Det där om nyårslöften....

Nytt år och nya vanor, nya löften. Såna har inte jag, såna där nyårslöften. Speciellt inte sådana i form av 'motionera dagligen och sluta äta sötsaker'. ' bli en bättre människa och få bättre självförtroende' eller 'sova tio timmar varje natt'. För varje år blir detsamma, man går in för det till tusen första månaden och sen är man ju värd den där chokladkakan som ligger kvar i skafferiet eller knäcken som blev över efter jul. Och så woeeps så föll man tillbaka dit igen. En bra människa ska man väl alltid vara och inte bara för det blir ett nytt år. Eller? Jaaa givetvis.

Mitt nyårslöfte är att ha roligt och äta mat hemlagad mat varje dag. Och inte strunta i att laga mat tre dagar av fem. Såna löften behöver jag ge mig själv. Otroligt va. Och godis kan jag nog inte sluta med för det är gott, så det så.






Otroligt otroligt fint








Torsby är otroligt vackert idag.

Och här har ni år 2011 - up and down ♥

Jahaja, detta år börjar väl lida mot sitt slut. Och efter som jag är en mycket traditionell och strukturerad person, så måste jag göra en liten årsresumè även detta år. Kan hända att detta bara tråkar ut er, men det struntar jag i.
Det har varit ett år, som har svängt ifrån dalar till toppar och från toppar till dalar. Och mycket har hänt. Mycket mycket mycket.

Början av året var tung, så tung att jag tappade bort mycket av glädjen som jag ändå hade kvar. Jag tappade bort allting. Pratade med utstående människor för att hitta tillbaka den där glädjen. Ensam är starkast gick jag efter och grävde ner en liten del av mig själv varje dag. Och mitt i allt detta dog min älskade farfar. Tung början, men någonstans i detta visste jag att det vänder snart. Och det gjorde det ju.





För sen åkte jag och mammi till Thailand och efter det blev allt lite ljusare konstigt nog. Thailand var det bästa jag har varit med om och när jag kom hem därifrån mådde jag helt enkelt lite bättre för varje dag.
Grävde upp mig själv från hålan också och bara en sån sak var ju underbart. April var underbar, värmen kom tidigt och jag log före alla i brännan och sånt mår ju jag bra av. Tränade mycket också och det mådde jag också väldigt bra av.





Och sen blev det ju maj och då kan man ju inte annat än att må bra. Och ingen kan någonsin ta ifrån mig min glädje just denna månad. Att sväva på moln är ett uttryck som används ofta och som jag aldrig riktigt har fått grepp om. Nu hade jag fått grepp om det. Min spanskagrupp åkte till Barcelona efter ett x antal salamin sålda. Vi hade det oförskämt bra och jag gick runt med min mobil hela tiden, flinade lite och kände mig som ett barn på liseberg. Mobilräkningarna fick kosta vad de kosta vill, för jag mådde åtminstonde väldigt väldigt bra. Och det var jag ju värd.
Vi firade min födelsedag på La Ramblan, skrek och skrattade och var höga på livet helt enkelt.





Brun och fin träffade jag henrik för första gången, på hans födelsedag. Och efter det har väl den där glädjen hållit i sig. Sen blev det helt plötsligt Juni och det var dags att sluta nian och ta ett ministeg ut i livet. Jag minns att jag funderade på om det var några fel på mig, den dagen vi hade skolavslutning. För jag kände inget vemod eller sorg, utan var mest väldigt glad över att fortsätta dit jag vill. Jag kände lite så att, de jag vill ha kvar kommer jag har kvar. Och det har jag ju.
Under sommaren jobbade jag nästan vareviga dag, pussades och spenderade en hejdundrans mycket tid med erica. Erica och henrik, erica och henrik. De mest använda namnen i min mobil under den perioden. Jag gick runt och sjöng på Salem Al Fakir's - I'm so happy. Och det var väl ett bra tecken.





Jag och Henrik var inte ifrån varandra många lediga minuter. Vi hade det väldigt mysigt, åkte båt och fyrhjuling och bara skrattade. Vi var väl sådär löjligt nykära, satt och pussegullade hela tiden och sa fina ord i varje mening. Hihi, så skönt.
Sen började sommaren lida mot sitt slut och jag hade hittat en lägenhet i Karlstad tillsammans med Camilla.
Jag och mammi åkte till Stockholm för att höra Bögarnas fel live och shoppa nya tekoppar till mig. Det gillade jag.




Ja sen var det skolstart och flytt och även ett och annat Ikeabesök. Allting kändes så konstigt och overkligt, att gå in där i skolan utan att känna en enda jävel. Och sen ta mod till sig och börja prata, jajaj men jag är glad över att jag gjorde som jag gjorde. Jag träffade ju en massa fina människor och gör det jag verkligen älskar. Så det är väl bra med det.
Någonting jag är jävligt glad för också, är att jag flyttade med Camilla. Så många skratt och barnsligheter vi har hållt på med under veckodagarna alltså.. Ja shiet, alldeles för mycket har hänt under detta år. Men jag är så.jäkla.glad. över allting. Så många nya människor jag har lärt och känt och så mycket jag har lärt mig.
Gosh.'





Och så julen, som jag trodde så lite om och blev så mycket. Är alldeles kär i tillbakablickarna. Och så är jag så kär i Henrik och det är ju det allra bästa under detta år. Min alldeles egna henrik pettersson ♥
Där har ni mitt år. Lovely lovely 2011. Vi säger så.






Ssssssssch







ikväll har jag inpackning i håret och är ful. Jättejätteskönt.

Titanium

Goddagens. Idag har dagen bestått av mellandagsrea och besvikelse över att jag inte fick med mig ett enda plagg hem. Men blev glad över min nya locktång och glittereyeliner så jag kommer skimra finfint på lördag.
Jag ser fram emot nyår, jag ska fira med en tjejmiddag med mina kära vänner som jag saknar så otroligt mycket.
Sen ska jag pussa på min älskling resten av kvällen, perfekt.





pictures








jag är helt fast i min nya bebis samsung galaxy någonting. Iallafall, här ser ni lite bilder från julhelgen. Min fina barbietandborste och Henriks försök till att måla en lussekatt. Snälla nån.

långt hår, check







Iår kom tomten med bättre hårväxt. Toppen va?

Och nu är det slut







Julhelgen är över och kan väl sammanfatta den som mysig, fin, hektiskt och underbar. För jag har verkligen haft en toppenjul iår. Träffat släkt som jag inte har träffat on a long time, ätit överflödigt med julmat, spelat och skrattat till sällskapsspel och bara mått gött.
Igår var det ännu ett julkalas hos Henriks mormor där hela släkten var med, åt än en gång julmat och kände mig tjock. Fick en eltandborste med barbie på i lotteriet, som gjort för mig. Och sen gick jag och H på bio ' the girl with the dragon tattoo'. Toppen. Men nu borde jag gå på diet och tagga om för nyår och mellandagsrea. Yes.

jul jul strålande jul va

Jag har haft en jättefin jul. Jag är så glad för det, för jag var orolig att allt skulle bli en stressad och jobbig tid men icke heller. Fick en massa fina saker också, som två par skor och pengar. Min älskling överraskade mig med en mobiltelefon sent igårkväll när jag redan var överväldigad över alla saker jag har fått.
Jag vet inte om det var så smart av honom med tanke på att jag inte har släppt den mer än fem minuter på ett dygn. Ikväll ska vi bara ta det lugnt och tagga inför mera släktbesök och julmat imorgon.



Goda julen

God jul nu allihopa. Ät onyttigt och må gött.


Julbingo

Äter tacos och spelar bingolotto. Gött det såhär i juletider.


Och så blev det dan före dopparedan va

Efter fem timmar av pysslande och julklappshandling och julklappsinslagning är jag så gott som klar. Blev mer julklappar än vad jag hade tänkt mig iår och mer pysslande än vad jag egentligen har ork och tid till.
Men nu är det verkligen jul. Granen är klädd, julklapparna ligger under granen, jag har öppnat några julklappar redan och ikväll ska jag och min älskling spela bingolotto i Utterbyn.
Och jag känner mig väldigt glad, det blir nog en väldigt bra jul detta ändå.




Dan före dan före dopparedan

Idag har det sannerligen varit en lång dag, då jag slutade skolan vid tio. Och åt lunch med Henrik halv elva samt köpte lite julklappar innan klockan var tolv. Sen har jag hälsat på Emma för att göra knäckäpplen och även minijulafton och klätt granen och gjort knäck hos pappa. Så med andra ord har jag varit mycket mycket effektiv en dag som denna så nu är jag värd att sova. Godnatt.

Idag är det en mycket mycket fin dag allihopa

Åh vilken mysig dag hörni! Slutade tio och efter skolan drog jag på julklappsletande med Emma och Johanni. Och hör och häpna, jag hittade det jag letade efter och är nog bannemej klar nu. Underbart.
Så nu har jag som gott tagit jullov också, kan ju inte bli bättre. Nä, idag är det en bra dag.



Är så nöjd, hiihihi






Jag är väldigt nöjd med henriks julklapp. Den är så fin och jag är så gullig. Bara så ni vet. Bra hejdå.

bucket list




har gjort min alldeles egna Bucket List nu. Där det står realistiska saker och inte 'ska rädda världen'. Men däremot står det en massa annat, som att jag ska ha ett fadderbarn när jag blir stor. Åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus med hembakade cupcakes a'la amanda. Och se på barnfilmer med alla barn som vill.
Precis som alla anda, så ska jag resa. Till Afrika, för att även där ta hand om barn. Göra dom glada.
Och så ska jag bada isvak. Det ni.

Så coola är då inte ni.

me and mammi

Borde packa inför torsby, borde verkligen göra det lite hemtrevligt i mitt rum. Borde verkligen diska och borde verkligen tvätta mina handdukar som alla är fulla av hårfärg. Det är såna saker jag borde men inte vill.
Men ikväll är jag helt ensam, så jag har ingen ursäkt att strunta i dessa saker så vadfan. Efter det kan jag ju dricka te och läsa lite vampyrkärlek. För det är jag så värd. Titta på lite vampyrkärleksfilm också, det är jag också värd..



Pepparkakshuset





haha, för att komma ikapp med lite positivt så kan jag meddela att jag kan vara den mest kreativa människa som finns på denna jord. Titta bara vilket fint pepparkakshus som befinner sig hos pappa. Otroligt vackert och välplanerat.

men åh vilken dag

Vilken jobbig dag, vilken otroligt jobbig dag. Allt som inte får hända, hände visst denna måndag. Måndag den 19 december, helvetesdagen. Ni vet hur det känns va? När man blir utlåst, glömmer mobilen, tightsen går sönder och man blir ledsen och arg för allting.
Är inte så positiv idag, inte alls faktiskt. Så idag tänker jag tycka synd om mig själv och umgås med sambogullet. Ingenting annat. Och sova, hihih så skönt.



Amanda och Henrik 8 år





Jag blev väldigt lycklig när jag fick krama kanintomten. Jag tror att han tyckte om mig, ja det tror jag. Åtminstonde vill jag att det ska vara så. För jag gillar honom. Gosig.

Inte utan min Henrik Pettersson




Denna vecka som kommer ska jag och Henrik tillbringa ifrån varandra. Jag har svårt för att vara utan honom, jag har ännu svårare för att inte somna och vakna upp på hans arm. Trots att jag bor i Karlstad och han bor och jobbar i Torsby så träffas vi varje dag. Så det kommer bli lite tomt i min lilla lägenhet.
Han är så bra henrik, han är min första och enda kärlek och han är min bästa vän. Utan honom har jag lite svårare att skratta på ett äkta sätt och lite svårare att vara mig själv. Och det är fint och lite dåligt på samma sätt. Haha vad nojig jag är, fem dagar utan honom och jag tycker att hela min vardag blir alldeles grå.
Men det ligger något i det tror jag. Och det är väl så att vara kär antar jag.

Snack om julen

Snart är det verkligen jul. Det är lite svårt för mig, detta med julen. Jag älskar allting som handlar med julen, men det jag har älskat mest är det samhörigheten man känner på julafton. Kärlek till familjen.
Och det gnager i mig hela tiden och det påminner mig extra mycket under denna tiden att vi är splittrade. För julen är ju familjens högtid. Men vi måste på något sätt ta oss i kragen och göra det bästa av det vi har och inte noja över det vi inte har.
Så iår ska jag ha en bra jul, jag ska fira den på så många ställen så man behöver mer än en hand att räkna med.
Men det gör liksom ingenting, för jag ska bara tänka på att må bra hela tiden och nå den samhörigheten som jag längtar efter.
För jag älskar egentligen julen och jag är inte värd något annat än en bra och kärleksfull jul, trots omständigheterna.




jag och äpplena






Vi har kommit hem från Götet nu. Det var helt underbart att vara där och vi har haft det så mysigt, jag och min Henrik. Vi har ätit gott, haft det fint med varandra, fikat, letat efter de perfekta julklapparna som jag aldrig hittade och så har vi levt det fina i livet. Henrik är det fina i mitt liv iallafall, vad vi än gör.

Jag har ätit äpplen också, det är ju det viktiga. Inte bara ett utan tre. Mmmm.

Julmarknad och fejksnö




Vi fortsätter att må alldeles för skönt, jag och min fina. Vi började med frukost, jag älskar frukost. Mmmm!
Hihi, sen somnade vi i två timmar till. Det är så typiskt oss, vi sover jättemycket men är ändå alltid lika trötta.
Jag har även köpt lite julklappar och varit på julmarknad på Liseberg. Och jag fick mitt älskade kanderade äpple, som jag har längtat alltså. Vi posade även med lisebergskaninen, även det väldigt typiskt oss.

Jag klagar då inte.

hihihi så underbart



'





ville bara göra er lite mer avundsjuka. Puss hej

idag har vi det alldeles för bra.






Jag och min älskling har anlänt till Göteborg. Otroligt mysig dag har vi haft, handlade dock inte det vi åkte hit för att köpa, julklapparna.. Utan unnade mig istället lite mojs. Skitsamma, har tid att köpa klapparna.
Fast det bästa på hela dagen är lätt våran stund på spa't där vi satt på takterassen i en bubbelpool. Kan ju inte göra något att älska allting just nu. Alla är värda att må såhär gött någon gång. Bra, vi hörs.

Att jobba på kyrkogården






Jag är inget under, jag klagar precis som alla andra på detta vädret och jag vill precis som alla andra vara brun och ha sol ute. Men vi får väl helt enkelt acceptera att vi bor i ett kallt och fult land och sola solarium om vi känner oss bleka och fula.

Men en sak vet jag, att jag ska jobba på kyrkogården iår igen för herregudars så brun man blev hörni!


Sankta lucia






Äh, idag är det ännu en slapp dag. Lucia och fika hela förmiddagen, inte för att jag någonsin skulle få för mig att klaga men. Längtar lite till ikväll också, då jag och min fina sambo ska ha luciamys framför tv:n. Det är ju det allra bästa med att slippa bo ensam.

Igår hände det förövrigt något väldigt konstigt med mig, var väldigt effektiv. Städade och dammtorkade samtidigt som jag tvättade i omgångar. Ibland överträffar jag mig själv, inte så ofta om ni trodde det. Men ibland, väldigt sällan.

Mmmmmmm julmust







Idag dricker vi julmust och mår gött. Vi gillar nobelgymnasiet vi. Ja.

have I found you? Flightless bird, grounded, bleeding or lost you





vi skrattar idag


är så extremt kär jag, ja det är jag. Nothing.else.matters.

I'm watching you breathing for the last time, A song for your heart, but when it is quiet, I know what it means and I'll carry you home.

Det är väl på helgen man ska må oförskämt gött, det har iallafall jag blivit tillsagd. Och det har jag lyssnat på och följer strikt. För denna vecka som kommer har jag endel att göra, lite plugg och lite prov. Och även lite packning och då får jag besök av både Vickan och mamma denna vecka.

Denna helg har jag varit otroligt lat. Igår sov vi till två-tiden, åt sedan den klassiska svenne-maten på lördagar och fixade sen med lite julklappar. Samma sak idag, fast idag har jag även gjort ett otroligt fult pepparkakshus och beställt julklapp till min älskling. Underbart.



Amandas och henriks tomteverkstad hejhej

'




Idag gick vi upp relativt tidigt, fick frukost på sängen, mådde gött samtidigt som vi tittade på Andra Avenyn. Och nu är våran lilla tomteverkstad i full gång. Yeah, gött med jul.
Julmusik lyssnar vi på också. Ja, vi gillar helt enkelt julen.

ja kom och håll om mig







fredag och torsby är inte helt fel kan jag lova er. Att komma från spöregn och bar mark till snööö. Det ni! Det är julkänslor det.
Denna vecka har jag sovit mig igenom och latat mig igenom också för den delen. Förutom igår förstås, då jag och Joi var på hockey. Var riktigt roliiiiiiigt. Yeah ciao!

!!!!!!!!!!!!

Åååh. Johannaa räddade min urtrista och gråa torsdag. Vi ska' nämligen åka på hockey ikväll, gratisbiljetter yeahyeah! Och nu har jag gjort mina två jobbiga prov idag också och nu är det bara gött kvar. Hade prov i svenska uttryck och engelsk grammatik och min pluggning gick ju rätt så jävlans dåligt igår. Eftersom jag somnade ifrån alltihop, men ack ack det gick bra.
Nu ska jag dock bita i det sura äpplet (haha får väl lov att använda våra kunskaper vi fick av provet idag) och städa lite innan jag åker.



Vi har det sjukligt gött på lektionerna

Åhå, det är världens tröttaste tjej som sitter och skriver. Igår somnade jag klockan åtta och sov till åtta imorse, det är inte alls bra. Men ack så jävla gött. Henrik och jag som skulle ha myskväll igår, jag är ju så romantisk.
Nästa vecka åker vi! Och det är så jävla välbehövligt.






EVERY TEARDROP IS A WATERFALL






Nu vill jag faktiskt ha snö och en riktigt vinter. Fram tills nyår, efter det får det gärna försvinna..
Idag har jag planerat in kaffe med olivia och såna tråkiga skitsaker som att tvätta. Och imorgon ska jaaaag agera frisör till vicko. Så roligt!

Vi är två små delar av något stort









Önskelistan

I år har jag stora problem med att komma på någonting jag önskar mig. Visst, jag önskar mig givetvis en Iphone och dittan och dattan som jag inte jag tycker är realistiskt att önska mig. Så varsågod här är min ultimata önskelista A' la Amanda.


1. Löshår. Onödigt tycker dom flesta, skönt tycker jag.
2. Locktång. Får jag löshår måste jag givetvis ha en bra locktång. Är jag världens tjejigaste tjej eller?
3. Fina underkläder. Det är alla tjejer värda.
4. Stora fina kaffekoppar och ljuslyktor. Min lägenhet får aldrig för mycket av sån skit.
5. Saxhölster. Om ni inte vet vad det är, så får ni googla. Men jag antar att ni kan gissa er fram.
6. Lite makeup och krämer till mitt vinterbleka och torra ansikte.
7. Kläder, behöver helst en helt ny garderob.
8. Nattlinne eller pyjamas, något gosigosigt iaf.




Have I told you lately that I love you?




Om drygt en vecka åker vi iväg på en lugn men jävligt välplanerad tripp till Göteborg. Jag har bestämt en massa saker vi ska hinna med under dess två dagar. Som julmarknad, äta söta och extremt goda äpplen (of course), äta goda middagar, utforska hotellets spa-avdelning, handla alla julklappar, äta lång frukost, shoppa lite till oss själva. Så underbart och fint ska det bli. Bara jag och min älskling.


det får vara okej att älska allt detta

Det har varit en ganska mysig dag idag, trots att jag misslyckades med mina älsklade knäck och trots att hela min mage värker för jag är på fel tid i månaden. I vanliga fall så vill jag enbart ligga nerbäddad i sängen en dag som denna, men idag vill jag inte det. För allt är så mysigt just nu.
Jag är en sån klassisk svensson. Allt ska vara mys, fredagsmys, tisdagsmys, bingomys, tv-spelsmys och ja allt som det går att mysa till det med. Och så gillar jag julmys, givetvis. Hehehe.
Drack min första julmust i början av december. Och äter knäck och julskinka flera veckor innan jul. Jaja.




Oh Christmas Lights

Sovmorgon till 12.48, inte illa. Sen adventsfrukost med henriks familj, julskinkesmörgås och kaffe. Och sen julkalender och ännu lite mer morgonmys. Och snart ska vi pallra oss upp för att julbaka. Ni får hata söndagar hur mycket ni vill, men jag gillar dom förbannat mycket också.



Wherever you will go





Igår somnade jag som en liten barnunge på henriks arm innan tolv. Vaknade elva timmar senare pigg som faaan. Fick frukost på sängen, älskar lördagar. Jag har verkligen inte gjort någonting.
Jag hade ju tänkt att ha det traditionella julbaket idag men det gick ju som det gick. Gör mitt tjugonde försök med detta imorgon.

Alla ni som ska köpa julklappar till er favoritbloggerska, gå in på C H I C Y ♥  And I will love you. Huhi.


'Forever is only the beginning'







jag är exakt lika töntigt fast i vampyrfjanterierna som alla andra... så fint.

sometimes it's like someone took a knife baby, edgy and dull and cut a six-inch valley through the middle of my soul







Dec. 2, 2011

Godmorgon.

Idag är det väldigt väldigt kallt, så idag tog jag fram min vinterjacka. Det var väl bra att den kom fram tillslut. För förr eller senare hade jag nog förfrusit mina runda kinder och hela överkroppen.
Men saken är den att jag känner mig så ful och tjock i vinterkläder, jag och resten av befolkningen gissar jag på. Men det är bara att acceptera det antar jag, då blir det ju desto roligare att dra på sig skinnjackan igen där i slutet av februari då jag klassar årstiden som vår. Hehe.



RSS 2.0