2014 ✨

Gjorde du något du inte under 2014 som du aldrig har gjort förut? 
Ja, jag tog studenten. Jag startade eget företag, jag började jobba i Norge och jag har börjat att bli mer självständig och klarar av ensamheten. Vilket jag aldrig har gjort förut. 

Genomdrev du en stor förändring? 
Som jag skrev nyss, jag startade eget företag och blev vuxen. På många olika sätt och vis. Jag flyttade hem ifrån Karlstad också, herregud jag har nästan glömt att jag har bott där. 


Blev någon du känner mamma eller pappa under 2014? 
Nej men min bästa vän blev gravid och ska ha barn i maj. Och det gör mig varm i hela kroppen. 

Bästa filmen 2014? 
Kollar sällan på nya filmer så vettefan, kollar bara om gamla hela tiden av någon jävla anledning.


Vilket datum 2014 kommer du alltid att minnas?
12 juni, då jag tog studenten. 1 juli då jag började jobba i Norge och 18 augusti då jag gjorde min första arbetsdag i mitt egna företag. 15 maj också, när jag och Olle åkte till Kreta. 

Vilka länder besökte du 2014? 
Haha ja Norge ett antal gånger. Och Kreta som sagt. Vilket var en av mina bästa resor, jävlar i havet vad bra jag hade det. 

Hände det något tråkigt under året? 
Ja givetvis. Så är det ju alltid, men nu kan jag nästan inte komma på någonting tråkigt som har hänt. Blev singel, men det var väl inte bara tråkigt. Har haft det grymt bra sen den dagen också. Så nej, det är väl inte så tråkigt nu i efterhand, men då gjorde det ont såklart. 

Fanns det någonting som har gjort dig väldigt glad? 

Ja, jag har kommit mina vänner ännu lite närmare. Jag har nog aldrig umgåtts med dom så mycket som jag har gjort iår. Vi har gjort så mycket roligt det här året, helt stört att jag har dom i mitt liv. Så många och så bra. 

Platser i Sverige du besökte? Jaaa inte vet jag, i somras var jag i strömstad med Erica vilket också var huuur bra som helst, var i Ullared som alla andra år, har väl hälsat på Mammi i Stockholm och nej, inga andra roliga ställen tror jag. 
Saknar du någonting från 2014 som du vill ha 2015? 
Inte vad jag kan komma på nu, det har varit ett sånt himla bra år och nu när jag tänker på det, så kan det nog vara det bästa året någonsin. Vad jag har växt och vad mycket jag har gjort, herregud. Jag vill ha 2015 lika bra som 2014 helt enkelt. Plus en resa till Thailand också. 

Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Ingenting, är väldigt nöjd som sagt. 

Vad önskar du att du hade gjort mindre? 
Älta, det är jag expert på. Och vara ledsen för saker som inte är värt att bry sig om. Men tillslut orkar man inte det, så då slutar man med det och se på fan, man blir så mycket gladare. 

Har du varit kär under 2014? 
Ja jo, det har jag. Och det var fint men nu tycker jag det är skönt att inte vara det, haha. 

Vad var din största framgång? 
Att jag har drivit mig själv till där jag är idag. 

Var du gladare iår än du har varit tidigare år? 
Gladare! Så mycket gladare för jag har så mycket mer saker att vara glad för nu. Och nu när jag har insett det så blir jag gladare. Jag orkar inte vara ledsen helt enkelt, försöker finna mig i det jag jag nu, istället för att grina för det som jag en gång hade eller inte har alls. Onödig skitenergi. 

Har du träffat några nya människor? 
Massa! Jag har fått många nya kompisar, såna som man aldrig kommer släppa. Bland annat några arbetskamrater i Norge, Emma min kollega i Sverige och Nathalie. Och det är jag jäkligt glad för. 

Största misstaget? 
Har inga såna ;) 

Vad spenderade du mest pengar på? 
Mat ute skulle jag tro. Men det är ju totalt värt det, älskar mat. Haha

Har du ändrat din vardag under 2014? 
Ja men jämt lite. Slutat skolan, börjat jobba, fått in rutin på träning och sånt där. Lärt mig att äta regelbundet, duktigt. 

Bästa människorna 2014?
Min familj, Erica, Fia, Emma och resten av mina vänner. 

Vad gjorde du på din födelsedag? 
Firade hemma hos min syster med Erica, Olle och familjen. Sen på kvällen kom mina vänner hem och vi gick ut och festade. En perfekt födelsedag med andra ord. 

Vem saknade du? 
Mamma. Det är jobbigt ibland att ha sin mamma så långt bort. Att inte bara spontant kunna åka och hälsa på, eller kunna prata med henne varenda dag och sånt där. Men tycker ändå det går bra, blir ju roligare att ses när man väl ses på så sätt. 

Vad är du mest stolt över? 
Mig själv hihihu. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Försöka bli ännu lite bättre på att trivas med mig själv och kunna slappna av. Jag behöver alltid ha någonting att göra och det är slitsamt. 

Har du gjort något utseendemässigt? 
Ja färgat mig och tatuerat mig, klippt av mig håret några gånger, rakat av mig håret i nacken, tagit ännu mera hål i öronen, töjt örat haha, badass jag har blivit. 


Har du trivits med dig själv? 
Ja verkligen, iallafall nu i slutet av det här året. 

Vad kommer du sakna från 2014? 
Det händer väl inge drastiskt över en natt, så jag tror inte jag kommer sakna någonting. 

Dina planer för 2015?
Må lika bra som jag gör nu och resten av mina hemlighetsplaner får ni inte veta än. Ska ro dom i land först. 

Vad vill du säga till dig och till andra? 
Ha glöd i er, det går om man vill och man kan bara man har viljan. Försöka att släppa ångesten eller jobba med den, alla är värda att må bra och vara stolta över sig själva. Thats it. 

Jag har haft ett sånt jäkla år så herregud. Det är ibland bra att göra såna här saker så man får tänka efter och uppskatta allt som har hänt. Det gör jag nu iaf. Hur braaaaaa


Vilken julhelg hörni! En massa festande, umgåtts med familj och vänner, ätit en jäkla massa gött, myst osv osv. Den sista bilden är ifrån mammas place i Arvika, ni kan inte förstå hur jäkla vackert det är där. 

Nu tänker jag avsluta min långledighet med filmtittande i soffan och bio ikväll. Livet är gött

❤️

Vilken julafton! Har träffat hela familjen och haft det himla bra på alla sätt och vis. Hoppas ni har haft det lika fint som jag har haft det, det är ni värda. Allihopa. 

Uppesittarkväll

När jag nyss gick och la mig i sängen tänkte jag "gud vad mycket folk det var i Sunne igår, alla är verkligen i sista sekund med julklappar". Sen insåg jag att det inte alls var igår utan idag jag var i Sunne. Så mycket har jag gjort idag alltså. Sunne, hem, ut i affärerna i Torsby, hem till Erica, hem, hem till mormor och lämna klappar och hälsa på lillkusinerna, hämta Erica, hem igen för lite julmat och sen hem till fia för uppesittarkväll. Herregud, allt detta på en dag. Säger ju att jag är effektiv och det är jag verkligen. Vilken bra dag! Och vilken mysig kväll med två av mina bästa kompisar någonsin. Och nu är det ju julafton! Åh vilken fin jul jag ska ha iår, så värd det helt enkelt. 

På tiden

Men åh! Jag slapp att åka till Norge och jobba idag och jag blev så lycklig. Så jag tog en ganska kort sovmorgon ändå, iaf för att vara mig, julstädade och pyntade lite i mitt lilla flickrum hihi. Sen drog jag och köpte alla julklappar, det gick på ett kick, tacka torsbys lilla men ack så bra utbud alltså haha. Jag tror aldrig jag har varit färdig såhär tidigt, jaaaa det är tidigt för att vara mig. Fikade med fia och Patrik på Wiener, slog in alla klappar och sen drog jag till Nathalie för lite catch up med henne och Olivia. Sååå jäkla bra söndag alltså. Man blir så bra på att ta vara på lediga dagar när det inte finns så många av dom. 

Så nu har jag väääärldens julkänsla och världens ångest för att det har kommit fem meter snö och jag ska till Norge imorgon bitti. Ja men tänk på mig då sötisar, gör det. Tackar. 

Haha dör vad kul  
Haha min underbara dag fortsätter, fick denna bok av Erica. Står så himla mycket fint och roligt i, blev så jäkla glad av den här också. Älskar såna här presenter alltså, där folk lägger ner sig på riktigt. 

Haha "kul med dig är att du tycker det är obehagligt med.. Kära personer" haha japp, här är man inte glad för andras skull nejnej, det är bara äckligt. Enbart äckligt när folk mår bra och är lyckliga. Japp

Mammi ❤️
Min mamma alltså! Idag kom hon hem till Torsby och med sig hade hon en julklappskalender, som hon har broderat och fyllt med klappar. Inte riktigt hela men ändåå, blev så glad. Haha, jag är verkligen minstingen i familjen. And i love it! Haha

PussAlltså herregud! Nu har jag checkat ut från salongen här hemma för jul, har haft så sjukt mycket att göra de senaste dagarna. Och det är sååå roligt men jag blir sååå trött. Vilket gjorde att jag somnade klockan 8 igår och vaknade 9 imorse. Om det var skönt? Ja, om jag inte försov mig i två timmar och missade vår obligatoriska grötfrukost i salongen. Så bra jobbat Amanda, så duktigt att du även vaknade 13 min innan din första kund:) men jag hann! Dock är jag glad över att jag inte hann att kolla mig själv i spegeln. 

Men åh säger jag bara, jag har äntligen fått julkänslor och jag har haft en sån himla bra jobbdag. Kan inte bli så mycket bättre. Ikväll ska jag sova ännu mer och ladda upp för tre jobbdagar i Norge, sen ska jag hinna fixa alla julklappar och vara leeedig. Jippi. Yeeeahah

Det var sommar och jag var nybliven singel. Jag var ledsen, förtvivlad, arg och allt sånt där man är när man har blivit lämnad. Tror ni vet vad jag snackar om allihopa. Jag löste ju det där också och hade en jävligt fin tid efter det. Jag färgade håret och tyckte det var en toppensak att göra efter ett breakup, jag låg i flera timmar i solstolen på baksidan och läste böcker och funderade på vad fan jag skulle göra med livet. Sen kom jag ju på den briljanta idéen att starta eget företag, så då gjorde jag det. Sen kom jag även på att mat och vänner är livet, så det levde jag också på. Låg även utanför mitt hus en augustinatt och kollade på stjärnorna eller något liknande. Sen kom jag på att jag älskar verkligen alla i min närhet så jävla mycket och att det inte är någon idé att vara ledsen. Så jag slutade att vara ledsen helt enkelt. Och sen dess har jag varit så jäkla bra och gjort så mycket bra. 

Så det dåliga fick väl med sig något bra, som jag faktiskt insåg just nu när jag kollade på gamla bilder. Jag behövde väl det där för att bli något bra med mig själv helt enkelt. Och fan för mig om jag förlorar den egenskapen att jag slutar att veta vad jag vill och gör sen vad jag vill. Och ja återigen snälla människor, var stolta över er själva, man ska vara det oavsett om det är att ni äntligen matchade ihop rätt par strumpor på fötterna på morgonen (som jag visserligen aldrig kommer kunna göra) eller om du sprang 1 mil igår eftermiddag. 

Och ha lite glöd i er, bästa egenskapen en människa kan ha enligt mig. Tack och hej, det var länge sen jag höll mig seriös ett helt inlägg. 

😍
Åh vilken extremt skön och rolig helg jag har haft. Välbehövligt ännu en gång. Tränat, skrattat, dansat, haft det årliga julbaket hos Sis, perfekt helg. Jag mår väldigt bra just nu och det är såå skönt. Nu jobbar jag dock i åtta dagar på raken och det är mindre roligt. Men sen är det juuuuuuuuulledigt. Can't wait. 


10

Dagens beroende: då får jag väl lov att säga ägg då. Det brukar vara mitt största beroende när jag är inne i en träningsperiod och det är jag nu. Så ja ägg samt min nässpray som aldrig sviker. 

Dagens humör: himla bra faktiskt! Har både klippt av mig ännu mera hår (!!) är jag dum i huvudet? Och tagit hål i örat. Är i någon konstig period nu, saker måste förändras hela tiden. Speciellt mitt utseende. Har sjungit julsånger, svettats och ja ätit ägg då. Perfekt måndag. 

När blev du rädd senast? Hmm vettefan, är inte så rädd av mig. Men kanske när jag höll på att åka av vägen och ner i vattnet påväg hem från Norge. Ja det var hemskt och nej jag överdriver inte när jag säger att jag snurra runt på vägen för det var så halkigt. Obehagligt, stannade bilen och fällde både en och två tårar. 

Bästa låten: min absolut favoritlåt är Socker med Kent. Men just nu är det väl någon annan, typ Take me to church.

Uppsatt eller nersläppt? Beror ju helt på vilket humör jag är på, men föredrar nog nersläppt och lockigt. 

Favoritcitat? Måste nog säga den klyschiga "everything Will be okey in the end, if its not okey, its not the end. Som jag har tatuerat i min nacke. Jag gillar den, det liksom är min motivation när jag egentligen bara vill gräva ner mig och aldrig mer vill gräva mig upp igen. 

Bästa minnet? Men ja, jag har nog bara ett. Mm nej, men ja ni. Kanske Kreta i maj och ända fram till juni. Jag var så jäääävla lycklig. Tror aldrig mitt liv har varit så bra, jag hade allt. 

Vem vet allt om dig? Men svår, jag har så jäkla många nära vänner som vet allt. Men Erica, Vickan, Fia och Emma vet nog tamejfan allt från snefyllor, till mina största brister och mina knäppaste egenskaper. Ja jag tror det. 

Vad gillar du med dig själv?  Att jag är driven och lättsam. 

Vad gillar du lite mindre med dig själv? Att jag är känslig, att jag inte har något tålamod, att jag inte kan hantera mig själv när jag blir arg, att jag har svårt att hålla käften när jag verkligen borde. 

Jahaja

Veckans konstigaste. Denna konversation fortsatte länge länge länge och blev allt konstigare och konstigare. Vem tycker alltid att det är så himla roligt att driva med mig?? Sluta det är läskigt. Fortsättning får ni inte, men den blev väldigt konstig iaf. 

😍Åh vilken fin helg jag har haft, blev bjuden på hotell i Karlstad. Det var välbehövligt att dricka vin, bada bubbelpool, försöka shoppa men lyckades inte, äta så in i helvetes god mat, dricka drinkar och sova jäkligt skönt i hotellsängen. Hon vet verkligen vad jag behöver den där fröken Frykemo. Ååh 

Dra mig baklänges
Mitt liv är verkligen hektiskt. Jobbar mycket mycket mycket och sen vettefan  vad jag gör, flänger överallt och har alltid en massa på schemat. I lördags jobbade jag, var som sagt på norskt julbord och sen var jag ute med mina fina vänner. På söndag kramades jag och var i charlottenberg. Igår sa min kropp emot ännu en gång och gav mig världens förkylning, så nu är jag bitter och jävligt förbannad för att jag har blivit sjuk igen. Haaaaar inte tid med det, blir så arg. 

Men nu har två lediga helger att se fram emot och det ska bli såååå skönt. Kul inlägg, verkligen. Kan detta med att blogga alltså. Suveränt jobbat Amanda.

RSS 2.0