my heart is freaking out when I held ya





om jag fick önska en sak just nu, så skulle det vara att henrik skulle vara här. Han är den enda som kan förvandla tårar och en dålig dag till någonting bra.

amanda 2,5 år

Jag vill inte bli stor. För då måste man ringa okända människor och jag hatar att ringa folk. Jag ska ringa min hyresvärd och jag har haft uppe hans nummer flera gånger, trycker på luren, trycker en sekund efter på avbryt. Jag hatar att ringa människor.
Jag måste även ringa till vårdcentralen för att beställa tid för att ta prover. Tror ni jag klarar det? Nepp. Är världens löjligaste människa just nu. Så jag vägrar att bli stor, blä.



jag kommer med solsken till mig själv

22.06. Jag sitter på sängkanten med nattlinnet på. Henrik däremot, han ligger och snarkar och mår gött han. Det blev varken pluggning eller vindruvor ikväll, jag var väl helt enkelt värd något bättre.
Så det blev nyponsoppa och kramar istället. Nu får ni inte tro att jag klagar över det, inte alls faktiskt.
Det är precis såhär det ska vara en måndag, inga krav och bara må skönt. Fast jag brukar förvisso inte ha så mycket krav annars heller, nej. Imorgon slutar jag efter lunch och det ska firas med en promenad i solen. Can't wait. Och du solen, är du inte framme imorgon. Då kan du förvänta dig ett plågsamt besök.

Godnatt. Sov oroligt, obekvämt, äckligt, fult eller bara jävligt gött. Eller så sover ni inte alls, det funkar också.



det spelar ingen roll herrejisses




Det var 2009, sommar och jag var brun och väldigt väldigt väldigt smal. Och olycklig. Då väger jag hellre 8 kilo mer och är förbannat lycklig. Så det så.

måste våga tro

Ibland behöver alla en push i baken för att må lite bättre. Jag har en längre tid varit helt lost. Jag har inte tyckt att någonting har varit speciellt roligt och allt har varit som en pina att göra.
Jag har känt mig oduglig och hopplös och det har resulterat till att jag har utan att tänka på det, fallit in i en dvala. Det har varit kallt där, kallt och tråkigt. Och jag gillar varken att ha tråkigt eller att frysa, så det faktum att jag inte har trivts, är ju ganska självklart.

Jag vet inte vad det beror på, kanske för att året som jag lämnade bakom mig har varit det tungaste i mitt liv. Jag var inte värd att gå igenom allting som jag fick gå igenom det föregående året. Många tyckte det var svårt att veta hur de skulle bete sig, andra tyckte det var hårt att se mig fejkskratta. Jag själv, insåg nog inte hur jag själv egentligen mådde förens jag hamnade i Karlstad. Där jag fick tid, en massa tid att tänka. Och det var den där förbannade tiden som fick mig att falla in i någon slags verklighet som såg ut på ett sätt jag fasade för att leva i förut. Och jag vill fortfarande inte leva i en verklighet och en vardag som ser likadan ut varje dag.
Kanske beror det på att det har varit en grå och trist höst helt enkelt.

Men nu, plötsligt så känns allting så mycket mer hoppfullt. Jag fick den där pushen som jag behövde, inte en gång utan flera gånger. Och det är ju så skönt, att känna att allting blir mycket gladare. Jag har ju ingenting att klaga på right? Och jag har framförallt ingenting jag vill klaga på, för jag gör ju det jag verkligen vill nu.
Och jag gör det med de personerna jag vill göra det med.

Det var inte meningen att skriva en hel uppsats, men jag saknar liksom att skriva. Jag saknar liksom mig själv, så på något sätt måste jag hitta tillbaka och detta är väl en bra början tycker jag. Ja det tycker jag fan det.

på topp!

Ohejohej! Okej kan väl börja med att säga jisses! Jag läste nyss en kommentar som gjorde mig så otroligt pepp till ja, det mesta. Så tack vare den lilla kommentaren har jag nu städat toaletten och halva mitt rum, tänka sig!
Så Joline, nu älskar min kära sambo också dig. Och även Henrik. Och det är ju fint.
Ikväll ska jag ta tag i min pluggning och käka vindruvor. Det är ju toppen amanda, du börjar veckan bra.



Jan. 29, 2012. Förflutet

Har ni någon gång varit så extremt jävla arg så ni har hoppat på en öppnad chipspåse? Bra, då vet ni vad jag pratar om. Denna vecka har inte varit den jag vill skriva in i min livsbok för bästa vecka. Den har varit så hemsk.
Och min dag idag har liksom inte varit den bästa. Inte min helg heller.
Så jag antar att min kommande vecka kommer bli så mycket bättre och det är jag så glad för. Imorgon ska jag till skolan och så ska jag äta mat. Som vanliga Amanda. Ja, jag saknar den vanliga Amanda.

Hon är ganska bra hon.




jahaja, nu får ni lov och läsa lite strunt här. Varsågod

- Om jag skulle gilla djur, så skulle jag lätt gå Lillerudsgymnasiet. De verkar ha så otroligt roligt och tänk vad underbart. Fast..nu gillar jag ju knappt min egen hund Harry och grisar och kor är äckliga. Så inge Lillerud för min del icke.

- Jag tycker att Molly Sandèn är typ snyggast i Sverige.

- Just i detta nu ligger jag i soffan och mår alldeles ypperligt i bara trosor och stortröjan medans henrik står i köket och lagar. Hihi här mår man.

- När jag känner mig obekväm i någons sällskap eller inte känner någon blir jag otroligt tyst, tillbakadragen och otroligt tråkig. Det suger, för jag är inte tråkig.

- Jag är ganska duktig på att laga mat egentligen, men säger att jag inte är det för att slippa göra det. Plus att jag är alldeles för lat för att laga mat.

- Jag är känd för att vara kräsen inom maten. Man får inte bjuda på korv och makaroner, eller likande skit. Och absolut inte salta maten. Då blir jag lite aggresiv.

- Är jävligt törstig jämt, dricker så kopiöst mycket. Nästan så man kan tro att jag har diabetes eller nått..

- Ibland gör jag paj, fast inga bär eller så i utan bara smulpaj. Det är gott.

- Djungelvrål är det absolut bästa jag vet. När jag i framtiden ska föda barn måste jag nog äta djungelvrål emellan värkarna, så ja.

- Den enda som kunde förstå mig när jag var liten var Vickan. Ingen annan hörde vad jag sa, vilket kanske inte är så konstigt men tanke på att jag enbart kunde säga vokalerna. Hehe.

- Jag hatar meningen ' what doesn't kill you makes you stronger' Jaaaaaaaa vi fattar att ni gillar den meningen, ni behöver inte lägga ut loggfoton på facebook och skriva det citatet, ni behöver inte ha den som rubrik till bloggen. Bra, den är ju inte ens vettig. Den är bara jävligt jobbig och ful.. Förlåt, nu har någon saltat min mat..

- Jag har stora problem med busschaufförer. De brukar bli arga på mig ibland dom, när det är dom som inte stannar när man trycker på stop. Gosh.

- Ska sluta vara så arg nu och titta på OC.



Trevlig lördag. Vi säger så, hej.


det är lördag och vi alla ska vara glada

Den enda tuggbara jag har ätit sen i måndags är tre rostade bröd, en semla och några godisar från Bogart igår. Och sen drickyoghurt och cola då givetvis. Fast semlan var god, väldigt god faktiskt. Viruset som tydligen trivs i min kropp är fan inte lika god.
Skitsamma, det är lördag och jag och min älskling har börjat på ett OC-marathon. Underbart tycker Amanda som har sett alla säsonger 8 gånger om, för att vara exakt. Ikväll ska jag se på gladiatorerna som en riktig 50 plusare.





måste åka tillbaka








Idag är en sån dag jag bara vill vara jag. Bästa sättet att vara just det, är att åka till Torsby. Dricka cola hos pappa och titta på skit på tv:n.

hey mr DJ

Nä, jag har väl inte avlidit eller så. Bara fått en gnutta bakterier från Mr spysjukajäveln. På 48 timmar har jag druckit en kopp te, ett glas youghurt, en kopp varm oboy och ett rostat bröd. Och sovit säkert 40 timmar av de 48.
Men det är la gött va? Nu har jag dock fått nackspärr av allt sovande så nuuuuuu ska jag bli frisk.
take care.




crazy, stupid, in love

Oh shiet, det är jobbigt att bo hemifrån. Det finns inget bröd på bordet bara huxflux om inte jag köper det, pastan kokar inte av sig själv utan jag måste göra det. Och damm under min sköna underbara säng försvinner visst inte av sig själv det heller. Det är lite tråkigt det där.
Det är ju lite jobbigt det där. Det är även lite småjobbigt att jag ständigt är trött och att jag ständigt vill sova.
Speciellt när de där brödskivorna inte flyger hit till Svanågatan av sig själv. Tråkigt det där hörrni.
Så snälla, njut av er mammas hemlagade pannbiffar och sås idag, åt mig. Tack på förhand!



Idag är det söndag eller?






Söndag i all ära eller? Har inte gjort någonting och det kommer jag fortsätta med. Whatever.

you shoot me down, but I won't fall




Jag har i min ensamhet tittat på 'jag saknar dig'. Den var ganska dålig, fast trots detta så satt jag och grät i slutet. Men det gör jag ju alltid, så det var väl inget speciellt med just den filmen. Fast den var fin ändå, men ja de är skitdåliga skådespelare och den är så typisk svensk. Men..den var lite vacker på något sätt.

Nu ska jag göra något åt min torra bleka vinterhy och dra på mig tighta skinnbyxor sen drar jag på en klassisk tjej och fetkväll. Gött!

my daaaay





Detta gör jag om dagarna, vågor hit och dit. Så om någon mot förmodan skulle vilja ha lite gubbvågor så hör av er. Ja men gör det, jag vet att ni tycker det är jättefint. Och jag vet att ni tycker att skäggubben och jag skulle passa jättefint ihop.

överflödigt mys







Jag hade en väldigt fin kväll med mina fina vänner. Tacomys, handbollsmys, skrattmys, balkongmys, kladdkaksmys, knäppmys, vardagsmys. Allt är ju så jävla mys hela tiden, yeeah!

Har gått och blivit lite av ett kaninfreak




2012, nytt år nya matvanor.




HA, jag skämta bara. Speciellt nyttig är inte jag, aldrig i mitt kommande liv heller. Så det så.





Mamma dänger mig på wordfeud och jag är väldigt ledsen över det. Ska ta mig en kopp te för tredje gången idag.






Härlig skit




Jan. 19, 2012





Halvsjuk, helont i huvudet, arg. Det sistnämnda är jag för att jag aldrig kan koka gott kaffe. Det blir en blaskig sörja som smakar te. Förvisso älskar jag te, men det är ju inte tetörsten som vrålar när jag kokar kaffe utan kaffetörsten. Så fan.

Ska pallra mig iväg till Färjestad ändå ikväll. Ska må gött med mina fina vänner johanni och emma. Det får man.

det var väl inte meningen att det skulle vara intressant

Vad är det för dag idag? Bra jävla fråga, det får ni räkna ut själva.
Nämn fem dåliga egenskaper du har: Är alltid trött, håller min gaffel och kviv på ett sätt som får mig att uppfattas lite som ett kioskmongo. Men det är okej. Har alltid två olika strumpor på mig och har de alltid upp och ner. Är nörd. Var det fem saker det? Äh skitsamma.
Har du någon förebild? Nej, ingen speciell. De människor som ger mig energi istället för att ta den, de är mina förebilder. Allihopa!
Hatar du någon? Hatar och hatar kanske är ett starkt ord. Men jooo fasen, det gör jag nog. Ni vet när det kommer varm ånga in i kroppen när man ser hatobjektets namn eller liknande. Och man vill bara ta det där namnet och klippa sönder i småsmå bitar och slänga de i en kompost bland maskarna. Ja, det kanske är lite av ett hat. Kanske.
Älskar du någon? Ja, men det gör väl alla det. Knäppis!
Är du en snäll människa? Nej, det vore väl dumt att säga va.
Vad är det viktigaste för dig? Rostat bröd, kaffe, H, mina vänner och allt det där ni vet. Som alla svarar på såna frågor.
Glass/godis? Alltså ingen bryr sig så jag svarar inte, ha!
Vad är det värsta du vet? Husmanskost.
Vad får dig att må bra? Att tända ljus, äta vindruvor, shoppa och sova. Givetvis.
Och dåligt? Att se människor äta ensamma. När man känner att de bra sakerna också har ett slut, då mår jag dåligt.
Vad vill du ha just nu? Färska räkor vore väl gott. Och en kanin.



Godnatt.

Onsdagsnöje

Det är onsdag gott folk! Och det betyder att det har kommit ett nytt program av Vettigt Trams. Så ta och hämta en kopp te och sätt er och lyssna, precis som jag har gjoooort.
Jag är förövrigt jättetörstig och börjar bli sjuk. Det är inte alls kul så natti natt!

Att tillägga, Kristoffer Appelquist gästar programmet. Ni vet Time Out nissen, parlamentet och Adam Live. Bra.



Det luktar vår






Hemma hos Amanda Carle har det blivit vår, ja det är det. Och det är hon väldigt glad för. Hejhej.

Ups and downs

Ni vet ibland har man såna perioder när man har lite svårare att skratta, lite svårare att vara glad och lite svårare för att veta hur man ska ta sig till. Då allting kräver så mycket mer energi än vanligtvis, men energin är slut. Det finns ingen där. Man överanalyserar allting om och om igen och man försöker att inte ligga under täcket och tycka synd om sig själv. Men ibland måste man.

Allting går upp och ner. Humöret, känslorna, energin, kärleken och ja vafan allt. Och såhär har jag det alltid under denna tiden på året. Jag känner mig blek, ful, tjock och inga kläder duger. Ni känner igen er va? Ja klart ni gör. Vi är väl alla människor. Och jag blir alltid lite känsligare.
Så nu längtar jag efter våren för vips! Så känner jag mig mycket snyggare och gladare. Bööh, idag ska jag ha ansiktsmask och hårinpackning och duscha länge länge länge. Och lyssna på lite Kent, det brukar fungera.







16 januari 2012 - 17.10

Dagens kläder: Skittråkig. Svarta jeans, avklippt jeansskjorta, skinnjacka och monkihalsduken min älskling.
Dagens frisyr: Även den skittråkig, håret uppsatt i något som ska se ut som en tofs.
Dagens smink: Lite mineralpuder, rouge, mascara och eyeliner. Som vanligt med andra ord.
Dagens vill ha: Energi och vår.
Dagens köp: Ansiktsmask, för ikväll ska jag må gött.
Dagens dag: Gjorde mig iordning på tio minuter imorse, var engagerad i skolan, hade engelskprov, åkte till stan, åkte hem och nu äter jag av henriks chilinötter.
Dagens bästa: Vet inte, det har varit en sån lite halvdeppig dag idag.
Dagens sämsta: Att jag provade cirka 20 tröjor på stan idag, inget satt fint. Får göra ett nytt försök imorgon, kanske har en findag då.
Dagens roliga: Johanna som hoppar runt på kryckor och ser sådär hopplöst förtvivlad och gosig ut.
Dagens humör: Trött, lite halvgrå kanske. Det är ju måndag trots allt.
Dagens sjuka: Engelskprovet var helt insane.
Dagens längtan: Efter vår och fina kläder. Och efter energi och ljus.
Dagens beroende: Min telefon, som vilken annan dag som helst.
Dagens saknad: Alla kompisar i Torsby..
Dagens film/serie: Andra avenyn gissar jag på, men snart är den skiten slut och då blir det OTH ♥
Dagens måsten: Laga mat och tvätta. Wiiiie!
Dagens väder: Grått tror jag.
Dagens godis: Hör och häpna, inget. Inte ens en liten kakelikaka.

Ängeln i rummet

Jahaja, nu sitter jag här igen i hopp om att få till något vettigt inlägg. Äh jag ger upp hoppet redan nu, för jag är inte vettig, så är det. Igår hade jag planerat att vara social och titta på film med min goding, givetvis somnade jag innan filmen började. Stackars! Så jag försökte gottgöra honom idag, genom att följa med och titta på handboll och laga middag. Men, nu sitter jag här och henrik står i köket och lagar mat. Så allt för duktig är jag inte. Iallafall så gullar vi till det lite extra idag för det är ju våran månadsdag, hihi. Vilja fjanterier vi håller på med..




hårguide eller?

Jag fick önskemål om att lägga ut mer tips på bra produkter och andra hårgrejer. Så jag ska väl försöka med det, lite då och då. Okej, först så tycker jag det är viktigt med ett bra schampo/balsam. Ica's varianter, ja jag vet att det är enkelt att snåla lite och köpa dom. Det kan ju intr vara så stor skillnad tänker man, men jo det är det.
Så lägg lite mer pengar på det till en början, ni kommer märka skillnad. Och viktigt! Använd även en riktigt riktigt bra inpackning lite då och då. Ger underverk det.
Sen, värmeskydd. I form av gel eller spray, vilket som bara man använder det. Yeah.




Lanzas produkter är riktigt bra. Jag använder mig av ganska mycket av de produkterna eftersom vi mer eller mindre måste använda och testa alla produkter i skolan, på oss själva. Den blå flaskan är min favorit. Silkesdroppar som man kan ha i blött och torrt hår. Det gör att håret torkar snabbare, blir mindre frissigt och elektriskt och man får en hejdundrans glans! En bra volymspray har ni här också, den oranga flaskan. Som ger ett bra lyft utan att bli ett minsta fett.
Och saltvattenspray, åh den är ju underbar. Ni vet när man kommit från stranden, då är ju håret sådär otroligt fint och strävt, lite slarvigt. Så kan ni få mitt i vintern, perfekt det.

Men min absoluta favorit till mitt slitna och torra hår är denna. Fungerar även som värmeskydd, men den reparerar håret och använder man den efter varje dusch så ger den underverk. Iallafall på mig.
Såja, där har ni lite tips från coachen.

idag är jag trött

Okej, idag kan har varit den jobbigaste skoldagen jag har varit med om under mina dagar vid skolbänken. Är otroligt beroende av mina minst sju timmars sömn varje natt och spricker dom blir liksom flera dagar förstörda.Så är det och min älskling gör givetvis allt för att jag ska bli på bättre humör. Så ikväll blir det 'ta-hand-om-Amanda-kväll' som han så fint kallade det. Och det klagar jag väl inte på direkt, det vore ju jättedumt.



image description

like we did last summer

Efter tre koppar för mycket kaffe och färgning av mammas hår är jag redo för att packa det sista inför Karlstaden som väntar ikväll. Hade jag fått välja hade jag nog stannat kvar i mammas lägenhet och druckit kaffe vid köksbordet ett par dagar till. Det är skönt detta.



Fullkornsbröd och Alex







Promenad i världens snöväder, ätit årets första vaniljsemla med emms, packat, mått gött och haft en mysig kväll med mammi. Nu sitter jag dock uppe själv och läser lite om kärlek, för andra gången. Och dricker lite te.
Utan henrik är jag också, första dagen på en månad det. Så ni vet liksom.

KUL/TRÅKIGT/ONÖDIGT/ÄH VETTEFAN

- Jag är väldigt nörd i Cafè World på min mobil.

- Jag hatar saft och festis. Jag gillar kolsyra jag, ja det gör jag.

- Älskar att åka karuseller, kan vara det roligaste jag vet. Förutom höjdskräcken och sån dynga, jag åker den varje gång men varje gång sitter jag och gråter och får en gnutta dödsångest.

- Gillar mitt löshår, väldigt mycket. Enkelt att använda och snyggt som fasen blir det. Men hade jag inte löshår skulle jag nog klippa av mig mitt hår till en lång page.

- Ska göra Julias balfrisyr till våren och det ska ju bli grymt roligt det.

- Är experten själv på att rota ner. Önskade att jag föddes till en lite mer pedantare människa.

- Jag går ofta med två olika strumpor på mig.

- Orkar inge mer.

äh godnatt

Ligger i mammas soffa helt ensam och spelar wordfeud och tar roliga bilder på mig själv. Henrik sover, mamma sover och jag gör allt annat än sover. Skrattar b.l.a åt mina gamla webbcamerabilder. Sååå roligt, här ska ni få se.







det där med lov...

Att jag har somnat vid tre varje natt och vaknat ett varje dag de senaste tre veckorna är inte att dölja. Att jag nu måste vända tillbaka till det normala finns inte i min värld just nu, mår lite illa av tanken. Jag gillar ju att vara vaken nattetid och strosa runt. Jag gillar att inte ha någon bh på sig under stortröjan och ansiktet är osminkat och grått.
Håret endast hänger där livlöst och fult. Jag gillar det.
Men nu måste jag försöka fixa till mig själv, åtminstonde sätta på mig en bh och kanske möjligtvis ta på mig ett par jeans. Och så måste jag packa ner alla mina nödvändiga julklappar jag fick, som handdukar, små pajformar till min miniugn, ljuslyktor och annat krimskrams. Så det mina kära vänner, ska jag göra imorgon. Ta tag i mig själv alltså.



En massa fina saker att tänka tillbaka på





haha shit vad jag skrattar åt dessa bilder. Det var en fin tid det där, med hatten och långklänningen på. Galna och ljuvliga dagar nere i värmen med enbart en massa fina människor. Gött att tänka tillbaka på det.

behöver samla vuxenpoäng

Snart börjar skolan igen och jag ska tillbaka till Karlstad, tillbaka till ta hand om mig själv. Det är inte så lätt alla gånger det där, jag har framförallt jättesvårt med det där med mat.
Jag tycker handla är jättesvårt, jag går dit och tänker att nu ska jag bannemej köpa något gott, så jag kan göra en god gryta eller nått. Men till det behövs ju hundratals med saker och kryddor och den enda kryddan jag äger är pommesfriteskrydda. Så det slutar med en mjölkliter, keso och bröd. Och till middag blir det en kopp te och knäckemacka med keso. Det är inte så jättebra detta.

dagen som inte fanns

Förstår inte, är det en ny dag eller är det samma som igår? Jag somnade 00.00 igår och vaknade 17.58 idag. Blev dock påtvingad lite frukost av min älskling, fem minuter senare somnade jag igen. Jaha, jag förstår ingenting jag.
Men det är väl som vanligt. Men nu måste jag iallafall gå upp från sängen i några minuter, detta funkar ju inte.
Men jag gillar att sova så jag klagar inte.



slappaste lovet






Herregud, denna vecka har jag varit så otroligt slapp. Hela lovet har jag varit ganska slapp om jag ska vara ärlig, jag har sminkat mig högst tre gånger på snart tre veckor och jag har mest såsat runt i mjukisbyxor och henriks tröja. Har varit på gym en gång men har inge dåligt samvete för att jag är slapp.
Det är gött. Att jag la mig klockan sex på nyårsnatten tog kål på mig. Så nu ska jag väl orka med att åka och äta och sen sängläge igen. Hehe. Men något smink åker då inte på, nepp.

02:36 - nyårsbilder








Är inte trött, är inte trött för fem öre. Kan vara kaffet jag drack alldeles för sent eller för att jag sov till två idag, vettefan. Här har ni lite nyårsbilder, bättre sent än aldrig va?
Jag har världens finaste vänner och världens finaste pojkvän.

kom änglar kom älvor det börjar bli kallt

Jag är så rastlös, jag sprang upp och ner i trappan för att komma på någonting vettigt att göra. Och det enda jag kom på var att städa mammas lägenhet och sjunga högt till Kent, eftersom henrik ej är hemma. Jag tror han är lite svartsjuk på Kent, för hans ögon blir sådär galet mörka när jag klickar på dom på spotify.
Skitsamma, orkar inte med att göra ingenting idag. Så hejdå.



mina finisar





Det var verkligen jätteroligt att träffa mina vänner igen, som jag inte har sett allihopa på flera månader. Det är det bästa med högtider.. och all mat givetvis. Hehe.

så trött

Jag hade ett jättebra nyår. Jag och mina tjejer åt middag, skrattade och hade väldigt väldigt roligt. Jag pussade på min älskling vid tolvslaget och var väldigt väldigt glad. Så mitt nyår kunde inte bli bättre, japp så är det.
Jag slocknade dock alldeles för sent, så idag har det enbart varit sängen och colan som har varit mina vänner. Jag tänker låta denna dag fortsätta med filmtittande och gosigos. Så skönt.




RSS 2.0