SkrattJag vill ha fint väder imorgon. Hoppas verkligen på världens finaste väder. Jag ska baka cupcakes som är Johannas recept, hoppas de blir goda och att tjejerna är på godishumör. Jag själv kommer säkert vara det, jag älskar helger då jag kan äta med gott samvete. Själva Valborg tycker jag är löjligt och jag har aldrig fått något minne från Valborg. Innan jag visste att jag skulle till Emma, så oroade jag mig för Valborg eftersom jag har inte någon lust att vara nere vid brasan och hålla på och hemma är tråkigt. Så Emma är ängeln. Hoppas jag får ett bra minne från detta års valborg.

Idag har jag skrattat, jag har skrattat, skrattat och har skakat, av olika anledningar. Dels att jag frös och att jag var nervös.
Vi har haft filmdag idag. Och vi skulle spela in våran egna film. Jag och Johanna var huvudrollerna. Det var en utmaning att veta att man verkligen inte fick skratta, men det var inte så lätt. Johanna tryckte upp en mjukglass i ansiktet på mig. Då blev jag så fruktansvärt sur, så jag tog en annan mjukglas och tryckte upp den i hennes ansikte. Naturligtvis var det handlingen i filmen, vi var inte seriösa. Det var iallafall väldigt kul och filmen blev riktigt bra efter att ha redigerat den i ett antal timmar.
När den var färdig var vi dock tvungna att visa det på bioskärmen på Stjärnan. Det var pinsamt och jag kunde inte sluta att skratta. Det lär bli ännu mera pinsamt när vi ska visa den för hela skolan. Usch.
Efter filmdagen gick jag hem och därefter direkt till Friskis.
Nu ska jag dricka te.

My love

Idag fick det bli många bilder. Ska sammanfatta min dag relativt snabbt och enkelt. Inga onödiga detaljer, som jag annars lyckas väldigt bra med.
Jag kan inte förstå att man kan ha en så otroligt lat dag i skolan som vi hade idag. Det berodde kanske på att vi var sju stycken istället för 16. Ah, ni läste rätt. Mer än hälften av klassen vad förmodligen sjuka idag. Vi som var i skolan hade det dock väldigt skönt och vi blev till och med nästan bjudna på mjukglass. Dock kom våran lärare på att han inte hade fått lön och hade 59 öre kvar på kontot. Typiskt. Han lovade oss iallafall att vi skulle få en glass en annan dag. Och för att trösta oss fick vi sluta tidigare.
Ah, ingen lektion idag har varit ansträngande. Vi har bara fått spela spel ungefär. Snällt av våra lärare. Snällt.
På lunchen råkade jag och mina söta klasstjejer gå i på Skocity, mest för skojs skull. Jag hittade ett par så himla fina skor, så jag blev helt till mig. Jag kunde inte sluta tänka på skorna, så efter skolan gick jag direkt till Skocity och köpte dom. Vilken tur att förra månadens barnbidrag fanns kvar på kontot och vilken tur att denna månadens barnbidrag fanns på kontot, redo för att bli lämnad till Skocity. De pengar jag har jobbat ihop finns fortfarande kvar i spargrisen och de ska inte röras tills det blir Göteborg, då jag ska shoppa endel. Så mitt spontana skoköp blev en succè.
Jag älskar remmarna, färgen och klacken. Trots att de är höga. Nu blir jag ännu längre, vilket ingen tycker skulle behövas. Jag är redan längre än alla jag är med och om jag använder skorna lär jag bli minst 5 cm längre.
Skorna i mitt hjärta säger jag bara. Nu ska jag sluta att skriva om skorna.
Istället ska jag berätta att jag ser fram emot morgondagens filmdag och valborg.
Det blir mys hos Emma på Valborg med de bästa tjejerna jag vet. Grillning med mera. Åh, vad mysigt det kommer bli.
Två dagar kvar. 
De andra två bilderna knäppte jag förut, då himlen var underbar.

Löjliga Amanda

Igår hittade jag en t-shirt som jag inte har använt på jättelänge. En gång var den Idas, men jag snodde den ganska snabbt. Självklart är även den större än då. Jag har knappast använt mina jeansleggins jag köpte i Stockholm heller. Även de har varit i garderoben längst ner. Jag är usel på att hitta på något nytt. Okej, usel är jag kanske inte, det var ett hårt ord. Men jag använder bara samma plagg hela tiden och varken orkar eller har någon idè över vad jag ska ha på mig, hur jag ska matcha och så vidare. Dock älskar jag att matcha och hålla på med mina kläder. Alla de kläder jag hade för ett år sen skulle jag kunna matcha och använda jättebra, trots att de är för stora. Men som sagt, jag har ingen tid och inga idèer för tillfället. Det var inte meningen att skriva så mycket, egentligen skulle jag bara presentera min outfit. Haha.
Jag har haft huvudvärk idag, det är inte trevligt. Men man får bita ihop och ibland hjälper det att tänka på något annat.
Att ha kompisar man litar på är bra, det hjälper mot det mesta, även huvudvärk. Kompisar som man skrattar med och åt, de som får mig glad. Jag har egentligen inte svårt att skratta, men som alla vet så i tonåren är humöret lite upp och ner.
Idag var jag lite dämpad, vilket tur då att jag har mina söta små kompisar. Ja, vilken tur.
I ett inlägg i december eller när det var, så hade jag skrivit att tonåren har en viss charm. Jag vet nog inte vad jag satt och skrev, utan satt mest och skrev onödiga och idiotiska saker. Visst, man går ifrån omogen till förhoppningsvis mogen, eller mognare var väl kanske ett bättre ord. Att man är mogen när man är i tonåren är idiotiskt. Man är inte mogen, vissa är mogna, men andra är fortfarande kvar i att vara barn. Tydligen växer endel aldrig till sig. Det är synd, men alla är vi olika och tur är väl kanske det.
Vad jag ville komma till var att tonåren har ingen charm som jag påstod i december. Jag måste ha tänkt fööör positivt då.
Det enda som är coolt är att man går ifrån barn till kvinna. Att man blir mognare, att man tänker olika mot förut och att man hittar saker i sitt liv som betyder jättemycket. Okej, jag kanske inte var dum i december som jag hade trott.
Tycker iallafall inte att det är jättejättekul att vara i tonåren, eftersom humöret svänger endel.
Men att vara i ungdomen och uppleva saker som bara ungdomar kan, det är ganska kul.
Och att läsa gamla inlägg är också superkul. Skrattar åt endel jag skrev och tänker inte på att det är jag som en dag skrev detta. Endel saker är urlöjliga och endel saker har jag tänkt lite bra med. Tydligen har jag växt till mig under min tid med bloggen. Det är läskigt att jag skriver så många ord till er läsare, att jag skriver exakt det jag känner, endel saker kan jag till och med tycka är lite för personliga. Ahja, jag mår bra av att skriva, då får jag väl fortsätta med det då, hur löjligt och idiotiskt det än är.
Nu ska jag inte skriva så mycket mer. Bara att jag snart ska till Johanna T på smyckekalas. Ska försöka att inte införskaffa så mycket. Sen blir det Friskis. Of course.

Lycka
Jag är såsåsåså glad. Jag vet inte varför jag är så glad och lycklig. Vädret är underbart, allt känns underbart.
Vid tio imorse gick jag ut och satte mig i solen. Det var hett, så jag satte så mig bikini. Kan ni fatta, BIKINI!
Jag satt och lyssna på Strawberry Swing, ännu en Coldplay låt som jag älskar och som jag kan lyssna på 20 gånger i sträck utan att tröttna på. Ah, Coldplay är bra. Vid elva började Linus att spela kval inför Elitserien. Jag satte på Scoring online, vilket menas med att man se hur de spelar. Han befinner sig idag i Örebro. Gud vad han reser tänker ni säkert, eftersom jag skriver att han är borta ofta. Ja, han reser endel och tävlar, vilket jag tycker är roligt eftersom man kan titta på datorn hur han spelar.
Iallafall gick jag ut och in hela tiden, mammas laptop slutade att fungera. Vilket var dumt, för annars hade jag kunnat sitta i solen och titta. Men jag in och ut som sagt hela tiden. Och första matchen förlora de. Det var tråkigt.
Johanna skickade och frågade om hon fick komma och självklart ville jag ha sällskap eftersom båda mina föräldrar jobbade. Så det var lite ensamt. Ahja, hon kom iallfall och vi gick in och ut hela tiden vi med. Det var verkligen jättespännande. Det var iallfall skönt att sitta i solen, det var som sagt döhett att sitta i solen.
Andra matchen vann dom och då stod det 1-1. Så de skulle spela EN avgörande serie. Och det var verkligen jättejättejätte spännande. Jag och Johanna var skitnervösa. Iallfall jag som sprang runt som en dåre i huset. Dock förlora dom. Och vi blev jätteledsna. Och eftersom det bara var en serie så stack vi besvikna till vollybollplanen där Johannas kompisar var. Vi pratade hela vägen på hur laget skulle splittras och hur svårt och ledsna alla var. Och massa mer. Det roliga med allt var att Linus ringde till Johanna och var jätteglad. Johanna sken som en sol och jag fattade inte riktigt varför, eftersom de hade förlorat.
I vilke fall som helst så var det en serie till och där vann de! Åh, vad glada vi blev.. Så imorgon åker vi till Örebro och hejar på dom. Imorgon är det final och det lag som vinner går till Elitserien. Åh, så spännande. Så imorgon kanske det inte blir ngt bloggande.
Det var mysigt i solen vid vollybollplanen också, varmt var det och alla gick i shorts och t-shirt. Helt otroligt.
Nu ska jag fira med en naturgodispåse och Robinson.
Hejs!

Solglasögonväder.Bilderna får nästan tala för sig själva. För jag hinner inte skriva värst mycket. Vädret är underbart. Det är hett vill jag lova.
Jag har tagit kort och njutit i solen i bikini. Det ni. Dock hade jag byxor på mig. Imorgon hoppas jag att det blir ännu varmare. Åh, vad jag är glad.
Solglasögonväder, vem blir inte glad av det?
Nu ska jag göra mig iordning och gå upp till bowlighallen och jobba. Money money money.

Fågelbilder

Varför jag ständigt försöker att få bra kort på fåglar, det vet jag inte. Eftersom bilderna aldrig blir bra. Kommer aldrig nära nog, trots mammas objektiv. Grenar ivägen och allt är dåligt. Kanske hoppas jag någon dag att få en felfri bild på en fågel.
Att ha Ulla i svenska är bra. Hon är min favoritlärare. Hon är lättsam, hon är duktig och hon förstår vad ungdomar vill göra på svenskalektioner. Idag tillexempel var vi inne i datasalen och såg på Youtube.
Det kanske inte låter så värst lärorikt, men saken är den att vi ska ha en filmdag och ska få göra våra egna filmer, alltså redigera, filma och spela själva. Och då kan det var bra att få ideer om vad man ska filma om. Dessutom fick vi gå in på Facebook och alla dess sidor som finns. Bra Ulla, du vet vad ungdomar vill göra på lektioner. Ha. Hennes dotter är också en klippa på att fota. Hon lär mig endel fast hon inte vet om det. Riktigt duktig är hon.
Jag var snäll mot Ida också och gick till bowlinghallen och spela med henne efter skolan. Jag spelade bra. Jag vet inte vad det är. Jag vilar nog mig i form verkar det som. Konstigt.
När jag kom hem fanns det en god bärpaj som Linus och Johanna hade bakat. Den var god vill jag lova. Solen var också god. Jag älskar värmen. Vem gör inte?
Sen blev det ett jobbigt pass Friskis. Det var som vanligt skönt efteråt. Imorgon har jag spanskaprov som jag kanske borde träna på. Jag kan det ganska bra, men jag vill verkligen ha ett bra resultat. Så nu får det bli plugg innan läggdags.
Det var inte värst många som kommenterade inlägget nedanför. Lite besviken på er..


GladaAmanda

Två väldigt våriga bilder. Har väldigt många och fina bilder från i fredags då det var så himla nice väder.
Imorgon ska det bli fint väder, på fredag också. Och på lördag ska det tydligen bli SUPERfint och varmt väder. Åh, jag vill ha det nu! Just nu är det inte jättefint väder, ganska kallt och det blåser endel. Det känns ju absolut att våren är här, men jag vill ha värme och det verkar jag ju att få. Vilken lycka.
Jag har skrattat ovanligt mycket, jag har fnissat ovanligt mycket och jag har varit allmänt glad idag. Jag vet inte varför. Jag hade nog vårkänslor och hade inget att oroa mig för. Förutom spanskaprovet, mattepappret med bara ca 50 tal, religionläxan, engelskglosor och beep-test imorgon igen. Läxor är väl.. Inget? De är onödiga och jobbiga.
Läxhögen blir bara större och större, snart välter den nog. Synd för den. Väldigt tråkigt för den högen och för mig som tvingas ta upp böckerna och jag som tvingas att ta tag i de jävla böckerna och sätta mig och läsa.
Som sagt, läxor är tråkiga. Det finns annat att göra, som att sitta här och skriva ett sånt spännande och roligt inlägg som detta. Jag är så sarkastisk idag, så ni vet inte.
Istället att bli sur för småsaker har jag idag skrattat och fjantat med i sakerna jag vanligtvis skulle bli sur och grinig för.
Tydligen har jag blivit en roligare människa, en roligare Amanda, en roligare kompis och en rolig klasskamrat. Fan vad bra jag är.. Yeeh.
Friskisen idag var skön, som alltid. Promenaden hem var skön, inte fullt lika skönt när mamma hade sett ytterligare en orm i Valberget. Jag som tyckte så mycket om att gå där förra året. Nu vet jag ju desto mer. Jag vet nu att det finns hur mycket ormar som helst där. Så nej, Valberget blir det nog inte så mycket i sommar.
Jag är också glad för vi har fått tag på hotell till Göteborg, vilken tur. Och Johanna och Linus ska med. Förra året var jag med mamma och pappa. Visst, det var bra. Men en aning långtråkigt att åka balder med mamma. Och shoppa med mamma och pappa. Inge fel, men det blir nog mycket roligare att ha med sig Johanna. Nu har jag något mer att se fram emot. Brabra.
Som sagt, läxhögen välter snart. Jag kanske borde stoppa den, ah. Snart så.

Bara en fråga. Jag funderade på vilka som läser mig blogg. Jag vet några som läser. Men nu vill jag veta många. Skriv gärna vilka ni är som läser och vad ni tycker om den. Please. Det är väl inte så ansträngande?

YuckBilden är inte direkt den finaste och det är heller inte dagens outfit bild. Kameran har inget batteri, tyvärr.
Sol, skratt, rosa body, kompisar och syslöjd. Ungefär det har min dag bestått av. Jag syr en högmidja kjol på slöjden, hoppas det blir bra. Jag är inte så kreaktiv av mig. Jag kan varken måla eller sy. Tycker heller inte det är så himla roligt.
Får hoppas att kjolen blir in, trots att jag är värdelös på syslöjd. Haha.
Det har inte hänt så mycket mer idag faktiskt. Jo, jag vill bara säga till alla som ger mig så himla söta komplimanger angående mig klädsel. Ni är så söta. Det är jättekul att höra att ngn gillar det jag har på mig. Så tack sötnosar.
När jag loggade in på bloggen förrut, hade jag en anonym kommentar. Åh, jag hatar anonyma kommentarer.
Kanske har man glömt namnet, eller råkat tryckt bort namnet. Okej, det gör mig ingeting om det är ngt bra eller snällt man har skrivit. Men om man bara vill komma med massa skit i kommetarerna kan man lika gärna skriva sitt namn och stå för det man säger. En fjant (ursäkta uttrycket) har skrivit att jag är så himla dum för jag umgås med en av mina vänner. Hon/ han skrev heller inte ens namn och jag blir så jävla trött på såna fega människor.
Herregud, skulle jag bry mig om vad ni tycker? Ni som inte ens vågar skriva era namn. Okej, om ni skrev era namn så skulle jag tycka det var aningen bättre och modigare. Men anonyma jävla kommentarer som inte har något bra att komma med kan sticka. Bye.
Bye the way, hon som ni tydligen har något emot. Hon är hur bra som helst. Hon skriver bra, hon pratar bra, hon är smart, hon förstår och hon är stark. Hon är inte bara stark i kroppen utan också som person. Så det så.
Hon skriver väldigt bra och hon skriver om vad hon tycker och bara det är starkt.

Okej, nu blev det ett litet utbrott mitt i inlägget. Hoppas det inte gjorde ngt. Blir bara så arg på dom. Fyyyyy.

Leende på läpparna

I fredags fick jag den brillianta idèn att ha ett skärp i min jacka från Hm. Jackan är stor i modellen och jag tycker den är lite för stor faktiskt. Och lite småtråkig. Så jag satte en skärp i midjan. Tycker det blev riktigt bra faktiskt.
Idag har jag använt min skjorta som jag inte har använt värst många gånger. Tycker inte den har varit passande att använda mitt i vintern. Nu satte jag på mig den och även där passade skärpet in.
Idag har det varit en ganska bra dag. Ingen bra har egentligen hänt. Jag har bara varit på för bra humör och har skrattat och fnissat jättemycket. Dock skrattade jag inte fullt så mycket när jag fick veta att det var Bip- test på idrotten.
Vilket menas med att man ska testa sin kondition och uthållighet.
Jag hade trott att det skulle bli sååå jobbigt. Men när vi väl hade börjat så gick även det. Klarade mer än jag hade trott.
Och jag ville så gärna ha bra resultat.
Vi hade inställd resurs och jag var överlycklig när jag gick hem med musik i örat. Solen sken, musiken var bra och jag var glad.
När jag kom hem fick jag dock ont i huvudet. Trots att jag hade druckit kaffe i förebyggande syfte. Eftersom jag visste att jag inte hade druckit vatten eller ätit mer än sallad och bröd. Nu har jag iallafall ätit en stooor omelett. Den var god. Pappa är bra.
Förövrigt är jag sur, för jag inte kan läsa de bloggar jag vill läsa. Jag känner mig handikappad över att jag inte kan läsa bloggar som jag vill kunna läsa. Fan också.
Jag försöker också att förstå Facebook. Vilket heller inte går så bra för mig. Typiskt.
Ikväll väntas Friskis och läxor. Trevligt, jag vet.

SistersJag och Idas förra veckan. Vi är inte värst lika, Ida är söt. Ah, det är hon.
Idag har jag hunnit med mycket, en pratstund med Tilda på Kollsberg, lite solning med mamma, långpromenad med mamma, besöka mormor och varit på ett svettigt Friskis. Det var vaaarmt.
Nu ska jag se på Wipeout. Imorgon är det skola, fyfan.

StupidJa, ni får ganska mycket av samma slags bilder. Ja, jag är en dålig bloggerska. Ja, jag är sur. Och ja jag är solbränd.
Jag är en dålig bloggerska för att jag skriver ointressanta inlägg. Jag aldrig inne på datorn längre. Okej, jag är inne minst en gång per dag. Men jag orkar liksom inte sitta inne och skriva desperata inlägg om alla saker som händer i världen.
Jag är sur för att det finns så många idioter. Så många som är så dumma, så omogna och så idiotiska.
De växer aldrig upp och förstör för alla andra. Jag är också sur för att jag har varit vaken sen halv tre inatt.
Pappas mobil ringde ungefär 8 gånger. Och direkt efter den dåliga ringsignalen hade körts 8 gånger, ringde hemtelefonen 5 gånger, minst. Jag blev så arg, så jag stoppade kudden över huvudet och höll för öronen.
Ja, jag kanske skulle gå upp och svara, men jag är mörkrädd och jag är feg. Och sen ringde Linus mobil. Det ringde överallt och jag blev mer och mer frustrerad. Jag trodde såklart att Linus skulle svara, men han gjorde inte det.
Så jag tog till mig lite mod och nallebjörnen under armen och gick upp.Somsagt jag är rätt feg och rätt barnslig när det är mörkt. Jag är inte så fjantig på dagtid. Ha.
 Pappa snarkade, höööögt, så det var inte så jävla konstigt att han inte hade hört telefonen. Han måste minsann sova tungt. Jag buttade på honom och tillslut vaknade han och svarade i den nedrans telefonen.
Jag hade inte räknat med att det skulle vara något trevligt samtal, att någon skulle fråga "Godnatt, sover du skönt. Kom över på en fika". Såklart hade jag inte räknat med ett sånt samtal, det var därför jag inte hade mod att svara.
Det var iallafall ett otrevligt samtal och pappa stack. Jag blev rädd och gick och la mig hos mamma. Som såklart heller hade hört den jävla telefonen.
Så jag har suttit uppe sen dess. Jag somnade när klockan var halv 5 och sov till halv 7. Så egentligen har jag inte varit vaken så länge.
Pappa har varit vaken sen dess iallafall. Vad det var som hade hänt, det märker ni nog snart. Radion har sagt upp det och tidningarna lär väl att skriva det imorgon. Kan inte sluta tänka på att folk kan vara så dumma. Och så omogna.
Bläääää.
Jag är solbränd för jag satt i solen, lite för länge igår och är röd överallt.
Och förresten jobbade jag igår kväll också. Ännu mera otrevligt. Nu ska jag göra något annat, än att sitta och tänka på folk som är helt, ah. Ni vet.

Vädret <3
Jag tycker om bilden så himla mycket, färgerna är så fina. Har gjort de lite skarpare.
Jag har fastnat vid Ginas sida, de har jättefina vårkläder. Känns som jag skulle kunna köpa endel, om jag hade pengar.
Monki har också fått in endel fina vårplagg. Ska förmodligen till Göteborg i maj. Så det blir att shoppa endel där.
Ska försöka att inte shoppa någonting tills dess. Hoppas verkligen Johanna följer med. Skulle vara roligt.
Jag hittade en fin klänning på Nelly också, som jag skulle kunna tänka mig att ha på skolavslutningen. Men som sagt, inga kläder innan Göteborg.
Idag har jag iallafall varit ute i solen, mesta del av dagen. Så nu är jag lite frusen och är som vanligt väldigt trött.
Satt i solen till två, sen gick jag till Torsby och mötte upp Sofia och Johanna. Vi satte oss vid parken och solade. Det blåste, men det var varmt ändå.
Jag och Johanna gick till Kollsberg för att ta lite kort. Blev inte så många kort, istället satte vi oss och pratade.
Om ormar, som vi båda har fobi för och om skola. Det var skönt att prata och sitta i vårsolen.
Sen dess har jag inte gjort så mycket, en promenad och så bakade jag kladdkaka. Utan ägg. Resultatet blev bra, dock tycker jag inte att det är så gott mer än den första tuggan. Men smeten är god.
Jag är fortfarande ganska dålig på att blogga, men just nu så faller vädret mig i smaken och jag har inte så jättemycket att skriva om när jag har lov.
Godnatt.

Embarrassing
Nu har jag ändrat min header, igen. Jag blir aldrig nöjd. Fast är inte riktigt nöjd än. Bara lite smådetaljer som behöver ändras. Tryck på f5 om förändringen inte syns..
Jag tog en lång sovmorgon idag. Jag var orolig att jag skulle sitta inne hela dagen utan att göra något vettigt.
Som tur var Johanna hos oss, så hon fick med mig till henne. Vi bakade kakor, som dock brände fast i plåten. Så det blev mest smulor av allting. Fast smaken var iallafall god. Vi tog en ganska lång promenad efter bakandet.
Det var skönt. Sen gick vi tillbaka till Johanna och tittade på gamla bilder. Det var rätt roligt faktiskt. Kunde inte hålla mig för skratt åt endel bilder.
Jag åkte på bowling. Jag tycker inte bowling är speciellt kul nu. Men det är för att alla seriematcher är slut och jag har inget mål precis nu. Jag har ingenting att träna fö egentligen, mer än Masters i maj. Som jag inte ens vet om det blir av.
Så bowlingen är inte så kul. Fast Friskisen är desto roligare. Idag var det jobbigt, usch vad jobbigt det var.
Mina ben är trötta just nu, helt slut.
Sen åkte vi till Sofia. Hela Johannas tjejgäng var där. Egentligen vet jag inte vad jag gjorde där. Det kändes rätt dumt, eftersom jag inte kände så många. Och de är inte i samma ålder som mig. Så de hade endel och prata om och jag hade inte värst mycket att komma med. Tyckte mest att det var pinsamt. Fast det var lite roligt att höra på allt de hade att säga. Jag vill också ha massa såna vänner, som man kan träffas och bara prata. Och vara med varandra.
Det var nog inte så roligt för dom heller att ha mig med. Haha. Så jag tvingade Linus att hämta mig.
Jag vill inte gå bland grodor och bland mörker. Jag hatar grodor och jag hatar mörker. Ja, det gör jag.
Nu vill jag sova. Mina ben vill sova också vill jag lova.
Imorgon är det fredag. Hoppas det händer något, så jag inte bara sitter inne.

Sååå bra

Två helt olika bilder. Men det struntar jag i.

Efter ett träningspass känner man sig duktig, man känner sig stark, duktig, stolt och man mår bra.
Man mår bra av att hoppa, göra situps och av att svettas. Kroppen mår bra och själen mår bra.
Man får träffa massa olika människor och man får skratta och svettas med. De människor som går dit med förhoppningsvis hopp att bli starkare.. De gör träningen till endel av sin fritid och de gör träningen i sitt tempo och når sina egna mål. Deras mål inför passet är kanske att klara 10 situps, medan en annan människas mål är att klara 100 situps.
Alla går dit med olika mål och alla är olika tränade.
Alla människor är i olika åldrar. Det finns endel som är säkert över 60, endel som är i medelåldern och det finns till och med de som är yngre än mig. Hon är liten och gör det mesta av övningarna.
Hon över 60 är säkert starkare, smidigare och spänstigare än mig. När jag såg henne första gången tänkte jag att hon var väldigt modig som vågade gå dit och att det var starkt av henne. Jag trodde ju inte att hon var så stark och smidig med tyckte iallafall att hon var modig som gick dit.
Till min förvåning var hon hur duktig som helst. Tänk om man kunde vara så när man är 60.

Träning är bra. Träning är bra, träning ÄR bra. Träning är skönt, kul och jobbigt. För er som inte visste det. Haha.
Bara för träning är SÅ bra, ska jag ta mig en joggingtur imorgon. Vafan, jag ska ta mig runt Borejoggen detta år. Kanske dags att sätta igång. Eftersom träning är så bra och kul. Det var jag som skrev att det var så kul och det står jag för. Kanske ångrar mig imorgon efter jag har joggat.
Nu får det vara slutpratat om träning. Jag är trött. Sängen skulle vara skönt att gå till. Ah, sängen får det bli.

Ph skola

Jag och Julia var ute och fotade endel när hon var här. Jag älskar att ta kort på naturen och människor.
Porträtt i naturen blir jättefina. Det känns som det är det enda jag tar på just nu. Våren är bra. Bilderna blir bra.
Hoppas solen kikar fram resten av lovet. Man har ingen stor lust att gå ut nu. Men när det är sol vill jag inte sitta inne.
Har lust att fota också, men just nu finns det inte så mycket att ta kort på.
Jag håller också på att lära mig Ph mycket bättre. Jag är inte värst duktig på det nu och kan bara redigera de lättaste sakerna. Jag vill verkligen lära mig och då får jag väl sitta och leka med de. Övning ger färdighet.
Sov hos Ida inatt. Färgade hennes hår. Först gjorde jag ljusa slingor för att sedan färga över de, så det blev ljusbruna slingor. Jag blev inte alls nöjd i början. Men ju mer jag ser henne, desto finare blir det.
Vi hade en mysig systerkväll. En promenad blev det också. Det är bra att ha en storasyster, som vet så mycket. Som är så vuxen, men samtidigt som det inte var alls länge sen hon var i min ålder. Ida är ju 8 år äldre än mig.
Det är bra att hon är såpass mycket äldre, för man lär sig av henne. Det är lite tråkigt att hon inte bor hemma.
Linus är 6år äldre än mig. Han bor hemma, så han ser jag ju varje dag. Jag har inget ont av honom.
Visst, han kan vara dryg. Men det kan jag med. Storasyskon är bra. Jag lär mig endel av Linus också.
Om han flyttar, lär jag nog få det tråkigt. Fast då tar jag över hans rum. Något positivt finns det alltid i det negativa.
Han försöker också att lära mig Ph. Jag tittar och ibland lär. Syskon är bra somsagt.

Tired
Länge sen jag var så trött. Jag är trött i både kroppen och i huvudet.
Jag och Julia tog tåget till Karlstad och vi satt bredvid en dryg skitunge som satt och skröt om sin lillasyster hela resan.
Det var en lättnad att gå ur tåget och inte behöva lyssna på honom.
Vi gick i affärer eftersom Julias tåg inte gick förren 2 timmar och mitt tåg om 3 timmar. Så det blev lite shopping.
Köpte mig ett par skor. Ett par blommiga sneakers som jag säkert kommer använda endel under våren.
Vi lyckades hitta rätt tåg till Julia och det var inte sånt värst tårögt farväl. Vi visste att det inte är länge tills vi får träffas igen.
Tiden kommer springa iväg till sommarlovet och jag oroar mig inte alls.
Jag gick och köpte mig en sallad och en latte. Eftersom jag fortfarande inte äter kött.
Vägen hem till Torsby var lång. Jag var så trött och människorna bredvid mig pratade om Jesus och Bibeln.
Jag kunde ju inte göra något annat än att lyssna, eftersom jag är så intresserad (?) av bibeln och Jesus.
Skämt och sido.
Människorna bredvid mig verkade vara troende och jag hade egentligen inget ont av dom.
Alldeles för trött för att fortsätta lyssna på deras intressanta samtal somnade jag. Jag vaknade i Lysvik och hade panik och trodde att jag hade glömt att gå av tåget och att ingen hade väckt mig. Vilken tur att det inte var sant iallafall.
Jag gick hem och kikade på skorna jag hade köpt och förstod att jag verkligen hade gjort ett bra köpt.. Jag gillade de mer när jag hade dom hemma och hade tittat på dom några gånger.
Sen blev det Friskis. Måndagspasset är inte så jobbigt. Men det är bättre än ingenting.
Johanna frågade mig om jag ville ha ett par röda pumps som är för stora för henne. Jag provade dom och de föll mig verkligen i smaken. Jättesnygga, dock lite stora i hälen. Men det går att fixa. Det lär ta ett tag innan jag lär mig att gå i dom iallafall.  Tack Johanna!

Nu är jag ännu mera trött.
Godnatt!

To complain

Jag kikar runt på lite bloggar nu när Julia sover. Jag har inte hunnit med det nu när Julia är här. Fast bloggarna kan vänta, men visst kan det vara lite tråkigt att man inte har läst de på 5 dagar. Men inläggen finns kvar, så det gör mig ingenting.
Endel bloggar är så fina och så välskrivna att jag saknar att läsa dom när jag inte har tid, att missa en liten del av deras liv. Så nu sitter jag och njuter när jag läser att något bra har hänt dom. En tjejs blogg som jag har följt i någon vecka är otroligt kul att läsa, dock är hon anonym. Hon är 15 år och väntar tvillingar. Åh, vad jag tycker att hon är stark.
De starka människorna som skriver, de är bäst att läsa.
Jag tycker inte om när man klagar och i varje inlägg. I många inlägg jag har skrivit har jag klagat.
Men det står jag för, jag har dåliga dagar. Då allt känns skit. Då det känns som ingen tycker om mig, då jag är ledsen och nere. Men jag skriver inte jättelånga inlägg om all skit som är i världen.
Man kan klaga om små saker. Att det kommer snö i maj, att det regnar på ens födelsedag, eller att man missade tåget.
Men det är ingen idè allt att sitta och klaga över sitt liv. Att man skulle vilja ha en annan familj. Man kan inte få en ny familj. Familjen kommer alltid vara ens familj, även om man bestämmer sig för att lämna den. Alltid kommer de att vara ens mamma. Hon som tjatar, hon som bryr sig alldeles för mycket och hon som inte ger en tillåtelse att gå på fest.
Det är ingen idè att säga att man vill byta mamma, för det första vill man oftast inte byta mamma och för det andra kommer hon alltid vara ens mamma. Även om hon skulle dö.
Så att klaga över hur sitt liv i helhet är ingen idè, man får det inte bättre om man inte gör det bättre.
Då får man väl ta tar i saker. Man får väl se saker som positiva istället för negativa. Man får ta vad man har och vara nöjd med det.
Visst, att drömma sig bort, det kan man göra. Men man man behöver verkligen inte klaga över sitt liv.
Vissa människors bloggar som jag läser klagar. De klagar över maten och över hur fotbollsträningen var jobbig. De klagar över det mesta. Trots detta fortsätter jag och läsa, i hopp om att de ska någon dag skriva att något bra har hänt.
Att de kanske har blivit jättepositiva. Och att de kanske tillochmed har slutat att tycka synd om sig själv.
De har det inte så dåligt, tänk om de kunde förstå det.
Man kan inte byta ut sitt liv. Man kan bara göra det bättre genom att vara en bättre människa.

Och det blir inge bättre över att klaga.

PåskaftonJag är inte den bästa bloggerskan just för tillfället. Men när man har besök känns det inte jättelockande att sitta och skriva blogg.
Jag har en stor mage. Jag har nyss ätit påskmat. Fy för den. Man äter sig alldeles för mätt och fast man är mätt äter man mer. Jag har också gett mig själv en utmaning. Jag äter inte kött. Igår åt jag inge kött, fast det var min favorit mat. Fläskfilè och potatis. Så det fick bli potatis och sallad. Idag har jag struntat i prinskorv och köttbullar. Istället åt jag sallad och kände mig rätt duktig. Jag ska se hur länge jag klarar mig. Egentligen älskar jag kött, men jag vill bara ge mig själv en utmaning och så tycker att det är dumt att äta kött. Alla tycker jag är knäpp och tror inte jag kommer klara det alls. Men nu ska jag bevisa de att jag kan klara mig utan kött.
Vädret idag har inte varit så dåligt. Solen är rätt uppskattad av mig. Jag och Julia har pressat och har hoppats på att bli lite bruna. Jag tror sannerligen inte att vi har lyckats. Så vi bestämde oss för att gå till Torsby. Hyrde film till ikväll, det fick bli Patrik 1,5. Filmen lät rolig. Så det fick bli den.
Jag och Julia tog en promenad med kameran. Ni får säkert se bilder när kameran är laddad och bilderna är i datorn.

Nu ska jag nog gå och titta på när de andra äter påskägg, som är gjorda av löss. Mums. Jag tror jag avstår.

Sm guld!

Igår tog Färjestad sm-guld. Med ett bra sällskap, en liten godispåse och guldhatten i högsta hugg blev kvällen bra. Och speciellt när Färjestad tog hem segern. Jag och Julia somnade snabbt.
Vi var trötta imorse. Hade hellre stannat kvar i sängen än att vara i skolan. Dock var det inga lektioner. Så det lockade iallafall lite.
Väl i skolan dansade vi. Till Hope and Glory. Den låten sätter sig fast i huvudet väldigt lätt må jag säga.
Dansen var ganska meningslös, men iallafall bättre än konceptdansen.
Men ni kan gå in på Youtube och söka på Danspalatset 09. Ett filmklipp, som jag lyckades komma med i.
Har iallafall varit en bra dansvecka.
Sen blev det film. Rallybrudar, som nästan alla hade sett. Filmen är inte så jättebra, så det var lite småtråkigt.
Sen åt vi och hade avslutning. Sen fick vi påsklov!
Gött, vill jag lova. Sen ska vi nog kanske gå till loftet! I like!

The end is hear

Danspalatset är slut. Vilket är lite tråkigt, imorgon har vi någon filmdag. Och sen är det påsklov. Så jag ska inte deppa över att danspalatset är slut, när det väntas lov. Veckan har iallafall gått fort.
Julia väckte mig i morse 45 minuter för tidigt. Jag var rätt trött. Men hade inget val, så jag fick kliva upp.
Hon var med i skolan och dansade idag också. Jag är så himla glad. Det känns så länge sen jag såg henne. Och nu är hon här.
Snart ska vi iallafall göra oss iordning för Friskis. Ska bli skönt att svettas. Sen ska vi träffa Lisa och Johanna. Får se vad vi hittar på.
Ni fick iallafall två bilder från igår kväll.

OnsdagmorgonIgår hämtade jag upp min kära Julia i Karlstad. Jag kunde inte ha blivit gladare. Världens bästa Julia är hos mig och jag kan inte fatta det. Vi ska snart gå till skolan och dansa, sen ska jag tvinga med Julia på Friskis. Sen blir det lek med Lisa och Julia. De är bäst. Det kanske blir tjejmiddag ikväll också. Får se hur det blir.
Ni kan ju iallafall gissa om jag är glad.

AmandaGladJag är lyckligast. Imorgon ska jag möta upp Julia i Karlstad! Sen följer hon med till Torsby och bor hos mig, i ca 1 vecka!
Allt detta tjat om att jag vill träffa Julia, ska bli sant! Jag är så glad!

Godnatt.

Jag älskar dansVädret är underbart, danspalatset är underbart, umgänget är underbart, det mesta är rätt underbart.
Mina nya chinos är också rätt underbara. Jag har aldrig ägt ett par förut. Var så himla sugen på ett par. Så vilken tur att Systrarna finns. Torsby är inte så dåligt.
Årets första mjukglass idag. Med nötter på. Emma och Johanna var gulliga, som vanligt.
Det är speciellt att kunna gå i bara tröja. Och idag gick jag till och med i LINNE!
Himla nice.
Danspalatset är så himla KUL! Jag blir helt till mig när jag får dansa. Jag är lite trött nu och mina fötter gör ont.
Strumporna är sönder också. Ahja.
Imorgon blir det mer danspalatset. Vilket är gött. Johanna, du hade rätt. Danspalatset är verkligen årets höjdpunkt.
Nu ska jag ut och gå tror jag. Vid åtta blir det Friskis.
Och imorgon kommer JULIA! Kan knappt fatta det. Hoppas iallafall hon kommer imorgon, annars kommer hon på ondsdag.
Great.

BilderÄnnu ett par vårbilder. Jag och mamma tog en fotorunda igår med. Solen är ett jättebra hjälpmedel. Solen gör så mycket i vissa bilder. Som på de två första bilderna.

Jag och Johanna har nyss tagit en promenad. Det var skönare än vad jag hade trott att det skulle bli.
Det var inte alls kallt. Vår i luften, verkligen. Och så är det skönt att prata med Johanna också. Så promenaden var bra.      


Varmt

En vårbild till. Idag har jag varit ute i solen hela dagen. Ifrån elva till halv sex tror jag.
Jätteskönt och det känns att det är vår på riktigt nu. Jag har suttit i tröja utan att frysa.
Åh, vad jag ÄLSKAR våren!

Vårkväll

Några bilder jag och mamma tog igår. Vi gick till Kollsberg. Kollsberg har massa fina fotomiljöer. Med stenar, berg och en jätte fin utsikt. Linus och Johanna kom också dit efter ett tag. Så fick endel bra bilder på dom med. En av dom bästa var den jag la ut nu. När solen nästan var nere, så kom dimman. Så den sista bilden tycker jag jättemycket om.


Godmorgon förresten! Jag vaknade vid ca nio. Sen dess har jag suttit fastklistrad i soffan. Ingen sol ser jag heller. Hoppas att dimman försvinner och att solen kommer fram. Vill sitta i solen idag och få lite vårfärg. Just nu är jag ju inte så brun. Vårsolen tar ju endel faktiskt. Och så är det ju jätteskönt att sitta i solen med en bok också.

Just nu läser jag Män som hatar kvinnor. Boken har börjat bra, men jag har inte hunnit läsa så mycket.
Så sol och en bok får vi hoppas på idag!


Green eyePåskliljor är dagens motiv. Helt klart. Det är kul att trixa med dom i photoshop också.
Egentligen har jag ju bruna ögon, men jag tycker det är så himla fint att ha klargröna ögon. Dock finns det inte så många som har exakt den klargröna färgen på sina ögon, som jag har redigerat. Men det är så fint. Jag passade nog inte i det så bra.

Jag och mamma var ute och fota förut. Det var en jättefin solnedgång och bilderna blev jättebra.
Ni får inte se dom idag iallafall. För de ligger i mammas dator. Och den har inget photoshop.
Så jag får lägga in dom på denna datorn imorgon. Bilderna blev somsagt jättebra.

Imorgon ska jag ta en lång sovmorgon. Och så får man hoppas på solsken. Nu ska jag snart ge mig in i min skönhetssömn. Natti.

Sun is in the air


Kopiering ej tillåten

Bilder jag tog idag i det vackra vädret
Idag var det strålande att ta en promenad med kameran. Det tog emot att sitta inne med en kaffekopp.
Vädret och kameran lockade en snäpp mer.
Bowlingen igår var bra. Bilfärden bra, bowlingen var bra, umgänget var bra, allt var bra. Mindre bra och kul var det kanske att jag var inne i en bowlingahall hela dagen, så missade det vackra vädret. Man kan ju inte få allt. Right?
Vi kom hem runt halv tolv. Somnade inte på länge. Lite jobbigt, eftersom jag hade i bakhuvudet att det var skola morgonen därpå. Tillslut somnade jag.

Idag har solen somsagt varit framme. Vårsolen värmer enormt mycket och man njuter vekligen hur mycket som helst.
Man kan sitta i bara tröja utan att frysa det minsta. Vilket är skönt, det är också skönt att man slipper ha massa kläder på sig. Att ha en vårjacka istället för en tjock dunjacka underlättar en hel del det också.
Måste tillägga att nästa vecka har vi danspalatset, vilket betyder att vi dansar varje lektion hela veckan!
Det ska bli så himla skönt. Så ni vet inte. Därefter blir det Äggstraslaget och påsklov!
Äggstraslaget är en bowlingtävling som är i Torsby Bowlinghall varje år på långfredan.
Tycker om den tävlingen väldigt mycket. Så jag har en hel del att se fram emot.
Nu ska jag och mamma ut och ta fota i solnedgången. Foton lär ni ju få se sen iallafall.

CAtt redigera färgade bilder till svartvita bilder är något jag har börjat gjort väldigt ofta.
Gillar svartvita bilder väldigt mycket.
Jag har konstaterat att jag har en väääldigt liten munn. Mina läppar syns ju knappt. Iallafall inte på denna bilden.
Störande. Har alltid haft små läppar, men inte så små.
Just nu sitter jag och redigerar och skriver sms med min Julia. Hoppas hon kommer till mig på påsklovet.
Skulle vara så himla kul! Skåne är för långt bort. För långt.
Nu blir det snart sängen tror jag.
Natti.

BJag var så himla ful i håret innan jag slingade mig igår. Jag var ju röd i håret, med en jättetjock lugg.

Idag är det 1 april. April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.
Vad är det för speciellt med 1 april egentligen? Vem har kommit på att man ska lura folk?
Ganska onödigt, fast ändå är det rätt kul att lura folk. Haha.
Men är det inte någon lurardag i maj också?
Det är iallafall en ny månad, nya chanser och det går över till vår. April är en bra månad. Maj är ännu bättre.
Juni, Juli och Augusti är bäst. Så är det.
1 mars, skrev jag att jag skulle vara nyttig, inget godis, kakor eller bullar. Och att jag skulle börja springa och träna.
Dock har jag brutit allt detta. Jag har ätit godis, kakor och bullar. Och det var gott.
Fast träningen har varit bättre.
Nu går det mot bättre tider iallafall.

Dagen idag har varit ovanligt bra. Solen sken och min Johanna fyllde år. Jag bjöd henne på mat i bowlinghallen på lunchen. Det var gott. Jag och Tessan blåste upp ballongen och knöt de i ett snöre och skrev lite på dom.
Sen fick hon gå med dom runt i skolan. Det var rätt kul faktiskt.
När jag kom hem åt jag en apelsin och cyklade till träningen. Skönt att svettas som vanligt.
Sen blev det bowlingträning. Vilket gick bra.
Imorgon är jag ledig. Ska spela Masters i Örebro. Så kommer kanske inte skriva så mycket imorgon.
Nu ska jag plugga till no provet.


RSS 2.0