liv



Full rulle denna tisdag. Jag har nämligen tagit tag i mig själv och sagt att jag måste skärpa mig nu. Så jag har tränat bowling och styrka och pluggat på no;n. Så idag har jag haft ett liv.
Fan vad trött jag är, film + värmefilt är väl en för underbar kombination? Yes. Gosigosgos. Vi säger så.

Imorgon ska jag baka tårta, fast jag avskyr det.

1:a december imorgon har jag hört, därför....

...och därför ska jag börja med något nytt. Jag gjorde en annan sorts sånhär lista. Så, ett ämne varje dag till julafton. Jävlans så påhittig, nejdå. Ge mig en applåd för jag orkade göra denna lista, men kul. Nu får jag ju skriva om det jag vill, sweet.

Dag 1 - Beskriv dig själv.
Dag 2- Vad som får dig att orka gå upp varje morgon.
Dag 3 - Finaste ögonblicket/händelsen du har varit med om.
Dag 4 - En första....
Dag 5 - Din första kärlek (klassisk)
Dag 6 - Vad du inte klarar dig utan.
Dag 7 - Dina syskon.
Dag 8 - Detta tycker jag är kul..
Dag 9 - Det godaste du vet.
Dag 10 - Något negativt om dig själv.
Dag 11 - En förebild för dig.
Dag 12 - Du själv om 15 år.
Dag 13 - Det mysigaste du vet.
Dag 14 - Din favoritmänniska.
Dag 15 -Någonting du ser fram emot.
Dag 16 - Din älsklingspryl.
Dag 17 - Ditt drömresemål.
Dag 18 - Din favoritplats.
Dag 19 - Någonting du inte tål.
Dag 20 - En vanlig dag för dig.
Dag 21 - Det romantiska du vet.
Dag 23 - Vad som får dig att må dåligt.
Dag 24 - En perfekt jul för dig.

love is in the air.,







Är bara 190cm i dessa. Lagom huh?
En kommentar. Jag älskar dom.

helvetesegenskap



Jag skrattar lite när jag tänker efter på mitt utvecklingssamtal med Ove. Allt var frid och fröjd. Enda minuset på mig, är att jag klottrar på mina böcker. Haha, herregud. Förlåt teknikfröken för jag hatar teknik och målar stjärnor på min bok och tack för jag endast får G för det.

Fan vilken dålig egenskap jag har, fan att jag målar på mina böcker. Helvete. Haha, det gjorde min dag. Så.jävla.kul.

tomten snälla



Tomten, jag vill ha ett flygplan i julklapp.
För jag vill till värmen.
Och bort härifrån.
För ett tag.
Jag fryser,
nämligen.

min älskpälsk




Min nya bästa vän som ska rädda mig i kylan. Den är så otroligt gosigos så ni anar inte. Tack mammi! ♥

Ahaja, ett matteprov är gjort och jag skiter i hur det gick. So provet blev framflyttat vilket jag tackar gud för, eller Ove. Skitsamma. Så nu har jag bara no och engelska kvar denna vecka. Fan vad jag älskar skolan.
Nu behöver jag smörgås för att orka va trevlig på utvecklingssamtalet. Toppen.

tomtar by amandacarle




Detta resultatet över när jag lekte kreativ i fredags, underbart fina. Dom har inga näsor, men skitsamma.
Så mina funderingar är nu, ska jag hoppa av skolan och börja och sälja dessa tomtar på heltid?
Jag kommer ju bli rik! Underbart, det kör vi på.

fryser nog ihjäl



Kall timme med brödförsäljning.
Fick en julklapp av mamma, världens finaste och skönaste!
Kycklingrulle.
Svälld mage.
Försäljning en timme till, med nya mössan på.

Nu ska jag plugga och duscha resten av kvällen.

Ahja, säljamanda är igång




Håret är lockat som vanligt nuförtiden. September i högtalarna som vanligt nuförtiden. Mjukiströjan på mig.
Tomteluvan i påsen, likaså filten. "Hej-jag-är-världens-trevligaste-och-sötaste-liten-elev-som-vill-att-ni-ska-köpa-mina-kakor-elev" det humöret är jag på. Kom och köp mina snickers nu förfasen!
Utamför Jouren ungefär, tack sött. Dom är skitgoda, så ni vet liksom.

september my love

Snö, snö och snö. Hm. Okej då, det är ganska mysigt eftersom det är första advent idag. Då ska det börja komma mycket snö.
Igår somnade jag vid sju. Jag vaknade upp till September's låtar och herregud, varför har jag inte lyssnar på henne förut? Hon är ju fan grym. Så just precis för tillfället lyssnar jag på henne och plattar håret. Toppenmorgon.


rix fm och trötter



Mäktigaste.

Ahja, jag ska säga er att jag är ungefär världens tröttaste person tror jag. Jag har ingen energi till någonting. Så ikväll ska jag plugga in matte och glosor. Och så ska jag sova tidigt.
Mjukisbyxorna och stortröjan får bli mina vänner ikväll.

lockhår



Jättekall morgon och dag. När man är ute och går, ser man att folk håller på att sätta upp adventljusstakar och röda gardiner. Det är väldigt mysigt faktiskt. Här hemma bakar pappa lussekatter och i fönstret finns ljusstaken.
Öppet hus på Stjernesskolan gav mig ingenting faktiskt. Som väntat tyvärr.

idoltime




Jag sitter och halvgråter till idolLinnea's Crazy in love. Det var så fint så fint. Så känsligt och kärleksfullt. Ah.
Nä fan, nu åkte hon visst ut.  Det var värst och alldeles för tråkigt. Men jaja, godnatt! Imorgon blir det öppet huuuuuus igen.

amanda, RADIOPRATAAAREN

Jag får några extrema ryck ibland, och styrketränar, dammsuger, pluggar fast jag inte behöver det, pysslar och säger till mig själv hur bra jag är samtidigt som jag lyssnar på RIX FM. Och när jag gör det tänker jag på hur roligt det skulle vara att vara just radiopratare. Så då tänker jag att det ska jag bli när jag blir äldre. Speciellt något liknande som Vakna med Adam & Gry. Jag skulle tycka att det var jättekul att spontanprata, fjanta mig och prata med människor. Jag har jättelätt att babbla på om skitsaker. Och åh, kul. Men sen kommer jag på att just Vakna med Adam & Gry är ett morgonprogram och då skiter sig det hela. Jag är ingen morgonmänniska.
Och då förstörs allt. Och jag går tillbaka till mina vanliga framtidsdrömmar. Jag vet helt ärligt inte hur många gånger detta har hänt.



just gonna stand there and watch me burn?




ÅH, jag har varit så otroligt pysslig idag. Jag har haft min egna lilla tomteverkstad i köket. Kokat knäck och annat grejs till försäljningen på söndag, jag har även gjort söta påsar till dom. Och så har jag gjort tomtar, kanske kan visa some day. Så jag känner mig otroligt kreativ just nu, töppen.

trött, lite besviken men glad




Jag är ganska besviken på mitt besök till Karlstad, eller nej besviken var inte rätt ord. Frisör fanns inte på John Baur som vår kurator sa till mig. Jävlans bra. Men däremot tittade vi på några program, som var ganska intressanta. Nämligen Samhäll inriktat på Media och Journalistik. Hur det nu stavas. Men jag hade ett mycket bra sällskap med mig, så det känns lite bättre.
Men ja, jag vet inte. Nu är jag jävligt trött och sängen lockar väldigt mycket just nu. Så natti.

känner att jag vill spy




Hallå där, jag sitter i ett litet grupprum med några sötnosar. Vi har svenska, men såg det perfekta tillfället att blogga istället. Toppen tycker jag. Yes. Mår även lite halv-illa av alla pannkakor från lunchen. Mindra gött kanske. He-he. Jag fryser. Grupprummen är kalla, som f-a-n.
Back to work babes! Här ska PLUGGAAAS! ♥

skolaaa



Tidsinställt inlägg, väldigt fiffig grej faktiskt. Ja ni, jag är väl i skolan när ni läser detta, eller i Karlstad. Åker direkt efter skolan och kommer väl hem ikväll någon gång. Jag ser fram emot detta faktiskt.
Nä, nu morgonkaffe sen saltvattenspray i håret. Hej.

lööööve

Nelly  Shoes - Matsumoto 3

 

 

 

Någon frågade vilka skor jag beställde igår. Och här är dom! Snygga va? Jag har bloggat om dom förut någon gång tror jag. Jag var lite sugen att köpa dom i beige istället, men nej, svart ska det va.
Såja, jag vet att ni är avundsjuka.

 


sssskkkooooor





Usch och fyfan. Jag blir rädd ibland, det hände något läskigt just precis. Fia skrev överlyckligt till mig att hon har beställt ett par skor, hon skickar länken och jag kollar in. Och gissa? Det var skorna jag beställde igår. Pappa tyckte det var bra att jag kom med några julklappar som jag ville ha. Så, i vårat undermedvetna har vi beställt likadana skor...igen. Så nu har vi ännu ett par likadana skor, jippi.

Ett tecken på att vi är alldeles för lika.

jag är ju en vampyyyyyr



Happ. Det är skrämmande hur fort veckorna går, man hinner ju inte ens klaga förens det är fredag. Otroligt skönt måste jag säga. Nästa vecka har vi långhelg, vilket ska bli ännu skönare.
Ha, imorgon är det en tripp till Karlstad inplanerat. Shopping? Absolut inte, däremot ett besök på John Baur med Fia och Johanna. Ska bli intressant faktiskt. Och jag hoppas innerligt att jag åker hem med lite motivation.
På lördag blir det ännu ett öppet hus. Nu är vi påväg, känn inga tvivel alla nior! Skoja, tänk nu förfan.

uppdrag, mig själv



Jag heter Amanda Carle, jag är ganska lång och jag älskar det. Fast jag hatar när killar är kortare än mig, för då känner jag mig så okvinnlig. Jag är mitt under tonåren, vilket är fantastiskt roligt stundvis och ibland förbannat jobbigt. Jag har bruna ögon och har ingen känsla för smink och vilka färger som matchar varandra.
Jag gillar kläder, fast jag matchar aldrig rätt men det gör min stil- till just min egen. Jag gillat att fota, fast speciellt redigera.  Jag drar ofta till med starka färger eller svartvitt. Något annat tycker jag inte om.
Mina framtidsplaner är frisör som alla säkert vet och det har det alltid varit. Jag älskar salonger, jag älskar doften, känslan och alla hundratals produkter. Jag älskar att färga Emma och mamma, för dom är dom enda som låter mig leka i deras hår. Det gör mina dagar oftast.
Jag har aldrig varit kär, men är väldigt lättflirtad och faller lätt för människor, men som sagt. Jag blir aldrig kär, för det hinner skita sig innan jag hinner bli kär. Jättebra. Varför det blir så, vet jag inte. Kanske för att jag är envis, kräver fina ord och bekräftelse. Men jag är mig själv så ja.
Jag har ganska mycket energi och är oftast väldigt dryg. Men jag kan även vara mogen och självständig.
Men mitt minus är nog att jag är envis och kanske lite lat när det gäller hemsysslor. Jag rotar alltid till överallt och har överflödigt med kläder.
Jag gillar mig själv ibland, speciellt när jag är blond, så jag borde verkligen färga mig blond igen. Det ger mig självförtroende. Konstigt men sant.
Jag gillar inte chips och husmanskost. Men älskar däremot kyckling. Man ser att det är min godispåse om det är färgglatt innehåll.


Tack, nu vet ni lite mer om just mig.

gaaah skola!




Åh fyfan, bakat för spanskan, korv för spanskan och ute och sålt plastpåsar i kylan, and guess what?! För spanskan. Mycket skit man måste sälja, men värme och födelsedag i Barcelona är rätt grymt. 
Nu har jag fan så mycket viktigare saker att göra än att sitta här, så ciao.

fyfan vilken snos jag är






Blev trött på allt och jag funderade på hur fan jag ska lösa det. Så jag myste till min kväll lite smått.
Jag tog en chockolaaaaadmask, tände ljus och la mig i ett mörkt rum i ett badkar fullt med skumm. Dock somnade jag nästan, men skitsamma.

Perfekt vardagslyx mina kära!

maaaat



En toppenskön tisdag i skolan, ett litet mini danspalatset också. Toppentopp.
Nu taggar jag mat och en powernap. Det är så fruuuuuktansvärt gött så ojojoj. Sen ska jag bannmej ta tag i mig själv. G-r-e-a-t.

om det vi lever för

Jag läser kärleksbloggar, kärlekstexter, dikter och letar ständigt efter nya kärleksfilmer. Jag blir berörd av någonting som inte har någonting med mig själv att göra. Kärlek kan se så olika ut, men det är samma känsla. Det är varmt, det är pirrigt, det är känslosamt och det är vackert.
Jag saknar inte kärleken, jag söker inte efter den eller strävar för att den ska komma. Den kommer när den kommer och jag har inte alls bråttom. För kärleken finns i luften, att vara omkring människor som man känner tillit mot, människor som bryr sig, människor som inte behöver anstränga sig för att spegla ut sin personlighet. Dom ger mig kärlek. Och jag tänker inte vara ledsen, orolig och besvärad över någonting jag inte har. Utan jag ska vara glad för det jag har.
Som sagt, den där kärleken till en annan människa, den som strålar upp ens dagar, den man älskar varenda liten del av, den man ler för, den man då tror man lever för - den kärleken kommer.
Jag älskar att se på kärleksfilmer, för där är precis allt perfekt. Där finns inga problem, där är varje dag som att sväva på moln och det är känslosamt och jag blir alltid så berörd. För det är ju så fint.
Det är så fint att hålla kärleken i liv genom brev och trots att två människor lever hundratals mil ifrån varandra men ändå kan älska varenda del av varandra. Det är så fint att man skulle kunna offra sitt eget liv, för någon annans. Det är så fint och jag blir så tårögd av att läsa alla fina texter.
Det är ju det fina i kärleken som är fint. Och det är ju det alla människor i hela världen älskar och lever för. Och det är ju det som är doftljuset i det mörka. Därför har jag all tid att vänta på det.


från London, redigerat av moooi




Jag dricker kaffe ur min rosaprickiga termosmugg som jag ska ta med till skolan, jag har "All I need is you" på repeat och jag väntar på mammi.
Jag tittar även på Ikea, jag och pappa ska dra dit och shoppa gärnet någon dag framöver. Så bäst att förbereda sig lite liksooooom. Jag tänkte även beställa griffelfärg som jag kan måla en vägg med, grymt kallar jag det. Och praktiskt, eftersom jag är en vimmsmaja, så jag behöver ständigt ha koll på allt. Därför passar en griffelvägg alldeles ypperligt.

vinter




Jag vill ha pepparkaksdeg, kom igen ge mig pepparkaksdeg! Jag har aldrig varit så sugen på det som just precis nu. Just nu hatar jag att min dator är så fruktansvärt seg, jag vill nämligen spela The Sims, och det har jag inte tillgång till just nu, eller förresten, vill jag ha the sims? Jag kommer sitta i alldeles för många timmar med det och se det som mycket viktigare än religionsboken som ligger i hallen och väntar. Ahja, skitsamma.

happyyyyyyyyyface?




Slappisdag i skolan, inställda lektioner, hur känns det? Skitgött med en slappismåndag.
Nu blir det dock en eftermiddag med en massa läxor, ahja gött ja. Jag funderar att baka också, låter perfekt.

min daaaaaag



Mat och kvällsmys hos mammi.
Beställt en hejdundrans många julklappar, okej bara tre men ändå.
Druckit kaffe ur min kaffetermos.
Snöpromenad med min snögalna vovve.
Spelat hög musik och sjungit ännu högre. (ja jag var ensam hemma)
Klippt mig.
Sminkat mig ungefär tio gånger och sen tvättat bort det.
Sett på Andra Avenyn.
Ätit smörgåsar.
Druckit julmust.
och ätit läkerol..
Inte tänkt ett dugg på skolan, för det är helg och då skiter man i sånt.
Haft en mobilfri dag, kommer dock brytas inom några minuter.
Varit sugen på Ben and Jerry hela jävla dagen.
Haft skolängtan.
Tittat på fina klänningar.


några frågor & några svar.



Jag har fått ganska många frågor här på bloggen, som jag inte har besvarat, men nu så.

Fick en fråga förut om vad jag har för kamera, så;

Jag har en Nikon D90, jag är jättenöjd över den. Jag hade först en D60, lite sämre och jag märker en väldigt stor skillnad faktiskt. D90:n är inte speciellt avancerad, utan jag tror att nybörjare också kan förstå sig på den. Kram till dig också Malin.

Vart har jag köpt min gosigos tröja?
Den kommer ifrån MQ, den är superskön, inte stickig eller något liknande. En ganska lång modell och det är jävligt gött och väldigt fint till tunna leggins.

Vart jag laddar hem Andra Avenyn ifrån?
Det har jag redan svarat på en gång, men jag kan väl skriva igen liksom. Vilken underbar bloggare jag är, tehehe. Tankafetast är iallafall mitt svar.

Vart jag färgar och klipper mig?
Vid Studio CH. Men jag brukar faktiskt både färga och klippa mig själv. Jag brukar göra så att frisören får fixa fram en grund och så ökar jag på själv sen.

Vart ska jag flytta?
Mina föräldrar har som sagt flyttat isär, som alla säkert vet. Jag ska flytta från mitt hus inom kort, till ett annat lite hus ungefär tio meter härifrån. Så Kollsberg. Jag bor även i Ria med mamma.







lite småsaker



Jag och Sis var på julklappsjakt i fredags och jag har endast en klar. Ahja, rätt skönt. Däremot köpte jag lite småsaker till mig själv givetvis. Serium till håret, välbehövligt som fan. Och en finfin termosmugg, som jag ska göra lite personlig, med massa kort i. Den är perfekt att ta med till skolan. Oh yes.

rysningar




Detta kan vara det mäktigaste jag har varit med om. Ni skulle nästan ha känt känslan att vara där ni.
Så jävla bra.
Rysningar varje varje gång jag ser detta klipp.

hela världen är en guapo



Jävligt trött faktiskt. Jag har haft världens slappaste lördag, skönt faktiskt. Jag sitter och tittar på videoklipp från gårkvällen, JAAAY ♥ Och Olle var så fruktanvärt snygg i verkligheten också. Och Peter Jihde (!) och Andreas i juryn alltså. Och Anders Bagge, han ska jag nog gifta mig med.

I was there









All we need is you


Olle och Jay ♥

iris



Jag är nu hemma igen efter ett par dagar hos både sis och broder. Okej, var ju som sagt på Idol igår. Hur det var? Alltså, helt obeskrivligt. Det går inte att förklara och jag trodde aldrig det skulle vara så mäktigt som det var. Alltså hoho.
Nu är jag tröttare än någonsin och jag har hundratals bilder att redigera, så det blir det ikväll och Andra Avenyn. Och kanske hembakad pizza, låter som en förbannat bra lördag.

schnygggg



En heldag på stan, en julklapp till Fiabruden fick jag iallafall. Toppen. Och lite grejer till mig själv givetvis. Annars vore det ju konstigt.
Ahja, nu sitter jag hos broder och ska snart börja fundera på vad jag ska ta på mig för kläder. Och sen fixa till mig, så jag kan ragga lite på snyggOlle. Yes, hörs imorgon. Och titta efter mig dååååe, hehehe.

hej och hå du fina jävla dag

'


Jag vet inte, någonting har hänt. Något drastiskt, inte nog med att jag har ändrat inställning till en massa saker inom skolan och städning, jag har även börjat älska att ha raklugg. Den ramar in mitt ansikte jättefint ju, att jag inte har sett detta förut. Nog för att jag har ett jätterunt ansikte med tjocka kinder, men det är fint med lugg till såna ansiktsformer. Suveränt, jag har blivit positiv. Och helt plötsligt känner jag mig väldigt väldigt mycket finare.
Jag passar ju förfan i lugg. Åh, vilken underbar dag det är idag.

Om det har hänt något speciellt? Nej, jag har bara insett att jag är ledig imorgon, jag ska få vara med mina syskon, jag ska få se idolOlle i verkligheten (!!) snygg han. Och ikväll ska jag spela rysligt bra bowling så jag vinner en plats i DM.

my dream




Gymnasieprat i all ära. Jag har planerat in att försöka åka på öppet hus på John Baur i Karlstad. Och kanske även kika lite på Nobel. Aa, jag ska in på frisör.
Så det är väl ungefär så min dag har sett ut, en massa gymnasiesnack, luciakör och engelskaprov. Toppen, nu är min skolvecka över och nu kan jag bannemej andas ut.

frozen






Hej mitt vinterland ungefär. Aa, för vintern kom innan vi ens hann blinka ungefär.
Fan vad jag älskar mig själv, jag glömde nämligen mina jävla engelskböcker i skolan idag och vi har prooooov imorgon. Åh, myself ♥

hejhallå




Tyler Ward – Love The Way You Lie (feat. Eppic & Megan Nicole)

Jag laddar just nu hem en massa julkalendrar, åhå. I just love it! Finns det något julmysigare eller? Nä

otydliga konturer




Jag gick till skolan, med illamående och magont och i hopp av att skiten skulle gå över. Men nepp.
Så jag gick hem, med illamående, magont och huvudvärk.
Blir det sämre, vill jag gräva ner mig själv. Vi säger så. Heh.

I'm going to the stronger



Är det någonting jag har lärt mig under denna förbannade höst som har varit är det att leva för dagen. Det låter jättefjantigt och övermoget att leva efter det. Men jag har aldrig mått såhär som jag har mått under hösten, varje dag har varit ett mysterium. Jag har vaknat och funderat "hmm, kommer det bli en dag då jag kan skratta och må bättre eller ska det bli en dyster och grå dag precis som dagarna innan?". Allting som kan hända har i princip hänt. Tråkigt nog. Och de dagar jag har mått som bäst, då har jag verkligen skuttat fram.
Man förlorar vissa delar i sitt liv ibland, människor förändras och försvinner. That's it.
Tiden förändrar saker och det är jobbigt givetvis.. Allt som har hänt under den senaste tiden har tagit på mig, det har gnagit sig in i min kropp. Jag har varit ut balans ett tag, har haft jättenära till tårar och varit så jävla svag. Det ser jag nu. Och det är jag fortfarande. Men jag måste lära mig leva efter det jag har just nu, jag får må piss, jag får ta smällar och jag får skrika. Men jag måste fortfarande leva efter min tillvaro som den är just precis nu.
Jag skiter i hur länge det tar att klättra upp för stegen - mot det lilla lyckliga. Men jag ska upp och dit kommer jag också komma. Some day.

Och jag är redo att vänta.

perfekto



Jag sitter och njuter över att jag endast har två skoldagar kvar denna vecka, herregud vadå skönt? Och imorgon är det kortdag liksom och efter skolan följer jag med Vicko the Ticko och leker bonde. Kul huh?
Sen är det torsdag och vips är den slut. Och sen är det fredag och det är det inplanerat en syskondag i Karlstad. Och sen Idol på kvällen. Alltså vadå perfekt?

jullloooooooooov komsikomsi



Iskallt idag, men på något konstigt sätt gillar jag det. Synd bara att man sitter fastklistrad vid en jävla skolbänk hela dagarna, så att man inte hinner se solen. Ahja, snart jullov, right?
Jag har varit hos världensbästa mammi ett tag och det var lika mysigt att sitta och dricka kaffe där like always. Nu är jag ensam hemma hos pappi också like always. G-ö-t-t!

let's dance





Herregud vad jag överträffar mig själv denna måndag. Jag har både städat och pluggat. Herregudgud. Har jag blivit galen, eller har jag bara blivit som man borde va när man är 15 år? Ingen aning. Duktig är jag iallafall.
Nu lyssnar jag på min gamla spelningslista på spotify, tittar på gamla bilder och längtar lite tillbaka.

rock



Okej, detta var exakt ett år sen. Hm, snö var det iallafall. Blond var jag, med ganska kort hår. Jag vågade gå nära en hästis utan en massa gnäll och tvivel.
Annars är det nog ingen större skillnad.

kärleeeeeek



Jag har gråtit till en skitfin kärleksfilm, åhåå. A walk to remember. Alltså, finns det något finare än en riktigt riktigt fin kärleksfilm eller? Nej. Inte enligt mig iallafall.
Några filmer som man bara måste se, speciellt om man gillar finfilmer.

Dear John.
The notebook.
A walk to remember.
Revolutionary road.
The Holiday.
The last song.

Aa, vi säger så vaaaa? Godnatt.


ja just det...

 

 

 

Jag har haft en ganska jobbig vecka. Jag har haft lätt till tårar och haft någon slags ångest eller klump i magen under hela veckan som har gått. Har svårt att tänka om och känner mig vilsen, ensam och jag har absolut ingen aning om någonting. Fyfan.
Men under helgen har jag inte varit hemma speciellt mycket, utan varit enbart med människor som jag vekligen kan prata med, ha kul med och vips, så känns det tunga lite lättare. Det känns skönt att ha så bra vänner som jag har. Och nu tar jag, Amanda Carle nya tag för imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter och jag ska verkligen ha en bättre vecka än den som vi nu lämnar bakom oss.

För fyfan, vad jag är värd bättre.

hellu söndag



Nu sitter jag här efter en fullspäckad söndag. Jag har som sagt varit på handboll med fröken Norling. Mycket fint sällskap. Jag har även hunnit med att vinna en bowlingmatch och varit på kalas hos lillkusinen.
Happ, imorgon är det måndag igen. Jag har ingen ångest över att det är skola imorgon, för jag har haft en toppenhelg. Så nu har jag samlat nya krafter för en ny veckis.

Aa, myskväll väntar.

we got the top



Handboll.
Bowlingmatch klockan treeeee.
Spela asbra bowling.
Farsdagsfika som pappa själv kommer att betala, hehehe.
Längta lite till kallgrader.


Ahmen, det är min dag, så ciao!

..



Jag älskar att jag har tappat bort min kameraladdare. Jävligt kul. Eller så har jag lagt den på något jobbigt ställe.
Äsch.
Ikväll ska jag se på film hela kvällen, jag ska duscha länge och dricka jävligt mycket varm mjölk. Och så ska jag tagga bowlingmatch imorgon. Fyfan vad bra.

just be happy





Min kväll igår, verkligen hur mysig som helst. Äta hemmagjord daim och titta på julkalander. Vi sjöng och dansade också, ah. Jag blev genast på bättre humör.
Idag har jag också haft en riktigt bra dag, allt-känns-mycket-bättre.

finaaaaa




Hos världens bästa fia och myser med Fiabruden och emmsbruden. Vi har haft julmys, bakat pepparkakor, gjort daim och nu ska vi se på julkalender. Vadå myselimys?
Ahja vi hörs va? Yepp

 


jag gillar er <3




Jag kom nyss på att det är fredag och det är väldigt skönt faktiskt. Sen kom jag på att det är en vecka kvar till idol. Jag har glömt bort att tänka på dessa saker, konstigt. Jag har väl tänkt på annat I guess.

Men öjj tjejer, you are amazing just the way you are.

saker om jävla mig



..jag sitter alltid ner när jag duschar?
..jag har aldrig varit kär på riktigt?
..har inga matlagningskunskaper?
..älskar att vara ensam hemma?
..längtar härifrån?
..är vilsen?
..var en tjockis som liten?
..kan gå ifrån jättebra humör till gråthumör på 2 sekunder. Och det beror inte på någonting, utan det bara kommer?
..undrar vad det är för fel på andra, men har kommit på att det är jag själv som gör felen?
..vill komma in på frisör i Karlstad och poff flytta dit?

är så jävla lost




Kaos i mitt huvud, i min kropp och ungefär allt annat också för den delen. Därför behöver jag göra någonting där  huvudet inte behövs, någonting som jag inte behöver vara jag. Fia, julkalendrar och pepparkaksdeg.
För Fia vet vad hon ska göra, när jag blir tyst, när jag tittar ner, när jag är frånvarande. Hon bara vet.
Och jag vet absolut ingenting, om någonting.

lilltjejen gör mig galen




Jag är nog en ganska hemsk person. Eller så är det fullkomligt normalt att jag blir galen varje gång lilltjejen skriver till mig hur hennes kommande rum ska se ut (alltså mitt rum). Nu är det typ tredje gången hon skriver på 4 dagar och varje gång blir jag på så jävlans dåligt humör.

Jag.vill.inte.veta. Okej?!

bild jag kanske borde skämmas över



Egentligen borde denna bild ligga i papperskorgen. Okej, såhär är det. Jag ska se ut som Carolina Gynning på denna bild. Tyvärr lyckades jag inte och ser ut som en fjortis i allra högsta grad.

Så titta noga på denna bild, för så kommer ni aldrig få chansen att se mig igen.

det har gått så långt, att ditt namn skrämmer mig



..och det var aldrig tanken.






viktig fakta



Försov mig idag igen, jag är jätteduktig.
Jag frös jättemycket när jag till skolan imorse och jag frös ännu mer när jag gick hem. Vadå vinter?!
Jag behöver en vinterjacka, men det finns ingen jag vill ha. Skinnjacka ♥
Vänförfrågningar på facebook - turkar. Och jag blir lika besviken varje gång jag ser att det är en person med namnet Axlekn Rjodjju eller nått liknande...


will you be my hero?






Vintrig promenad med vovven.
Stekta ägg till middag, gött sa jag.
Varm mjölk.
Andra avenyn.
Tända ljus.
Pluggning.
Tittat i gymnasiegrejen.
OCh det bästa av allt: Ensam hemma hela kvällen, hur hög musik jag vill.

Ett ord: Perfekt.

choose



Jag blir så dum av dig.
Helt enkelt.

ruttnar




Toppenskönt att sluta halv två och ha hur många timmar som helst ledigt. Det ni.
Så jag har tränat, pluggat, ätit smörgåsar, fotat, redigerat och tittat ut på snöööööön. Det är lite mysigt kanske.
Och nu ska jag bannemej spela bowling, match till helgen liksom. Tagga.

Ah, bowling ja.

snow



Fan, det är vitt på backen. Vilket känns ungefär såhär: gaaaaaaaaaaaaaah! Visserligen gillar jag snö, men bara i december. Och nu är det i början av november, alltså alldeles för tidigt.
Men okej då, det blir lite ljusare och det är ju ganska skönt.

Så vadå, ska man välkomna vintern nu eller? Välkommen isåfall.

mammagris




Några har frågat vart jag har köpt min goströja. Jag hittade den på MQ och blev blixtförälskad i den. Och tur som jag hade, köpte mammi den åt mig. Gulligt, I know.

live



Hur i helskotta ska någon annan kunna älska dig,
om du inte älskar dig själv?

Vettiga ord.
Någonting att tänka på.

att bjuda på sig själv var det här







Fin bildserie, huh?

runda kinder hejsan



Dagens men jävlar vad gött!:
- att det har gått en hel dag, utan att jag har känt mig äcklig, ful och tjock.
- att jag har vilat upp mig såpass mycket att jag orkar koncentrera mig på lektionerna. Det-var-länge-sen.
- att vi spelar basket på idrotten, superkul juuuue.
- att jag har så fina vänner i min omgivning.

Mindre kul är det, att det snöar. Men jaja, allt kan inte vara fint.

knäckis



Själv gjorde man knäck igår då, dock ganska äckliga. Jag gillar egentligen inte knäck, bara när dom bli alldeles perfekta annars kan det kvitta.
Men julkänslor fick jag och det kan väl aldrig bli för tidigt? Nej, det tycker inte jag heller.

gosigos




Jag är på myshumör. Jag gillar att det är jättekallt ute, och att det är mörkt. För då känns det som julen är här snart och vem älskar inte julkänslorna liksom? Och så kan man liksom dricka varma drycker flera gånger om, ha på sig gosigoströjor och ligga och se på film under värmefilten, som är värd en liten gnutta mer än guld just nu.

Men fan vad positiv jag är idag. Toppen.

fint linus



Jag måste ju bara visa er vilken fin sminkning jag gjorde på broder i lördags. Mallen till detta otroligt fina är The joker. Fint va?
Istället för vit ansiktsfärg eller vitt puder använde jag vit glitterögonskugga, fyndig som jag är.

gosigosgos



Försov mig idag, toppen.
Osminkad, okej nästan.
Ser ut som fan själv i håret.
Och har ny gosigos tröja på sig, som mammi köpte till mig ♥

förlåt för att jag inte har sagt förlåt

Ibland gör man saker man inte borde, man bara gör och tänker sen. Man väljer fel vägar och man ångrar sig. Man säger fel saker och man ångrar sig. Man väljer parti och sida och det visar sen, att man gjorde fel och man ångrar sig. Man kan älta i princip hur länge som helst och man går runt med en jävla klump i magen som skriker och värker. Alla gör misstag, alla gör fel någongång. Det är en del av livet, ingen är felfri.
Jag har tänkt mycket på det där, med att göra fel. Att det kanske inte är så dumt, för jag tror, att för varje misstag och fel man gör så växer man som person. Man blir allt starkare och starkare.
Men jag tror även att man inte bara ska se de fel man gör hela tiden, utan tänka på det man faktiskt gör riktigt bra. Annars sitter man där, med täcket överdraget i ett mörkt rum och funderar på vad i helvete det är för fel på sig själv. Och kanske borde man fråga sig själv vissa gånger vad man håller på med, iallafall såna som jag. Jag måste alltid ställa frågan till mig själv, vad jag håller på med. Men det är bara så, att jag liksom alla andra gör fel.
Men för varje snesteg jag tar, desto självsäkrare blir jag. Konstigt nog. Alla har bristningar, antingen kan man välja att hantera dom på fel sätt, eller så kan man helt enkelt acceptera dom jävlarna. För liksom, dom fina sidorna är ju så mycket bättre och väger mer.
Jag ska acceptera dom där bristningarna, felen och snestegen jag tar och så är det bara att önska att jag kan gå runt och sjunga just idag är jag stark, just idag mår jag bra vareviga dag.


bien



Promenix med Linette fick mig på lite bättre humör än innan. Välbehövligt. Jag har även varit till mammi och druckit kaffe, jag vet inte men att sitta där vid köksbordet och dricka kaffe i dom röda stora muggarna och prata med mammi är något väldigt fint. Jag gillar det.
Om en halvtimme ska jag se på "vem kan slå Filip och Fredrik" under en värmefilt. Och sen sova en massa jävla timmar så jag är förbannat pigg imorgon.

not ready to make nice




Allt känns jättekonstigt nu, verkligen jättekonstigt. En liten tjej som skrev på facebook att hon ska flytta till ett stort hus, i Kollsberg. Hon hade fått valt rum och det blev ett ganska stort rum, med vinröda väggar, det kanske är lite rosa i också. Hon har nog börjat att fundera på hur hon ska ha rummet, vilka möbler hon vill ha och att det ska vara matchande gardiner och lakan. Hon är säkert jättetjejig precis som mig, ha stora speglar i rummet, ha en klädstång med skor nedanför och ställa upp alla sina nagellack på en hylla, så att alla ser vilken samling hon har.

Vet ni vad? Rummet är mitt och jag är jättetjejig. Och jag har stora speglar på en vägg, för att kunna se alla vinklar när man väljer en outfit. Jag har en klädstång med tiotals skor nedanför, alla är klackskor. Jag har en hylla med nagellack för att alla ska få se hur otroligt många jag har.
Ni får förlåta mig att jag babblar en massa dynga, men det här är mycket jobbigare än vad jag trodde. Mycketmycket värre och jag behöver få skriva av mig ibland.

it's my life



Egentligen har jag ingenting vettigt att skriva om, för jag är så trött. Inte bara sovtrött, utan ganska trött på saker och framförallt människor. Eller fölk som vi värmlänningar så fint kallar det.
Så, vad är lösningen på detta problem? Antingen åka till en Robinson-ö helt ensam och leva på kokosnötter och bananer, eller låsa in sig i mitt rum där det finns allt jag behöver för att må toppen.
Eller så tar jag fan med mig själv och musiken ut på en lång promenad, jag brukar bli positivare och gladare då.


men tja



Det där kallar jag superfin bild. Ahja, fina tjejer iallafall. Och ja, jag menar mig själv också. Hehe.
Åh, vad jag älskar att va ensam hemma just nu. Och jag älskar att det är lördag och att jag är på bra humör.
Vet ni vad jag gör? Jag äter Kinamat, dricker cola som är iskall, spelar Bon Jovi, jättehögt så att jag nästan tycker synd om vovven och så går jag runt i min stora Kisströja. Jag känner mig skitcool.

Och så skrattar jag åt idioter. Roande.

inga ledsna miner



Med nyklippt hår och med seg polkagris i munnen går jag nu ut med musik i örat. I just need air!
Det slog mig förut, att lovet snart är slut men jag är inte speciellt depp över det faktiskt. Det är mycket som väntar nu framöver. En stor flytt bland annat, många mysiga kvällar med dom jag gillar mest och så ska jag ju faktiskt på idol alldeles jättesnart.

Nä, ut nu innan det blir mörkt som fan.

åhå








Julkänslorna, ni är så välkomna.

julmarknad











Jag har haft en jättemysig morgon och förmiddag med Vickan. Julmarknad på Mårbacka och fyfan vad mysigt. Jag blir alldeles pirripirrig när jag tänker på hur mysigt det är att strosa runt bland tomtar, ljus och hemgjorda smycken. Och man hör såna bjällror och det luktar brända mandlar.

Nej fyfan vad mysigt och herregud vad jag är på bra humör.

water









Yes, Sofia påminde mig i hennes blogg att jag fotade henne inför hennes estetprojekt eller vad det var för ett tag sen. Temat var vatten och jag minns hur svårt det var i början, hur vi skulle fota. Jag var väldigt ovan med kameran då och hade inga kunskaper i Photoshop alls. Vilket var synd, eftersom då hade nog bilderna till Esteten blivit mycket bättre.
Men nu så, nu tog jag tog i redigeringen och nu ser jag hur fina och speciella bilderna blev.
Så nu blev jag jättesugen på att fota någon. Så Sofia vill du bli fotad igen, ställer jag gärna upp, givetvis fotar jag vem som helst. Så släng in en kommentar isf. Vore toppenkul.

lost



Jag är ganska instängd i mig själv, men jag ler ändå. Det är iallafall det jag visar, för att inte verka fast.

photo




Lite vackert.

seize the day



Jättefint höstväder.
Packa väskan.
Blåsa håret.
Platta håret.
Tycka om mitt hus.
Se på bilder från förra helgen och skratta över dom.
Klappa hästen.

My day.

a fairytale

 

Mmmm, Amanda Carle är väldigt trött just nu, hon sitter och tittar på Robinson och längtar till min säng som har nya kuddar på sig. Alltså åh. Vet ni vad jag ska göra imorgon? Jo, jag ska rida på Vickos hästar. Alltså herregud, flera år sen och tjoho vad kul.

 

Ja fyfan vad kul.


fialottaälsklingspotta! <3



Ojojoj vilken lång dag det har varit och herregud vad grejer vi har med hem. Efter några timmar på Ikea kom vi ut med hur mycket grejer och möbler som helst, som vi ska försöka snickra ihop nu. Lite grejer till mitt rum, tjoho ja bilder kommer när det är klart.
Jag har även fått med mig ganska mycket kläder hem, vilket är förjävlans gött.
Nä, ska nog packa upp alla grejer nu, ciao så länge!

on the road to karlstad



Oh yes, jag är uppe med tuppen. Jag ska nämligen åka neråt till Karlstad för lite shopping. Förhoppningsvis kommer jag och mamma hem med lite grejer till lägenheten , men jag hoppas givetvis på lite plagg också.
Jag har inte haft någon shoppinglust på länge, men nu hoppas jag att finna en jacka, mysiga halsdukar och tjocka långa tröjor.

Vi säger så va.

chacha bloggääään



Är det inte konstigt detta med bloggar? Jättemånga har bloggar, dom kan handla om princip allt. Vissa vill förmedla ett budskap, vissa vill visa upp sina såkallade outfits, vissa vill visa vad man har ätit till mat, endel har nog även bloggen som ett tidsfördriv, lite som en dagbok kanske och kanske även som ett hjälpmedel när man går igenom något tufft.
Min blogg är en blandning av allt, den är inte inriktad på något speciellt utan den bara är. Jag älskar att blogga konstigt nog, den är någonting jag lägger ner ganska mycket tid på och det roligaste av allt är att såpass många läser det jag skriver. Ibland tänker jag på hur extremt konstigt det är, att runt omkring 90 stycken olika personer klickar in sig till min blogg, dagligen. Och sen tänker jag även på hur jävla roligt det är att ni följer den.
Ni läser liksom om mitt liv, vad jag gör för att hålla mig sysselsatt, vad jag går igenom och vad jag vill.

Nej fyfan vad detta är kul.

lov!





Sovmorgon.
Ta tid på sig.
Kinamat med min bästavän.
Se på jättemånga filmer.
Dricka te, många gånger om.
Höstmysa.
Lägga sig alldeles för sent.
Äta nattsmörgåsar och dricka nattmjölk.

Jag älskar lov.

usch



Några saker som gör att jag hatar denna delen av året.

- det är mörkt när man går till skolan och det är mörkt när man går hem.
- det regnar alldeles för mycket och soltimmarna är allt för få.
- för kallt för att bära skinnjacka. Jag som älskar skinnjackor.
- jag blir grinig.
- man kan inte gå ut utan att behöva slänga på sig en massa kläder.
- jag kan inte ha vanliga leggins längre, utan det är tjocka strumpbyxor som gäller.

Fast jag älskar tända ljus, tjocka filtar, stora killtröjor och varm oboy. Så okej, lite mysigt kanske.

blondiee




Nästan så att jag tycker att jag var blond där.

bruuuuun



Jag är i princip nyvaken och klockan är två?! Usch, bara eftermiddan kvar ju. Skitsamma, det är skönt att sova.
Igår hade jag en toppenkväll med några tjejer, vi såg på världensfinastefilm enligt mig "allt för min syster", vi åt godis, skrattade och pratade tjejsnack.

Vad ska jag göra idag då? Jag vettefan, jag kan väl börja med att ta på mig kläder och försöka fixa till mig lite. Herregud hur jag ser ut.

hungrig flicka




Jävlans ni, nu har jag äntligen gjort en ny header. Det är kul med något nytt, om jag är nöjd? Äsch det vet jag inte. Nu sitter jag och äter stekt ägg, i brist på några andra kunskaper inom matlagning. Tehe,

höstfan



Vet ni vad jag gör för att inte deppa ihop alldeles totalt i detta förbannat kalla land? Jo, jag kollar igenom alla utomlandssidor som går att titta på, Thailand ser ganska skönt ut och Abu Dhabi är ganska coolt.
Barcelona tittar jag också på, alltså åh vad jag ser fram emot att åka dit om några månader.

Fyfan vad värt det är att sälja salami, baka kakor, tvinga på folk ljus, amaryllis, julgodis och jag vettefan allt vad det är.

johanna <3



Åhå godmorgon hörreni. Jag sitter i mammi's lägenhet helt ensam och för en gångs skull saknar min hund som befinner sig hos pappa. Det finns ingen som springer efter mig och hoppar upp och tar mina smörgåsar här. Tomt alltså. Nu sitter jag och ser på Sjunde Himlen, läser bloggar, spelar hög musik och dricker fakekaffe, jättejobbigt att man inte kan med kaffekokarn här.

Fan, nu börjar Biggest Loser och det ogillar jag så jävlans mycket så därför byter jag till Barnkanalen. Har jag tur så visas Kjell ♥

bildfesten fortsätter








it's not over







I'm falling apart, I'm falling apart.
Don't say this won't last forever.
You're breaking my heart, you're breaking my heart.
Don't tell me that we will never be together
We could be, over and over.
We could be, forever.



dark eyes



vi skrattar idag

Det är sant, världens bästa spotifylista, enligt mig då.
Och nu ska jag skaffa mig ett liv.
Så be right back.

picsss






Efter 11 timmars sömn är jag nu hur pigg som helst och är i princip pigg nog att göra allt. Typ städa, jag är nämligen expert på att stöka ner hela huset med mina kläder, hårgrejer, smink och ja allt som går att stöka ner med. Så jag ska göra pappa glad och fixa det, vilken underbar dotter jag är, tehee.


RSS 2.0