Oct. 29, 2013











men gud hej på er. som fia skrev så är det lika dött här som vid en kyrkogård. förstår er frustration, absolut. vad har jag för töntig ursäkt denna gång? ja att jag järn varit upptagen med en massa roliga saker. som t.e.x halloweenfest, bebismys, jobb och Stockholm, där jag befinner mig nu förövrigt. älskar den här staden, på riktigt.

Världens bästa sambo

här är det lika dött som på kyrkogården. ska styra upp detta jag. 

Carle har verkligen fått världens bästa sambo. Det vill säga mig, Fia. Idag har jag bakat och städat. bullar med daimbitar i. Jättegott. Förra veckan bakade jag gudomliga tekakor, och vi har det så himla bra tillsammans också. ingen av oss lagar mat, vi äter rostat bröd (eller mina sinnesjukt goda tekakor, givetvis) hela tiden istället. sen sitter vi där, och bara fyller atmosfären av fantastisk vänskap, doften av rostat bröd och oboy eller kaffe. vi är verkligen gjorda för varandra, jag och min fru. 




äntligen

 
 
nu ska jag börja och titta på Gossip girl, våra killar Chuck Bass och Nate Archibald alltså. Blir galna på dom. Jahapp, imorgon är det sista dagen innan lov, jag har en massa roligt att se fram emot då. Imorgon åker jag till världens ände igen, sen åker jag hem igen och jobbar och på kvällen vankas halloweenfest. På söndag får jag bannemej må bra för då ska jag till sunne och leka med bebis och sen åker jag med mamma till stockholm. Äntligen äntligen äntligen, jag älskar stockholm. Där ska jag bara må alldeles för gött. 

puss mina finingar

gudars bananer, idag har jag verkligen varit känslig. Jag har fått så mycket fina ord och komplimanger, så jag har typ grinat konstant idag. Speciellt när jag får så mycket komplimanger om frisöryrket, jag har liksom aldrig varit duktig på någonting, bara liksom halvt bra. Matte och svenska och sån skit är jag bara medelbra på, inte jätteduktig, sporter och jag hör inte ihop någonstans, inte bollsporter iaf. Jag är inte duktig på att sjunga, inte rita, inte sy, inte laga mat, inte baka, inte va tyst, inte sitta still. Så när jag gör folk fina i håret, då blir jag väldigt gråtig. Och när jag sen får en massa beröm , då blir jag ännu mera gråtig. Plus att jag tycker det är så sjukt kul, varje dag, hela dagen. Okej, inte när jag gör fula dockor fina, för de säger inte ens tack, men när jag gör er kunder fina, då blir jag sjukt glad. 
 
Undrar hur många gånger jag kan skriva det där, att jag verkligen har hamnat rätt. Hur många gånger som helst och jag tröttnar aldrig på att skriva det heller. För så borde alla känna. Och det känns så skönt att det är mitt jobb liksom, min hobby som jag kan jobba med. Fantastiskt. 
 
 
 

min dag :P

Vill ni höra min dag ifrån början till slut? Inte för att dagen är slut än men jag kan uppdatera eftersom. Jahapp, först försov jag mig med mening. Hur gör man det undrar ni och framför allt varför. Ja, ibland förstår ni, lockar min säng lite för mycket för mitt eget bästa. Som idag, då bestämde jag mig för att försova mig. Så det gjorde jag och jag fick bråttom. Sen då? Jo sen åkte jag till skolan och tog reda på att min ansiktsform är fyrkantig som fan, vilket gjorde ont i mitt hjärta. Jahapp. Sen åkte jag hem och bakade scones som blev smöriga för jag hade inget bakplåtspapper och kom då på den ypperligt smarta idèen om att ta smör på plåten istället. Så ja, jag gjorde friterade scones idag. Blev verkligen skitbra:P
 
Sen blev jag våldgästad av människor, kändes som vi var en hel skolklass i vår lilla lägenhet. Det var kul för jag hatar att vara själv i mer än 30 minuter. Jahapp vad hände sen? Jo Sofie kom och var upprörd för hon fick vet att hon liknade honom  vilket gjorde henne ganska ledsen och väldigt impulsiv. En förändring var tvungen att ske, så jag klippte av henne cirka 4-5 dm hår. Och pang boom så blev hon istället dom här. Skoja, hon blev skitsnygg. Verkligen. Jaha och nu tränar jag på det där jäääävla körkortet och är hungrig. Tack för mig. Hej 
 
 
 

pearls

 
 

det här var inte igår

 
 
 
 
 
Det är inte många gånger jag skriver något vettigt på den här bloggen, inte för att jag kommer göra det nu heller. Men äh, ni fattar. När jag läste den här texten ovanför blev jag så jäkla ställd bara. Kände igen mig så mycket. Jag vet hur jäkla ont det gjorde, att vara den som blev ensam kvar och helt ärligt så fanns det ingenting som hjälpte just Då, men allting, alla ord från vänner, alla kramar, all omtanke, alla tårar och skrik, allting samlades som i en påse, som jag skulle ha nytta av längre fram. För som sagt, då fanns det ingenting som hjälpte, jag grät varje kväll, jag såg ingenting som kunde få mig att känna mig så trygg som innan, jag såg ingenting av "det blir bättre snart amanda" Det gick inte att se. Men nu ser jag och det har jag gjort ett bra jävla tag. Och det är tack vare den där påsen som jag plockade med mig, den där påsen som jag kunde öppna ibland och bli påmind om hur mycket annat det finns, att jag faktiskt klarar mig, att det faktiskt blir bättre, att jag snart kommer kunna gå vidare, våga träffa andra och våga bli kär igen. 
 
Tack vare påsen med allt det där i, så kan jag idag tänka tillbaka på allt det där för ett år sen och bakåt och vara glad. För då var det mitt allt, då var det mitt liv, men inte nu längre. Nu har jag allt det jag inte hade då och det är jag också jäkligt glad för. Så snälla, fast det inte finns någonting "det blir bättre" just då, så finns det där någonstans, snart. Det är bara suddigt, men blir klarare snart. Lovar.

blö

 
 
det har varit en bra helg och jag är på bättre humör. Det blev jag redan i fredags faktiskt och så höll det i sig. Fantastiskt. Och jag undrar hur många gånger jag kan säga och skriva att jag älskar praktiken. Jag hör så många i klassen som säger " uuh det är så jävla drygt med praktik". Öööh är ni knäppa tänker jag då, då kanske det inte riktigt är rätt det ni håller på med. För praktiken är ju i stort sett exakt det vi kommer göra om dagarna och trivs man inte där, så nja kanske inte helt rätt. Gör om gör rätt med er!
 
Jag är inte en av dom, jag längtar till onsdagar för då får jag komma hem och dagen efter gå på praktik. Det är ju förbannat bra det. Så jag är på bättre humör nu ja och nu ska jag ha en sån extremt mycket bättre vecka än föregående. Tack för den här veckan, den sög. Schas!

ja jag är fin

 
 

skitvecka

 
 
Vilken fruktansvärd vecka fröken amanda carle har haft. Här ska ni få höra.
1. Jag har fått en lånetelefon, tills jag får tillbaka min bebistelefon, den hade jag i 4 dagar tills den sprack i skärmen. 2. Jag hade världens största relgionsuppgift, bara det gör min vecka hemsk. 3. Jag har blivit riktigt riktigt förbannad inte bara en gång, utan två eller t.o.m tre gånger. Smågrinig kan jag bli, men riktigt äckligt förbannad det blir jag inte ofta. 4. Jag färgade en kund på skolan, då tar färgen slut efter när jag hade en fjärdedel kvar, då sa min kära lärare att jag skulle blanda två andra färger och ojojoj det skulle bli så bra. Om det blev bra? Ja om ni tycker det är fint att 3/4 av håret var violett/röd medans den sista fjärdedelen var orange.
 
Det var fyra grejer som har gjort min vecka hemsk, sen har vi några saker till som vi inte borde ta här, men som gör att jag just nu vill äta choklad och gräva ner mig i min säng. Gråta vore skönt också. Ja jag är bitter, längtar till nästa vecka, då blir det bra igen.
 

Oct. 13, 2013









höstpromenad i fina fina vädret och idag blev jag och fia sambos. känns för bra

blöp

 
 
 
 
har inte visat jättemånga bilder från bulgarien, så här har ni några till från arkivet. har en hel del roliga som jag vill visa er och som kommer få min statistik att flyga iväg, men jag tror vi skiter i det. För allas trevnad
 
 
 

Ballar ur totalt :P





jag är inte speciellt jätterädd för att prova nu med håret, speciellt inte med färg. Fast det här med att bli mörkhårig, det är jag totalt livrädd för. jag passar absolut inte i det, eller jo det gör jag nog egentligen eftersom jag är mörk egentligen - men jag trivs verkligen inte i det.

iallafall så gjorde jag rosa slingor idag. Haha låter så fult och så töntigt, men kolla vad fint det blev.

min kära kompis Sofia Alexandersson säger jämt att jag ballar ur, i detta läget gör jag det med glädje. haha

tips från coachen återigen

 
 
 
Vi fortsätter med lite frisörsnack när vi ändå är igång. Mikaela frågade om jag alltid använder värmeskydd även om jag inte använder någon värmetång eller liknande. Och ja det har jag, jag använder alltid Lanzas olja efter jag har tvättat håret och det är värmeskydd i den. Annars tycker jag inte det är nödvändigt. Men som sagt, satsa på en produkt, olja eller inpackning med värmeskydd i så slipper ni köpa så himla många olika produkter. Får ni allt i en produkt liksom om ni hajar. Vilket jag hoppas ni gör för det var inte så superkomplicerat.
 
Mikaela ville även att jag skulle tipsa om någon annan mirakelkur och vilken tur att jag har en sådan att tipsa om då. Det är alltså Schwarzkopf's nya serie Bc Fibre Force. Det är alltså en kur för extremt slitet hår, det innehåller alltså protein som lagar håret när det är trasigt. Om man ska följa den riktiga kuren så behöver man alla produkter, speciellt schampot, inpackningen och även balsamet.
 
Jag håller på med den här kuren nu och jag tycker den verkar grym. Du kan alltså bygga upp håret, någorlunda iallafall på cirka 4-10 veckor. Sen tror jag att det som är extremt slitet, det går inte att rädda, så det krävs kanske ett litet klippklipp också. Så varsågoda!

Oct. 09, 2013

Tänka sig att så många kollar in här trots att jag uppriktigt sagt är värdelöööööös på det här. men det är kul, applåder till er.

jag har inte så mycket att skriva mer än att jag kommer gräva ner mig i läxträsket ett tag. det kunde ni inte tro vaaaa?


mina favoritbönor, ta mig bara tillbaka

 
 
det var en rolig resa det här, rolig och skön.

Tips från coachen

Det här med helblonderade hår, no no no no. För det första, ser ni inte hur det ser ut? Okej ska inte vara såå hård kanske, men speciellt hemmablonderade hår. Snälla söta rara flickor, OM ni ska blondera håret hemma, vilket ni absolut inte ska, men iaf - gör det i hätta åtminstonde!
 
Jag tänker dock inte predika om att ni ska gå till frisören och färga er hela tiden, för jag förstår er, det är dyrt och det är betydligt mer "värt" att slänga i en färg hemma. Men köp iaf färgen hos frisören, please. Det är nämligen så att såna coopfärger innehåller en massa skit, som t.ex. ammoniak vilket ni kanske hör inte är speciellt jättebra för håret.
 
Sen så har jag hört tusen gånger, "men jag köpte bara en toning så det är inte så svårt att gå tillbaka till ljus". Jooooo, det är det. För coopfärger är alltid färg, även om det står Toning så är det en lättfärg vilket är som en färg och sitter därför kvar i håret. Alltid. Tills det antingen växer ut, eller ni bleker bort vilket är skitsvårt.
 
Hmm har jag några mer tips. Jo, är ni sugna på att färga er röd? Ja det är jättesnyggt verkligen, vill själv ha det. Men de röda pigmenten sitter så in i. Det krävs en hel del för att få bort dom, så tänk er för innan ni färgar er röd. För det är inte "bara" att slänga över en mörk färg sen. För då förstår ni, då sitter de röda pigmenten kvar under det mörka och wooeps så kommer dom fram igen när ni verkligen inte vill ha en liten gnutta rött i. Så är det med det.
 
Och det här med produkter då. Ja det är samma sak där, det kostar som fan. Men, det är sååå värt det. Oljor, inpackningar, schampo, balsam, spray, saltvattenspray, mousse och blablabla. Ja det är svindyrt att ha allting, men man behöver faktiskt inte ha allting, men jag rekommenderar att köpa någonting iaf, (hihi helst allt) men om ni inte vet vad som är mest värt, så säger jag oljaaaaa! Eller inpackning. Någonting som vårdar håret i vilket fall som helst. För det behövs också. Och värmeskydd! Som oftast finns i oljorna. Så vips! Där fick ni två flugor i en smäll.
 
Så det var allt från mig just nu. Japp, varsågoda.
 
 
 

puss






idag är ingen bra dag. Egentligen är det en bra dag, för jag har varit med Olivia hela dagen, fått en ny fungerande telefon och varit ute på promenad genom fina fina favoritkarlstad. Trots det har jag varit ledsen och trots det känner jag mig fruktansvärt borttappad.

ni får ursäkta. Bitteramanda ska sova nu och imorgon är hon back on track

Ok






Nämen hej. Det har varit en hektisk vecka för fröken carle. Jag har varit på hårvisning, färgkurs, gymnasiumforum och servicekurs. Jag har även hunnit med att styla folk i mitt i city, cirka 50 hår hann jag locka. Om det var kul? De fem första ja. Men nu är jag kungligt bra på att locka hår iaf. Mitt i allt detta har jag färgat mitt hår, myst med Alicia, flyttat och mått både bra och dåligt. 

Så idag mina vänner, idag ska jag inte göra ett endaste litet skit. Så får vi se hur länge det tar innan jag blir galen

RSS 2.0