otroligt snygg bruden och jag älskar dig. PUSS!


 
Se bara vs nygg hon är! (L)

världens finaste inlägg <3


My day. Julfika med Jonathan, Erika och Fia. Myyyyyysigt som fääääään.

Alltså ååååååh, jag har nyss fällt många tårar. Vet ni varför? Jo, texten under detta inlägg som världens bästa Vicko har skrivit. Jag frågade just henne för att jag vet att hon går in för en uppgift man ger henne. Men jag hade aldrig i mitt liv kunnat tro att texten skulle vara så extremt fin och att jag skulle bli så rörd som jag blev. Världens bästa Vicko. Det kan vara det finaste jag någonsin har läst. Ååååååååh, snyftig jag är. Måste.tvätta.bort.sminket.nuuuuu.

Dag 6 - Amanda i mina ögon

Amandas tema är idag; Mig själv i någon annans ögon. Då har jag, Victoria fått äran att skriva detta inlägg.
Ja, jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Eller där ljög jag lite, jag har redan skrivit det här inlägget en gång men då försvann allt! men men, nu vet jag vad jag ska skriva i alla fall.
Jag har känt Amanda i snart 15 år och det är jag verkligen glad för!
På dagis var hon den söta lilla tjejen som inte kunde prata så tydligt men jag förstod henne ändå.
Men efter ett par lektioner hos talpedagog så kunde hon utala alla konsonanter.
När vi sen började skolan upptäkte jag att amanda var inte bara en kompis, hon var min allra bästa vän som jag kunde tala om allting för. För Amanda är en sån person som man kan öppna upp sig för och berätta om de allra mörkaste hemligheter. Det spelar ingen roll om du har känt henne i 15 år eller 15 dagar, du kan berätta allt för henne. När du pratar lyssnar hon, tänker lite och säger de precis rätta orden man behöver höra.
Det du berättar för henne håller hon hårt!
Hon är verkligen en enkel och förstående person.
Och det är så jag tror första intrycket av Amanda är, enkel, lättsam tjej med en helt underbar och bubblande personlighet. Men det första du lägger märke till hos henne är så klart de mörkbruna ögonen som du inte vill sluta titta in i. Amanda är verkligen en person som man inte kan ogilla, antingen gillar man henne eller så älskar man henne! Amanda sa att jag inte bara fick skriva tt hon är ängel och att hon är helt underbar och då sa jag ju nej, men nu när jag sitter här och ska komma på någon dålig sida som hon har så är det verkligen jättesvårt!
En svag sida hon kanske har är att välja bra killar, men det är ju inte så lätt att finna någon som är värd henne. Hon är värd någon underbar som uppskattar henne och behandlar henne som den underbara brud hon är!
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva.. Hm det här med att blogga är inte så lätt.

Några saker om Amanda!
- Hon gillar verkligen inte katter eller höns
- Hon får väldigt lätt sockerkickar och blir då tokig
- Hon bröt armen när hon var ca 10 då jag tvingade upp henne på en häst
- Hon blir väldigt kissnödig av att dricka kaffe hela dagarna
- Hon älskar när man pysslar i hennes hår och trycker längs ryggraden
- Hon är en partypingla och alltid festens mittpunkt
- Hon har alltid velat bli frisör och vill förtfarande och kommer bli
- Hon har aldrig strumporna rätt, hälen ovanpå och ut och in
- Hon är beronde av nagelack
- Hon säger alltid Herra i stället för hej då

Tack för mig nu kommer jag inte på något mer att skriva,
men tack Amanda för att jag fick skriva den här texten och du ska veta att jag älskar dig!

/ VictoriaHon har förändrats men insidan är forfarande den samma!


so och pinsamheterSo, väldigt tråkigt. I länder och u-länder, hmm. Som vanligt gör jag en massa annat, bloggar, läser Julia, svallrar, pratar pinsamheter och längtar till lunchen. Passar mig perfekt.
Nu blev jag helt plötsligt väldigt trött, så nu ska jag lägga mig på golvet och ta en tupplur under tiden Fia läser veckans värsta pinsamhet i Julia. Jättekul. Och jättepinsamt att någon litet tjej har visat sina hello kitty trosor inför tre killar, SÅ JÄVLA PINSAMT!
Vi är 15 år, men beter oss som 9år. Mogna jaaaaa.


Dag 5 - vad jag inte klarar mig utan

Let's go then. Jag kan inte bara skriva om en sak, för det finns så många saker jag inte klarar mig utan. Men någonting jag verkligen behöver är tid för mig själv. Jag älskar att vara ensam hemma, då får jag tid för mig själv. Jag får tid att tänka. Jag behöver den där ensamtiden, varenda liten minut. Ibland leder mitt tänkande till en förvirrad Amanda, jag blir näst intill galen att bara tänka och tänka. Men på något sätt, skulle jag aldrig kunna ta de beslut jag tar om jag inte får tänka ut, vad som är bäst för just mig. Visst, jag behöver andras råd och blabla, men jag gör oftast det som jag själv tycker är bäst. Jag är en helt normal förvirrad och vilsen tonåring helt enkelt.
Mycket händer runt omkring mig, mycket jag inte vill och mycket jag blir glad av. That's it.
Sen klarar jag mig inte utan någon slags bekräftelse. Jag behöver fina ord och uppmärksamhet tyvärr, för att känna mig okej. För att känna att jag duger. Det är inget jag är stolt över, men så är det.
Jag behöver ta promenader för inte känna mig tjock och ful. Också jättelöjligt, men jättesant.
Jag behöver lussekatter på helgerna för att njuta lite extra. Jag behöver en massa tuggsaker för att orka med att plugga och jag behöver en mysfaktor som är väldigt hög för att slappna av på riktigt.
Jag behöver vara hos min mammi nästan varje kväll för att öppna upp mig och bara vara precis som jag är, jag saknar henne för mycket. Hon är bra på att lyssna min mamma och hon vet det mesta om mig och mitt liv. Och det är jag väldigtväldigt glad över.
Jag behöver låsa in mig i mitt rum ibland och gråta, för att kunna bli stark igen.och nu behöver jag varm oboy för att bli söt.

inga klapparDet är tjugo dagar till jul. Jag älskar verkligen julen, det är så mysigt. Tända ljus, knäck, lussekatter, stjärnor, lucia, tomteluvor, mörkt, gemenskap, kärlek och för många, julklappar. Jag tycker om att ge julklappar till dom jag gillar, helst ska det vara något personligt. Ingen jävla pryl som inte betyder någonting egentligen.
Vanligtvis brukar jag önska mig en massa grejer, onödiga skitsaker som jag bara vill ha för att ha det. Iår, önskar jag mig ingenting och känner att jag inte vill ha någonting heller. Inga prylar.
Jag vill ha gemenskapen som är i julen, jag vill ha någonting som betyder något. Det känns inte viktigt med något annat. Så jag hoppas jag inte får några onödiga skitsaker. Eller dyra saker, Iphones, datorer, märkeskläder, guldsmycken kan försvinna. Jag vill inte ha er.
Ge mig något betydelsefullt och personligt istället. Because I need it, so much. That's it.

andra advent.
Hallådär alla kära och ikke-kära. En snöpromenad med Fia, en kärleksmiddag med henne och sitta i ett hus som är helt tomt helt själv. Så har min eftermiddag sett ut. Det är väldigt skönt att gå till mitt blivande hus och sätta sig i mitt rum och bara lyssna. På ingenting. Tänka på det jag vill, helt själv hur länge jag vill.
Tills jag blir rastlös och hungrig, då jag måste gå hem.


jag blir så förbannat TRÖÖÖÖÖTT!Lång sovmorgon idag, alldeles jätteskönt. Sen har jag haft julmys med mammi, kokat knäck. Uuuubermysigt.
Sen har jag börjat att slänga en massa grejsimojs, skittråkigt måste jag säga. Flytten är alldeles för nära nu, jag tror jag avlider. Ahja, det är som det är. Jag har ju fått ett fint sminkbord iallafall.

Dag 4 - Din första kärlek (klassisk)

Egentligen är detta morgondagens ämne, men eftersom jag bytte lite så skriver jag om detta idag. Och, jag tänker inte skriva om något pojkvän eller något sånt. För jag tycker inte den kärleken var ett dugg fin när jag tänker efter, utan jag ser det bara som idiotiskt och dumt. Så nej ikke.
Därför ska jag skriva om något som var väldigt betydelsefullt för mig som liten och var nog helt ärligt min första kärlek. (förutom alla snygga äldre killar som man kikade in i förskolan)
Det är min docka, det är en baby born och hon hette Maja. Ja hon var tjej, men min bästa vän. Hon liksom bara fanns där för mig, hela tiden. Och som jag kanske har berättat så kunde jag bara säga några enstaka bokstäver tydligt när jag var liten, i princip ingen förstod vad lilla jag sa. Men min docka gjorde.
Jag älskade att ta på henne kläder, helst fleecedräkten hon hade fått av min farmor, den var rosa med några rutor på byxorna. Den hade en matchande mössa och jag minns hur stolt jag var över den där dockan. Hon hade även på sig sina matchande strumpor och än idag får jag ett leende när jag ser på dom strumporna.
Det var jag och lilla Maja mot världen, hon sket liksom i att jag sa "aajaa" istället för "maja". Det gjorde inte henne någonting och hon förstod vad jag menade.
Jag kunde låsa in mig med henne och prata om allt jag tänkte och så var hon ju såklart min lilla bebis och jag var mamman. Jag var världens gulligaste mamma tyckte jag själv och jag hade världens sötaste dotter.
Min första kärlek, my one and only lilla docka. Så mycket bättre.


because i love you
I karlstad var jag en sovande Amanda, varje liten provning av soffor och sängar var underbara. Skulle lätt kunna somna i en Ikeasäng. Gjorde dock inte det, vilket var en hejdundrans tur.
Nu ska jag gå fem meter för att lägga mig och sova. Shmokk hej.

äckligt tröttHellu, just idag älskar jag tidsinställda blogginlägg. Jag är nämligen i Karlstad idag, jag hoppas jag har med mig en massa möbler, en glitterögonskugga och lite julklappar hem. Skulle vara toppelitopp.
Nä, jag är skittrött, så nu ska jag sova i bilen.

cool bruuuud

Hej hallå tjena igen. Jag sitter fortfarande i skogen, men snart åker jag hem till byn igen efter ett dygn med Vicko. Jag är blond igen och jag älskar det. Det var på tiden, varför fick jag för mig att bli mörkare?
Skitsamma, nu är jag mig själv igen. Ikväll blir det brudar och innebandy all night long.

Puss hej.

dag 3 - finaste ögonblicket/händelsen jag har varit med om

okej, nu blev det ganska svårt, jag vet inte riktigt hur jag ska kunna välja ett ögonblick. Så hmm, låt mig tänka.
Något i kärleksväg vet jag inte. När man ser på filmer så är allt så uberromantiskt med levande ljus, rosenblad, solnedgångar och fina viskningar i örat. Något sånt har jag inte varit med om. Men jag har varit med om något ganska fint, som inte är något liknande som i kärleksfilmerna men däremot något fint i det vanliga Amanda Carle livet. Ett mörkt rum, simpel inredning, fyra tända ljus. Ett chokladljus som gjorde att det doftade kladdkakssmet i hela rummet men också en blandning av en gnutta vaniljsocker.
Det var ingen solnedgång på långa vägar, men istället för en solnedgång var det en tv igång. Med Kungarna av Tylösand i bilden, ja jag vet att det nog var det finaste programmet vi kunde ha valt. Hehe.
Och istället för rosenbland var det kvistar på golvet, kvistar som hängde med in i mitt rum när mitt sällskap kom in genom mitt fönster eftersom det var alldeles för pinsamt att gå in genom ytterdörren. Pappa var ju nämligen där. Men någonting som jag fick var några mjuka ord i mitt öra. Och värme. Och jag fick lukta på hans doft som var pojkparfym. Jag fick höra de djupa andetagen. Och allt sånt som inte betyder någonting för någon annan än mig själv.
Och kanske låter det inte alls fint, inte alls mysigt eller kärleksfullt. Men det är nog den enda gången i mitt liv som jag har känt mig speciell. Och att jag är på just den bästa platsen i hela världen, just då. I mitt rum med en person, som just då var väldigt bra.
Sen gick det ju som det gick, men ett fint ögonblick fick jag iallafall. Och det är jag ganska glad för, om jag tänker efter. Vilket jag gjorde just precis nu, tack vare min lilla julkalendergrejs.


myselimys hos vicko
Hallådär, nu sitter jag uppe ni skogen med min kära vän Vicko. Vi hade lite smått slappt idag, slutade 1 istället för 4 plus att vi är lediga imorgon. Och det är ju nästan värt att fira. Därför ska vi gå ut i kylan och gosa med hästisarna. Dom är söta, när dom inte biter mig, trampar mig eller bryter armarna på mig.

Skithästar kan man kalla dom då. Usch, fy fan.

Dag 2 - vad som får mig att orka gå upp på morgonen

Okej, jag ställer klockan på 05.03 varje morgon och snosar till 07.18. Vad är det som får mig att orka gå upp och inte ligga kvar i min underbara sköna säng? För det första så är det mina vänner, de som möter mig på morgonen och säger " men tjenna Carle, jävlar vad fin du är i håret". De som varje dag får mig att le. Det kan låta överdrivet, men vad skulle man göra utan andras stöttande ord? Det är ju dom som gör att man sträcker på sig och tar älgkliv i korridoren istället för att krypa ihop i sig själv.
Sen så, hur mycket man än klagar över hur jobbigt det är i skolan så är skolan en perfekt samlingsplats för alla ungdomar. Långa som korta, blonda som brunetter. Det är egentligen alldeles perfekt, förutom att no och spanska tillhör skolan också. Men hur kul är det egentligen inte att gå till skolan efter ett långt sommarlov?
Vissa dagar vill man givetvis gräva ner sig och stanna i den där underbart skäna sängen i ett märkt rum i källaren. Men när jag tänker på att det är en ny dag, med nya möjligheter för både det jobbiga som det roliga. Och varje dag får man faktiskt vara i samma närhet som dom man skulle kunna offra det mesta för.
Idag är kanske dagen någonting fint händer, idag är kanske dagen som fyller ut de dagar som man vill ligga kvar i sängen.

Men får inte glömma, givetvis gör kaffet det hela mycket bättre också. Hehehhe.


lalalalalalalaJag har ändrat mig, min lilla julkalender ska ha ett nytt ämne. Den femte ska jag ha ett annat ämne än det jag har nu. Jag ska nämligen ha "mig själv i någon annans ögon". Hmm, vad kan detta betyda? Hemligt.
Nesch, nu ska jag slå mig ner i soffan med värmegosigosfilten på. Vilket gosigoshumör jag är på förresten.

hej tjena tjenixen hallå hellu. puss

nu börjar vi, Dag 1 - beskriv mig själv

Detta ämne har jag skrivit om några gånger förut. Men det finns endel att skriva. Let's start again.
Jag är femton år och 7 månader ungefär. Jag beter mig ibland som om jag vore äldre och ibland är jag som fem år. Jag gillar att vara dryg mot folk och jag älskar att prata. Kanske inte med folk jag inte känner, men jag har väldigt lätt att öppna mig och släppa människor in mot mig.
Jag får jätteofta sendrag i foten och jag skriker lika mycket varje gång och får totalpanik.
Egentligen är jag mörkhårig men jag känner mig väldigt ful när jag är mörk, så därför måste jag inom bli blond. Kanske låter jättefjantigt men håret för mig, är faktiskt väldigt väldigt viktigt.
Jag älskar barnfilmer, eller nej bara Astrid Lindgren filmer och julkalendrar, det är ungefär det bästa jag vet. Så det tittar jag på jätteofta.
Som i princip alla andra ungdomar och vanliga människor så förändras jag. För varje dag tror jag att jag förändras, jag växer varje dag som person. Jag blir allt mer självständig och skäms inte för att göra bort mig eller bjuda på mig själv. Utan ser det mest som roligt.
Vad har jag för roll i klassen då? Nja, jag vet inte. Jag är inte klassens underbarn, jag är inte plugghästen, inte sportnörden, inte skolkaren, inte pajasen, inte megafjortisen eller inte bonden. Någon i klassen kallar mig för wannabe storstadstjejen. Tydligen ger min pälsmössa och kaffetermos den känslan. Så okej, den rollen har jag.
Jag är inte jätteduktig på någon lagsport, har aldrig intresserat mig så värst mycket. Utan jag ser mig själv som den som är mittemellan allt och försöker så gott jag kan. Och skrattar mest bort det hela.
Om någon månad ska jag skämma ut mig på Innebandyturneringen Vargnatta. Det ska bli jättekul.
snorling <3Toppenonsdag faktiskt, jag har hunnit med ganska mycket. Bland annat baka tårta till pappi tillsammans med Fia. Den blev jätteful faktiskt och det blev inte alls någon överraskning som det var meningen. Plus att det blev lite bränd och inte så god. Men äh, det är tanken som räknas.
Nu funderar jag på om jag ska färga håret ellet plugga. Hmm, jobbigt val.

RSS 2.0