huhu lite om amandisen_3




Jag är en konstig människa, jag tycker inte om att vara ledig. Bara om jag har något att göra, då är det givetvis ok. Men det här att hänga hemma i soffan en hel dag och softa gör mig galen.

Jag heter amandisen_3 på min mejl, vilket var väldigt pinsamt när jag höll på att skaffa eget företag och skulle berätta mejlen för diverse människor, så som försäljare, Skatteverket, banken osv, jag lät ju himla vuxen, seriös, driven och företagsam då liksom. Amandisen_3, herrejisses att jag inte skämdes mer. Att jag inte grävde ner mig och kom tillbaka när jag hade skaffat en ny mejl. 

Jag har ganska bra självkänsla. Jag har lite den här "vill dom inte ha mig, deras förlust-attityden". För jag tycker jag är rolig och bra. Haha, ännu en gång, ni som inte känner mig måste tro att jag är helt bakom flötet. Vilket jag kanske är, men jag är ingen diva. 

Min favoritmat är Janssons frestelse. Eller tacos. Nej kinamat kanske. Ah någonstans där iaf. Haha

Jag kan nästan alla repliker i solsidan. Okej kanske inte alla, men alldeles för många för att klassas som normal. 

Jag döööör av skratt när någon leker att de kan prata kinesiska. Jag vet inte varför men det är det absolut roligaste jag vet. 

Jag har svårt för att sluta prata. När jag är tyst brukar Erica fråga hur jag mår. 

Jag är väldigt oromantisk av mig. Tycker inte om sånt puttinuttigt utan jag är mer en sån som går i en slortröja och trosor, lägger fötterna på bordet och ser på solsidan. Men rosor och sånt löjligt är väl gulligt ibland det med kanske. Uppskattar faktiskt det också, så det är inte såå illa. 

Tröttnar väldigt fort på saker och ting, vill alltid ha något nytt att göra eller att se fram emot. Nu har jag ett nytt projekt i huvudet, men jag får nog vänta lite så jag hinner andas emellan. Och sova, vilket jag ska göra nu. Godnatt



Tips från coachen nu igen




Men jag avlider på den här färgen! Jävlar i havet vad snygg den är. Skulle lätt ha den själv om jag kunde, men får nog lugna ner mig lite nu. Men jag tycker absolut att ni ska våga, det är så sjukligt snyggt så ojojoj. Våga våga våga! 

Några arga åsikter

Jag är en människa med mycket åsikter och är inte speciellt rädd för att dela med mig av dom heller. Så nu tänker jag göra det igen, varsågoda. Läs och lyssna. 

1. Herregud tjejer, lugna ner er med att måla ögonbrynen. Ni behöver inte använda en hel penna per ögonbryn, ni behöver inte ha kolsvarta när det är så himla tydligt att ni inte har det, ni behöver inte göra streck, kanter, blixtar och pandor och vettefan allt som ögonbryn. Ja man kan fylla i och ändra form, men herregud har ni aldrig hört något som kallas måtta? Nej, men googla det då. 

2. Kan alla bara sluta hitta på en massa utmaningar på Facebook? Det var roligt i sisådär en kvart, men nu plötsligt är hela flödet fullt av utmaningar så som dricka öl, gå på lina, "filma när du gör en strike annars suger du:P", "laga en smulpaj på 2minuter annars är du skyldig mig ett flak Falcon" typ. Ja det räcker nu helt enkelt. 

3. Kan ju hålla ett föredrag om de där mönstrade fula byxorna igen, men tror jag skiter i det ärligt talat. Tror ni fattar vad jag tycker om det. 

4. Jag har fortfarande lite svårt för alla de där instagrammänniskorna som lägger ut bilder på sig själva i bh och trosor. Kommer aldrig förstå mig på er, förlåt ni gör givetvis det ni vill, men kommer ändå aldrig förstå varför man vill visa hela sig själv till hela världen :) 

5. Idioter. Jag är så trött på folk som inte visar andra människor respekt, som bara leker med andra människors känslor och leker med en annan människas hjärta som om det vore en jävla cigarettfimp, som man kan kasta iväg när man vill, trampa hårt på och tillsist spotta på. Man behandlar människor med respekt helt enkelt och det finns tusen exempel på människor som inte gör det och jag kan bara säga en sak till er, jag hatar er. 

Det var väl allt jag störde mig på denna fredagkväll. Imorgon stör jag mig troligtvis på något nytt. Man kan nästan tro att jag är världens största pessimist men det är jag faktiskt inte. Men ibland måste man får dela med sig av såna här bekymmer, thats it. 

Cool

Min kamerarulle uppdateras inte så ofta, mitt liv ser mer eller mindre likadant ut varje dag, jag gör samma sak och jag trivs med det. Idag har jag dock relaxat och det var förbannat gött och igår var jag på myskväll med ett fint gäng, så det är inte fula dagar jag har om ni tror det. Jag förändrar dock mitt hår i princip varje dag, igår blev jag en leopard i nacken t.e.x, i onsdags fick jag långt hår, jag färgade mitt och löshåret igår också, och klippte mig. Så det är väl någonting som aldrig ser likadant ut. 
Herregud vad bloggar man om? Jag har tappat det där. Jag bloggar i princip bara när jag är världens lyckligaste människa eller när jag skriver djupa töntiga fjuttistexter om hur mitt hjärta har krossats. Men det känner jag inte för idag, för jag tror det har läkt igen väldigt bra på sista tiden. Det är ju en förbannat bra sak. Jaja ska hålla käften nu och njuta av att det är fredag trots att jag jobbat imorgon. Hejhej dådå.




1247

Älskar att jag har fia som sitter bredvid mig när jag spyr galla på folk, älskar att hon sen kollar på mig och fortsätter spy galla över dom. Så idag har vi gjort det, varit lite bittra på livet och över att kinan var stängd när vi ville ha pasta med kyckling och tum yun. Det är måndag, så man får spy galla över folk och man får vara bittra över livet. Det är helt ok. 

Sen fick jag med mig en bok hem som jag efter sju sidor är helt fast i. Var tvungen att blogga dock, det är lite viktigare en dag som denna, speciellt när jag hade så mycket viktigt att komma med. Det är en sån dag, en bitter dag men jag är glad att dom finns, för man mår fan bra av dom också. 
Imorgon ska jag inte försova mig, det är mitt enda mål med morgondagen. Igår somnade jag klockan 19.00 och sov till 09.03 imorse. Det mina vänner, det kan vi diskutera hur normalt det är. Men det tar vi i ett annat inlägg. Ja det gör vi. Hejdåda




2 Pics från igår





Obekväm obekväm obekväm, men roligt roligt roligt. 

Galen söndag





Herregud vilken dag. Har stått framför kameran, haft 50tals kläder på mig, låtit ca 10 norska fotografer ta kort på mig när jag försökte att inte bryta ihop i skrattanfall, haft fint hår och haft det väldigt väldigt kul. Men det här med att posera och försöka se snygg ut är absolut ingenting för mig. Kort och gott. Men som sagt, väldigt kul. 

På bilderna ser ni alltså mig och min galna arbetskamrat i Norge. Hon är ju en av anledningarna till varför jag trivs så himla bra där borta i Norge. Japp.

:)





Haha fick roligaste kommentaren på mitt senaste inlägg, tack den värmde något otroligt. Skönt att höra, du gjorde min dag.

Annars då? Sovmorgon och kvällsjobb för mig denna tråkiga torsdag. Jobb gör mig ingenting och inte sovmorgon heller. 
Har inget intressant att skriva om, mer än att jag drack kaffe utan mjölk förut:) gott:) och min outfit idag är riktigt bra:) 



när det bara räcker

Jag skulle behöva skriva ur mig en roman, en roman som skulle handla om hur mycket jag hatar människor som bokstavligt talat draaaaar ut ens energi. 
Tänker inte göra det, för nu räcker det.  Inge mer gråtande på fyllan, inge mer kasta telefonen i sängen av ren frustration. Inge mer bry sig, inge mer kännande, inge mer av någonting. För man orkar inte, man har slutat att bry sig. För det är inte värt det. 

Jag är en sån människa som ger mitt allt, jag är en sån som bryr mig alldeles för mycket om alla människor jag tycker om. Jag är så jävla kärleksfull. Och känslofylld och en förjävlig dålig förlorare. Speciellt i förhållande. När jag har blivit dumpad blir jag totalt trasig, för jag har gett allt till den där jävla människan. Och jag skulle fortfarande ge allt, när det är försent. För jag fortfarande bryr mig. För jag fortfarande är en alldeles för känslosam och kärleksfull människa. Och i slutet så förlorar jag alltid på att jag har gett allt, mer än vad egentligen har orkat, gång på gång har jag lagt i den där sista växeln som jag inte trodde jag hade. Den enda som förlorar på det är jag, för tillslut orkar jag inte och jag har gett bort mer av mig själv än vad den människan någonsin har varit värd. Och kvar står jag i tusen bitar som jag själv måste lappa ihop. För någon annan finns inte. Någon annan kan inte lappa ihop de delarna han har kastat runt sig, trampat på och sen spottat på. 

Och nu när jag har förlorat så skrämmer jag mig själv. För att jag inte bryr mig längre. Jag gråter inte på fyllan längre, jag kastar inga telefoner och jag ger inge mer av mig själv till den personen som har varit mitt allt. Vet ni varför jag skräms av mig själv? För jag är kall. Jag känner ingenting längre. Jag känner ingenting för någonting, ingen kärlek och inga känslor. Och jag är inte en sån. 
Och det är så skrämmande, att jag inte vet hur jag någonsin ska våga gå in i det där igen, att bry sig om någon människa igen. 

Den enda motivationen är att någon gång så kommer det någon som själv bryr sig, ger allt och är livrädd för att jag ska gå sönder i bitar. Och när det kommer, så vågar jag nog bry mig igen. För det är nog egentligen den finaste egenskapen jag bär på, att jag bryr mig tills det spricker. 

Och ja det blev en roman ändå, men nu är jag så trött på det här. För nu har jag slutat att bry mig. 




Roligast











Vilken jäkla helg! Gud vad roligt jag har haft. Och jisses vad jag behövde att  ha det så roligt.
Bästa har varit breakdance, hoppa hoppborg mitt i natten, majskolvar som nattmat, alla skrattanfall, träffa folk givetvis och ja, allt. Nu ska jag vila upp mig, för det behövs verkligen. 

Gudars skymning





Kanske är en av anledningarna till varför jag älskar människor, varför jag känner mig som superwomen herself, varför det pirrar värre i kroppen när jag ska till jobbet än när jag är kär, (blä för att vara kär förövrigt) och varför jag mår så bra. 

Haha fan vad löjligt positiv jag är. Ni får sucka över det, men jag tror jag är lite high on life. 

Jippi




Asså fan vilka underbara människor det finns! Jag blir så lycklig. 
Det är något med mig nuförtiden, något har hänt med mig för jag flyger upp ur sängen och är på strålande humör redan på morgonen. Det mina vänner, det händer bara inte. Fast nu gjorde det ju det. Men ja. 

Nu ska jag jobba några timmar, hörs sen alla fula, fina, konstiga, smala, tjocka och vackra. 

Ja




Jag-får-aldrig-nog. 

Groteskt





I förra inlägget skrev jag att ni får läsa om er bryr er, annars skit i det. I detta inlägg skriver jag läs om ni bryr er, annars läs ändå. Sen första gången jag såg dessa fula trasmattorsbyxor har jag hatat dom. Och det vill jag nu dela med mig av. Och det allra värsta är att de kommer i fler och fler hemska färger och fler och fler använder dom. Får panik! Dom är skitfula. På riktigt, fuuuula. Jag gillar annars mönstrade byxor, men dessa alltså.... De är i äckligt material, fula färger, ful modell, fult mönster och allt är bara väldigt fult med dom. Ännu värre var det när jag två kompisar som hade dem samtidigt fast i olika färger. 

Usch. Hoppas trenden slutar snart och folk faktiskt inser hur hemskt gräsliga dom är. "Man får tycka vad man vill" "alla har olika smak/stil" " smaken är som baken :P". Ja men nej. Inte i detta fall. Så nu har jag fått ur mig det. Nu känns det lite lättare. 

Världens längsta inlägg

Okej mina vänner. Här kommer inlägget, nu ska jag lägga ner mig och göra ETT vettigt inlägg. Läs om ni bryr er, skit i det annars.

Såhär är det, våra hår är otroligt viktigt för många. För mig är det såklart extra viktigt, det är därför jag gör det jag gör. Jag kommer därför försöka förklara och ge er tips ifrån när ni duschar till stylingen. Jo, hår är ju levande och följer vår hälsa och mående precis. Mår vi dåligt, psykiskt eller fysiskt, ja då mår håret även dåligt, vi kan då tappa hår, håret blir skört och går av osv osv. Jag är en av dom, jag har tappat otroligt mycket hår genom åren. Som tur är har jag ju världens tjockaste hår så det har inte gjort någon större skada. Men, det är otroligt jobbigt. Så det är väl prio ett, att sköta hälsan. Men det vet vi ju alla ändå. 




När ni duschar, snälla snälla snälla människor! Köp ett bra schampo och balsam. Som passar er hårtyp. Är ert hår torrt och risigt? Ja då behöver det antingen proteiner eller fukt. Köp då ett prisvärt schampo/balsam för det. Ni kan inte klaga på att era hår är livlöst, trasigt och torrt om ni använder Fruktis-schampo. Ärligt talat. Det är bara skit i de där Coopgrejerna. Det torkar ut håret och draaaaar ut färg, bokstavligt talat. 
Sen är en inpackning viktigt att ha. Även där, köp en för den hårtyp du har. Jag använder som sagt en för lockigt hår som är full av olja, fukt och proteiner. Applicera den gärna i torrt hår, då ger den mest verkan. Sitt i cirka 15 min, minst en gång i veckan. Ju oftare, desto bättre givetvis. 




När ni har duschat klart, rakat benen och är rena som fan. Ja, då är det dags för ännu mera produkter! Olja är ju alltid bra, det är bra för alla hår. Och det ger den där mjuka känslan, även där är det bra med en olja för ert hår, finns för färgat hår, för trasiga hår eller för vanliga hår. Men alla oljor ger ju samma känsla, mjukare, tar bort flygighet och allt det där som vi alla hatar. Det är även värmeskyddande. 
Sen kan jag även rekommendera att använda en leave in-inpackning. Där har ni en produkt som sitter kvar i håret, det är alltså en inpackning som du har kvar i håret. Ger mer verkan med andra ord. 

Sen kan ni ju använda en produkt i blött hår, som är till för stylingen. Som t.e.x en mousse som ger volym om ni vill ha det. En saltvattenspray som ger en ruffsig känsla. Ja där kan ni ju välja lite själva, vad ni vill få ut av produkterna. 



Sen kan ni ju föna eller självtorka, det får ni välja själva, det ska jag inte predika om. Sen är det dags för styling. Och ska ni använda locktång eller plattång, anväääääänd värmeskydd. Det är så viktigt! Det finns ju tusentals olika värmeskydd, det kanske redan finns i ert schampo eller i er olja? Läs, då behöver ni givetvis inte köpa en spray som enbart är värmeskyddande. Onödigt och slöseri. Huvudsaken är att ni använder det, håret bränns bokstavligt talat upp annars. Sen kan ni ju välja själva att använda en spray eller en dry vax (som är min favorit), eller en glansspray kanske, eller en texturspray för att få lite liv i håret. Det är ju efter önskemål, det kan jag inte heller predika om. 




Allt är en smaksak, speciellt i stylingdelen. Men det jag kan säga om jag ska fatta mig kort, använd bra vårdande produkter. Det finns en hel drös med produkter, det finns skitbra produkter som gör att era går blir tjockare, starkare, bättre, finare, glansigare osv osv osv. Jag har alltid tyckt att många produkter bara har varit skit, det har ändå inte hjälpt. Och då tänker ni säkert "jag kan lika gärna köpa på Coop för det hjälper ändå inte". Då har ni köpt fel produkter. Fråga om hjälp, läs på internet, prova er fram. Ja det är svindyrt men det är så värt det. Man prioriterar givetvis själv vad man vill lägga pengar på, men då får ni inte drömhåret heller. Thats it. Sen behöver man inte ha aaaaalla produkter hemma, men som sagt, prio 1, ett bra schampo/balsam/inpackning så är det en bra början. Och sen kan ni köpa en bra olja när ni får nästa lön, sedärja, där har ni en bra grund. 

Och snälla förfan snälla människor, färga inte håret hemma! Men det orkar jag inte heller hålla ett föredrag om. Sluta bara med det. För annars försvinner också drömmen om det tjocka fina hollywoodhåret. Hoppas ni fick lite små tips. Nu är jag otroligt trött på att skriva så ett sånt här inlägg får ni nog ungefär oktober 2016 igen. 

Fin måndagmorgon osv..





Morgonens nöje: jobba med papper. Jag märker att det är en jävla tur att jag inte jobbar med ett sånt här jobb. Sitta still, räkna och häfta ihop rätt kvitto/papper med rätt dag. Fy fablarns. Sängen däremot, min älskade säng som är 2m ifrån mig, den är lockande och den gillar jag. 

Nu har jag tusen saker att göra innan jag i eftermiddag åker till salongen och jobbar med lite roligare saker än detta. Tack för mig. 

926:7749




Att jag färgade mitt hår var verkligen det bästa beslutet jag har tagit på länge. Ääääääääälskar det, varje minut och varje dag. Hår gör verkligen så mycket. 

helt ok






Dagens aktivitet: Provsova sängar på Ikea, gjort ett försök till shopping, myst med den finaste tjejen i världen och nu lilla Jönssonligan med min homie. Bra söndag med andra ord. 

Värdelös

"Imorgon ska jag fanämäj ta sovmorgon" sa jag igår. Det gjorde jag, sov nästan 14 timmar. Efter det vad jag inte pigg men gick upp ändå och fick för mig att baka. Gillar inte att baka för allt jag gör går åt helvete ändå. Men idag skulle jag lyckas! Och följa receptet helt och hållet. Jag var glad och kände mig duktig. Såhär såg jag ut ändå. Söt. 



När kakorna var klara satte jag mig vid köksbordet och frågade mig själv vad felet är på mig. De såg ut såhär 



Helt misslyckade. Även denna gång och jag frågar mig själv återigen varför jag envisas att baka? Samt varför jag inte fick de bra generna vi har i släkten. Jag är värdelös helt enkelt och tänker härdanefter köpa en påse gifflar istället. 

Dagens hyllning :P




Det går till dessa två. För ni är två av mina bästa vänner, för att ni har förmågan att alltid pigga upp mig. Jag har ju babblat endel om att vara med människor som får fram den bästa sidan av sig själv. Häääär har ni ett exempel på det. De får verkligen fram den allra bästa av mig. Helt jäkla galen, glad, stark och lycklig. För sån är jag egentligen. Och det får dom alltid fram hur deppig jag än har varit innan. Och framförallt så vet jag att dom bryr sig så jäkla mycket, hela tiden. Och dom visar det. 

Så jag är på ett förbannat bra humör idag. Fia räddade min dag totalt, tacos, bakning, deeptalk, skvaller och galenskaper. Kan fan inte bli bättre än så. 

💎

Vet ni vad vi alla måste bli bättre på? Att vara nöjda, att vara stolta, att sträcka på sig, att inte ta så jäkla mycket onödigt skit, att bara vara med människor som lyfter istället för att drar ner. 

vi alla har väl varit där när man hamnar i ett förhållande där man dag efter dag bara tappar mer och mer av sig själv. Man märker det inte under den tiden, utan man håller bara huvudet högt och fortsätter. Man varken lyssnar eller ser det alla andra ser och hör. Man slutar helt enkelt att göra det, för att man vill så jäkla gärna. Man vill ge allt och man är även villig att göra det. Men där, på den vägen, det är då man förlorar sig själv. När man bara ger och aldrig någonsin får någonting tillbaka. Bara rent logiskt tänkande, så är det klart att man tinar bort, när man alltid ger en del av sig själv men det finns aldrig någon som lappar ihop den delen. 

Jag är så jäkla trött på att inte känna mig bra nog. Att alltid känna att jag behöver lägga i en högre växel än vad jag egentligen har orken till. Jag vill aldrig vara med någon mer som trycker ner mig och får mig att bli den värsta av mig själv istället för att lyfta mig och får fram den bästa av just mig själv. 
Och vet ni vad? I såna förhållande där man inte känner sig bra nog, där ska man inte lägga i någon högre växel. För det är inte värt det. För kärlek funkar inte så, kärlek är inte så. Det är ingen kärlek. Och det är precis det som motiverar mig när det är som jobbigast. Att det är lika bra, för det är ändå inte så det ska vara. Och det är där min favoritmening kommer fram i bilden igen. "Man ska inte nöja sig med något annat än det bästa". Nej, man ska verkligen verkligen verkligen inte det. För man är så värd det bästa. Alla dagar, hela året. Även jag. Och även du. 



Mys




Jag och Alicia chillade lite framför barnprogram, jag mådde nog bättre än Alicia gjorde för jag älskar barnprogram. Men det var mysigt. Hon är ju verkligen världens bästa unge. 



🙏




På Twitter hittar man allt. Älskar dig Twitter och kommer alltid göra. 

Babbel




Godmorgon godmorgon godmorgon. Idag var jag verkligen uppe med tuppen. Helt jäkla i onödan, åkte till salongen två timmar innan min första kund, orkar inte åka hem tillbaka, sitter därför här en aning bitter och ensam. Tänkte därför slänga ihop ett inlägg om mina favoritprodukter för sånt där gillar ju folk och frågar heeeela tiden efter produkttips. Och jag svarar gärna men är lite för lat för att lägga ner mig och skriva om det oftast. Men idag kanske ni har tur, vi får se. 

Har iallafall en fullspäckad dag idag, vilket är jäkligt kul. Kommer förmodligen vara död efter jobbet eftersom jag är typ sjukast i världen. Men inte fasen har man tid att vara hemma och lata sig när man har eget företag. Ja det där var ett smygskryt. Haha ni som inte känner mig och läser denna blogg måste tro att jag är dum i huvudet samt den drygaste på denna jord. Förstår er isf. Ha det! 

Förövrigt, när jag började att jobba i Norge så funderade jag mycket på vad "ha de" betyder. Jag svarade alltid "ja ha det bra du med". Jag frågade sen en kollega och det betyder inte alls ha det bra, utan helt enkelt bara "hejdå". Så alla norskar lär ju ha tyckt att jag var knäpp när jag säger tillbaka "ja ha det bra du med" till hejdå. Ahja, det är inte lätt att förstå sig på varken mig eller norskarna. Det var en parantes, fan vad jag babblar. Hej. 

RSS 2.0