jävlar vad bra





åh, bokat biljetter med mina två karlstadpinglor till summerburst i Stockholm. ett halvår kvar jo jag vet, men fasen vad kul! så idag är jag glad trots att henrik åkte ifrån mig innan jag ens hade träffat honom..

så jag åkte till stan själv, tråkigt men hur det än är så shoppar jag bäst när jag är själv.
ny vinterjacka också, åååh vad skönt med tanke på att jag gick med skinnjacka hela förra vintern.
nu-sova.

mysdag

lussebullsbak stod på schemat idag för mig och fia. haha det är inte ens december än och jag har julpyntat, satt fram granen, bakat och lyssnar på en massa julmusik. Dock inte köpt en enda julklapp, det enda viktiga och det enda som behövs att göras i tid. Så därför ska jag ta med mig henrik på julklappsshopping imorgon, han kommer absolut att uppskatta detta brillianta förslag.

babbel babbel babbel

 
 
 
det där med att laga middag är ju inte min starka sida på något sätt. Oftast blir det kesella eller keso med majs, lingongrova med stekta ägg. Det är ungefär det jag äter när jag är själv. Idag var inget undantag, det sistnämnda blev det även idag. Jag har även pluggat till det prov jag har imorgon som jag fullkomligt har glömt, eller förträngt kan man väl kanske säga hehe.
 
fast inte orkar jag plugga längre än en timme åt gången inte, nej så nu har jag tränat och det gjorde fasen min dag. Så nu mår jag bra igen och ska ta tag i detta jävla samhällsprov. Se på lite OC också kanske, ja kanske kanske. Så får det nog bli. haha alltså fasen, jag har tappat bort min bloggförmåga....

måndagsmys

vilken jobbig skoldag, har varit så äckligt trött hela dagen. Ni vet sådär så man knappt orkar hålla sig vaken när läraren har föreläsningar och man känner att man kryper längre och längre ner mot bänken.
Så jag var tvungen att liva upp min måndag, så vi åkte och köpte julgran och andra julsaker och nu är det pyntat! Adventsstjärnor, julgardiner, glitter och en massa ljus. Så nu känns min måndag bättre och mysigare. Hihi åh mysigt.
 
 

är så gött jävla inspirerad och motiverad

 
 
det har varit en sjukt skön söndag hemma hos pappa. Det var länge sen jag bara var här hos honom, så det har varit jävligt gött! Har köpt julsaker och så har jag tagit en massa saker av pappi haha. Har ätit god mat, pluggat pyttelitelite, tabataträning och sovit middag. Nu blir det mitt favoritprogram sen far jag mot karlstaden igen, ska bli göttttt det å.

såhär känner jag över att det är söndag

 

'surround yourself only with people who are going to take you higher'

 
 
dagens motto

bra vecka

efter ett och halvt år med samma gamla header har jag nu satt mig med photoshop och gamla datorn för att fixa en ny. Den är inge bra, men skitsamma. Är lite ringrostig i photoshop så detta får duga.
Ser fram emot kommande vecka, ska baka med fisan, julklappshanda, pynta i lägenheten och till helgen får jag torsbybesök! Det kommer bli en bra vecka, känner.bara.på.mig.det.
 

söndagstråkigt

  • Favorit:
  • 1. Band - Hmm skulle nog säga Kent, kent kent kent. Och coldplay.
  • 2. Film - Niceville är intressant, 500 days of summer är bra, för risk av att bli klassad som urlöjlig, men falk filmerna är bra.
  • 3. Serie - Jag är en typisk tjejig tjej, så oth, oc, satc, greys och gossip girl. haha ja...
  • 4. Person - Hur fan skulle jag kunna välja en person? Ahja, allavännerminpojkvänminfamilj. Där har ni det.
  • 5. Resemål - Också supersvårt, av de ställen jag har varit på än så länge, så är thai och barca mina favoriter.
  • 6. Internetsida - alla bloggar! haha fan vad dålig jag var på att skriva EN favorit.
  • 7. Bakverk - lussekatter. mmmm yummie nomnom namnam.
  • Har du någonsin:
  • 1. Haft sex - Inte för det angår er alls, men ja.
  • 2. Kysst en främling - Enda jag gör.
  • 3. Varit kär i en lärare - Nej, har bara haft tjejer och gubbar tyvärr....
  • 4. Gjort något dumt - Nej absolut inte, har aldrig brutit mot någon lag eller gjort något dumt. Aldrig. Nejnej.
  • 5. Ätit tills du har spytt - Haha men.....
  • 6. Sovit en hel dag - Nej, men jag har nog varit nerbäddad i sängen en hel dag. Det är skönt.
  • 7. Varit kär - Ja i en person och det är jag fortfarande. Har trott att jag har varit kär många gånger förut, men det har jag verkligen inte varit. Kär i kärleken däremot, det har jag varit.
  • Det ena eller det andra:
  • 1. Fest eller hemmakväll - Beror att på det, är en partypingla, fast mestadels föredrar jag hemmakväll med henrik. Amanda 55 år, det är jag det.
  • 2. Blogg eller facebook - Bloggar, inspiration och härliga människor!
  • 3. Mode eller sport - haha, mode!
  • 4. Kompisar eller partner - Om jag var tvungen att välja, så vänner. Man vet att dom finns kvar.
  • 5. Godis eller chips - Djungelvrål.
  • 6. Katt eller hund - Hundar är söta, men just nu längtar jag bara efter min och henriks lilla kattbebis.
  • 7. Jul eller påsk - Jul, älskar jul. Speciellt tiden innan jul, bästa jag vet! Jag blir så mysig och go då. Fast påsk är fint det också, då är det vår och inga måsten finns.
  • Frågor
  • 1. Vad har du för smink idag? - Idag är jag väldigt mig själv, så absolut inge smink. Så skönt att kunna gnugga mig i ögonen utan något hinder.
  • 2. Hur mycket pengar gör du av med varje månad? - Cirkus 1500 plus hyra och sådant strunt.
  • 3. Hur mycket på kläder? - I snitt kanske 200, om ens det. När man bor själv får man prioritera mat först, kanske är en bra sak. haha.
  • 4. Favorithögtid? - Jul sa jag ju, eller det kanske jag inte sa men det är det iallafall.
  • 5. Vad längtar du efter nu? - Missekissen vi ska hämta snart, mys och just nu - mat!
  • 6. Vad dricker du mest? - Loka eller julmust just för tillfället.
  • 7. Vad skulle du inte klara dig utan? - alla runt omkring mig och min telefon. Såklart! Kaffe också.

fredag idag

 
 
gud, fredagar är ju verkligen till för att fetiströjan och mjukisbyxorna alltså. Jag är så extremt äckligt trött också, förstår ingenting. Så det får bli en såndär filmkväll med mig själv ochs sen ska jag jobba på skönhetssömnen.
Haha vilket roligt inlägg, ett sånt där pinsamt dåligt som ingen någonsin kommer bry sig om. haha just därför måste jag publicera detta. haha usch orkar inte med mig, så godnatt.
ska äta kinamat först, enda bra med torsby är att de har världens bästa kina! mmmm
 

makeover wooopwoop

 
 
Min bästa fia var modell för mig idag, och som ni ser så är hon nu rödhårig! Gud vad roligt med folk som vågar göra förändringar. Själv är jag riktigt nöjd med färgen eftersom det kan vara rätt trixit att göra en blondin fint röd, men det gick fan så bra. Hade inte bara rött utan använde mig även av lite lila samt en naturton så det inte blir sådär skrikigt fult rött. Gjorde även botten lite mörkare, annars finns det en risk att utväxten liksom skriker - och.det.är.det.fulaste.jag.vet.
Och hon passa ju så jäääävla bra i det! Woop woop älskar det här. Är helt uppe i varv än liksom.

Gosig dag

Fin fin fin torsdag. Ett försök till lite julpyntsshopping på Ikea med min pingla Sofia. Gick inge vidare på shoppingfronten. Men mysigt i vilket fall och billigt!
Har bakat scones till grabbarna och nu är det filmdags, så go dag.


tråkig

 
 
ensam igen och det finns absolut ingenting vettigt att göra. Har kollat Johan Falk fast jag såg den i helgen, bakat scones det var gott, tappat upp ett bad som jag orkar ligga i fem minuter sen blir jag rastlös, kollat på resor utomlands och även några potetiella julklappar, tränat benen och magen. Och klockan är liksom bara halv fyra.
Borde även fundera över att köpa en plånbok, har aldrig användt det i hela mitt liv. Resultatet av det är brutna bankkort, borttappade bankkort, borttappade pengar med mera med mera. Så kanske får bli en julklapp till mig själv iår också. Jara

nu igen

 
 
 
Jag tänker bannemej kolla på Breaking Dawn en gång till på bio. Behöver sällskap! Annars går jag själv, inga problem det heller. Nu kanske ni förstår varför jag alltid är pank, för jag prioriterar helt fel saker. Men det gör inget. Det är Bella och Edward vi snackar om! De är värda mina pengar.

Amanda Del 1

Jag heter Amanda Carle och har inget smeknamn. Eller jo det kanske jag har om 'carle' gills, men teoretiskt sätt så är inte det ett smeknamn utan mer en lathet av människor, för att de inte orkar säga först 'amanda' och så reagerar alla amandor och sen behöva säga 'carle...'. För carle är ju mitt namn det också och inte ett smeknamn. Ett latnamn är ett bättre ord. 
Alla i torsby har alltid sagt carle till mig men här i karlstad finns bara Amanda, helst vill jag att folk tilltalar mig som Carle och inte Amanda, för Amanda är så vanligt. Många döpte sina barn till Amanda åren 1995 och 1996, det har jag läst på Wikipedia. 
 
Jag ligger i detta nu i soffan med mjukisbyxorna på, en ganska ful tshirt utan bh under, håret är i något som ska se ut som en tofs, men allt hår har typ åkt ur tofsen. Så det är ingen tofs kan man säga. 
Jag är väldigt sugen på körv med mos, men har varken pengar eller ork att fixa det. Jag är nämligen ganska pank just nu, men jag tänker inte hålla något föredrag om att vi studenter får för lite i studiebidrag, för det fixar folk så bra på Facebook ändå. Iallafall så har jag bara 134 kronor kvar att leva på denna månad och jag ska liksom köpa mat för det. Därför kommer jag få leva på sån där Varma Koppen resten av månaden. Yummie. 
 
När jag var liten så var jag ganska tjock och go, kunde inte prata heller och var ganska envis. En riktig pingla till unge med andra ord. Hehe ja just det. Jag bodde på landet då, vi hade katter, kaniner, får, hund och en häst och så hade jag en storasyster som var väldigt trotsig när hon var i tonåren och det där förstod inte jag, så jag gillade att reta henne väldigt mycket och då skrek hon och slog i dörren och sen försvann några timmar. Jag fattade inte varför och gjorde om misstagen om och om igen. Nu förstår jag varför hon fick raseriutbrott, för nu är jag själv i tonåren men jag har ingen jobbig lillasyster som är som en hackande blåfink i huvudet. Och jag får raseriutbrott ibland ändå jag. 
 
Påtal om att vi hade en häst, Frigga hette hon. Fråga mig helst inte varför. En händelse jag minns extremt nära är när jag skulle förklara för mina dagislärare vad hästen hette. Eftersom jag inte kunde prata, (kunde bara säga konsonanterna tydligt) så hörde inte lärararna var jag sa när jag fick ur enbart 'ijjga'. Då sa lärarna 'Jaha Freja, åh vilket fint namn'.
Nej fan heller tänkte jag i huvudet och försökte en gång till 'Igga'. 'Ja Freja ja, det hette min mammas hund'.
Jävla sågspån tänkte jag nog då och försökte en gång till utan resultat. 
 
Så än idag tror nog min dagisfröken att min häst heter Freja, vilket är ett väldigt fult hästnamn, men i själva verket heter hon Frigga. Väldigt frustrerande. Frigga är ju ett alldeles utomordentligt hästnamn tycker jag.

hej






idag har jag känt mig snygg och bekväm med mig själv, tills jag åt min underbara mat. Fläskfile med kantareller och whiskysås samt majs. Vet inte när jag lagade så god mat sist och nu ligger jag här med en mage större än den värsta ölmagen. Men det gör inget, jag mår gött i söffa i karlstad med min underbara.

hihi kolla vår nya bebis





torsdag ärre idag

mitt goda humör håller i sig, vaknade bredvid min favorit och möttes av solen i mina ögon. haha jag borde bli poet.
skitsamma, iallafall så har jag nyss kommit hem från ett stenhårt styrkepass på sats. fan har alltid haft starka ben men nu vettefan vad som har hänt med det.

nu ska jag försöka städa ihop röran här hemma och sen kommer min favorit fia hit! jag städade förfasen i tisdags och nu ser det förjävligt ut ngen liksom. varför föddes jag inte som en pedant tönt istället för bara en tönt?





så jävla bra




vilken dag! Breaking Dawn var så sjukt bra, precis som förväntat fast kanske även bättre. Jag är precis som alla andra, det är stämplat nu. så jävla twilightnörd.
Sen har jag och Henrik sett de två sista Johan Falk filmerna och ätit gott. så jag är lycklig. väldigt lycklig och på fredag blir jag ännu lyckligare.

gud vad jag är värd den här känslan.

our day





ikväll ska jag ge min henrik en massa kramar och pussar. ibland känns det som motgångarna får oss att bli starkare. ibland inte.
men hur det än är, så älskar jag honom. så nu ska vi ha vår dag. tillsammans med vampyrbella och snyggEdward. bio en onsdag klockan 15.00, inte så ofta det händer. hejsan.

jävlar så go jag är






nu längtar jag till december och julmys.

'utan er vore jag ingenting' klyscha nr 1

Ibland stannar jag till och börjar tänka på hur många bra vänner jag har, såna vänner som bryr sig, som är smarta, glada och så goa, såna som finns där för mig varje sekund. Det kanske är en klyscha i många fall, det där med att 'finns gumman <33' 'finns hos dig varje sekund på dygnet vännen naaw aaw saaw laaaw <333'
 
Men inte i mitt fall, jag vet att skulle jag behöva skrika i luren över att jag är så ledsen så skulle mina vänner svara mitt i natten, ja det skulle de. Och självklart skulle jag göra detsamma för dom.
Hela jag är så djup, är nog faktiskt en klyscha hela jag också.
 
 

fair




imorgon har jag och Henrik varit ett par i 1 år och 6månader, tänka sig (hihi skoja).
iallafall så har jag planerat att vi ska se på bio, gissa vilken?! hehe, ja jätrerättvist av mig att välja den. men jag vet att henrik är lika spänd som mig över premiären så.

Idag har vi gjort älgfärsbiffar, nej han har, i detta hushåll sköter han maten och så har jag klippt hela dagen och strax ska jag klippa Linus. det var min dag dä kärt fölk.

såhär såg jag ut när jag var liten, väldigt fin


tillägnat till fia och alla andra fina läsare




här var inspirationbilden var en struts

bra lördag

 
 
 
det är lördag och det har varit en väldigt bra och skön sådan. Jag sov länge, såg breaking dawn ännu en gång, hihi ja, sov lite till och ätit finmat med familjen. precis såhär ska en lördag vara, skulle dock vilja vara i karlstaden hos mina fina tjejer på myskväll, men bra dotter och syster som jag är, så är jag hemma istället. 
 
nu vill jag förövrigt ha mitt löshår igen. Eller nej, vill att min hår ska bli hel långt och bli blondblondblondblond. Nu är mitt hår ett skatbo, skitfult. Så då vet ni det, det var en tråkig parantes. 
 

goaste




precis som alla andra

 
 
 
 
jag är exakt lika uppspelt som alla andra skrikande fjortisar och tonårstjejer som är kär i Jacob. Själv tycker jag Edward är the one och att Bella är den som gör filmen. Denna vecka har jag sett alla fyra filmer och jag ser fram emot sista filmen, som verkar vara grym.

färg








Jag färgade Sofias utväxt igår, använde oss av en ljusarefärg istället för blondering. vilket är fasen så mycket bättre för håret och jag tycker att det ger ett naturligare resultat. vi blandade en kall färg och en lite varmare, resultatet blev grymt.
ni ser att hon var ganska mörk i botten innan, så är fasen så imponerad över färgen som blev. Så, nu har jag rekommenderat ljusarefärg och som ni ser så var jag grym på att lägga i, så nu är det bara ni bokar tid hos mig. Hihi, ja just det.

måste bara våga





när ska jag våga att möta det jag är så rädd för? ibland måste man tänka steget längre, man måste orka att se ljuset där framme som är så svagt. man måste orka med vägen dit. många gånger har jag vänt om, just för att jag inte vågar.
men jag är värd något annat.

fimåndag





lång dag i skolan, 09.00-17.00. en alldeles för lång dag för en frisörtjej.
Lika trött som vanligt och idag ska jag bannemej käka bakpotatis och kolla julkalender hela dagen.
finmåndag

världens bästa fia är tillbaka

bloggar lite dåligt för jag har bloggtorka hehe. jag har nämligen ingen egen blogg att ha bloggtorka på så jag har det här istället.


back

jisses, på tåget mot karlstad igen. Känns skönt/tråkigt/gött/vemodigt/kul, haha en salig blanding med andra ord. Har haft ett bra lov, känns lite tråkigt att inte ha tillbringat mer tid med mina torsbykompisar och ha såna där latdagar som man bara kan ha på lov. Har haft fullt upp men det har varit så bra ändå. Höjdpunkterna har ju lätt varit stockholm ♥ och halloweenfesten i fredags.
Ikväll ska jag dejta Gunvald Larsson och bara må gött. typ såhär ska jag se ut.
 

så fint

tog på mig gosemössan och halsduken och tog med mig vovven ut på en promenad till kyrkogården. det var så vackert, verkligen så himla fint. jag gillar att traska runt på kyrkogården på allhelgona, det är fridfullt och fint. fast  det gör ont givetvis. 

halloweenfest












fasen så rolig kväll igår, roligt att träffa alla igen. underbart, idag tänker jag ligga i soffan, se på film och sova i pappas säng.

RSS 2.0